Gå til innhold

Pensling av bakverk


Gjest Sesselja

Anbefalte innlegg

Gjest Sesselja

Hva pensler du bakverk med? Og hvorfor bruker du akkurat det? Og pensler du med ulike ting avhengig av om det er søt bakst eller ei?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Søt gjærbakst pensles med pisket egg. Hvorfor det? Fordi jeg alltid har gjort det, og fordi de blir blanke og fine :)

Rundstykker og brød pleier jeg ikke å pensle med noen ting.

Endret av tommeline
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søt gjærbakst pensles med pisket egg. Hvorfor det? Fordi jeg alltid har gjort det, og fordi de blir blanke og fine  :)

Rundstykker og brød pleier jeg ikke å pensle med noen ting.

Nemlig :) Fordi jeg alltid har gjort det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sesselja

Jeg pensler som oftest med egg selv, men ser også at det iblant står i oppskrifter at man skal pensle med vann, melk eller smeltet smør. Jeg mener også at ei venninne penslet med sukkervann/sukkermelk. Noen som kan forklare når eller hvorfor vann/melk/smør skal brukes?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vann er brukt for å lage en sprø skorpe. Egg er brukt for å lage en myk og blank overflate. Melk og smør.. nei, det vet jeg rett og slett ikke hvorfor brukes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest LoisLane

Jeg pensler med egg fordi baksten ser penere ut. Funker nesten like greit å pensle med melk - gjør det hvis jeg ikke har egg i huset.

Jeg har alltid penslet med egg før jeg setter inn i ovnen, og gjorde store øyne da svigermoren min penslet med egg etter at rundstykkene var ute.

Hjemembakte brød pensler jeg med litt margarin fordi det er så godt og skorpa blir litt mindre hard. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...