Gjest gjest1 Skrevet 11. oktober 2005 #1 Del Skrevet 11. oktober 2005 Dette er en standard oppskrift: 1 ½ kg fårikålkjøtt 1 ½ kg hodekål 4 ts hel pepper 2 ts salt 3 dl vann Er det ikke litt lite vann? Hvor mye veier et kålhode? Skal fårikålen koke under lokk? jeg skal lage fårikål for første gang! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smil Skrevet 11. oktober 2005 #2 Del Skrevet 11. oktober 2005 Nei, det er ikke lite vann. Ja, den skal koke under lokk. Et kålhode veier...tja, kommer an på hvor stort det er da. Men ca 1,5 kg kanskje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anerikke Skrevet 11. oktober 2005 #3 Del Skrevet 11. oktober 2005 Synes det hørtes lite ut...Fyller på vann på slump, jeg! Sånn til at jeg kan se det... Ikke så mye at det dekker. Koker med lokk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smil Skrevet 11. oktober 2005 #4 Del Skrevet 11. oktober 2005 Følger oppskriften som står på pakken jeg. Har lagd fårikål bare en gang, men det ble vellykket det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 11. oktober 2005 #5 Del Skrevet 11. oktober 2005 thank you! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
miss77 Skrevet 11. oktober 2005 #6 Del Skrevet 11. oktober 2005 Dersom du ønsker en litt "fastere" får-i-kål kan du også drysse over en skje med hvetemel over det nederste laget. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 11. oktober 2005 #7 Del Skrevet 11. oktober 2005 Jeg synes det er altfor lite vann. Jeg måler det aldri opp, bare fyller på til det nesten dekker. Kraften er jo halve får-i-kålen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 11. oktober 2005 #8 Del Skrevet 11. oktober 2005 Jeg pleier å ha ca 6 dl vann til to kg kjøtt og to kilo kål. Jeg lar gryten stå med lokk hele tiden så det forsvinner ikke mye væske. Forøvrig lager jeg den dagen før og bare varmer opp når den skal spises. Saus og alt annet smaker bedre da. OBS: Fårikålen skal kokes opp, og deretter trekke en 1.5 til 2 timer til kjøttet begynner å løsne fra beina. Den skal ikke kokes hele tiden Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 11. oktober 2005 #9 Del Skrevet 11. oktober 2005 Jeg synes det er altfor lite vann. Jeg måler det aldri opp, bare fyller på til det nesten dekker. Kraften er jo halve får-i-kålen. ← Måler egentlig ikke opp noe.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 11. oktober 2005 #10 Del Skrevet 11. oktober 2005 I oppskriften jeg fikk av min mor skal jeg fylle opp vann nesten til toppen, om det er 3 dl eller 6 dl har med gryte og mengde å gjøre - så jeg synes det er en god huskeregel. Jeg vender også kjøttet i mel med salt først, synes sausen blir litt bedre av det. Blir litt "tykkere" av det liksom... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 11. oktober 2005 #11 Del Skrevet 11. oktober 2005 Jeg brukte faktisk litt over en liter vann til 1,3 kg kjøtt og omtrent like mye kål. Og det ble bra!!! Hadde en stor kjele, fylte opp nesten til toppen, til det så passe ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå