Gjest Gjest Skrevet 8. oktober 2005 #1 Del Skrevet 8. oktober 2005 Da jeg lagde denne eplekaken første gang, ble den brent på overflaten. Det samme har skjedd nok en gang. Følger oppskriften til punkt og prikke men det er tydelig at jeg gjør noe galt. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå dette? Eplekake Ingredienser: 200 g smør 200 g sukker 2 store egg 200 g hvetemel 1,5 ts bakepulver Fyll: 3-4 epler 3 ts vaniljesukker 2 ts kanel 2 ss sukker Fremgangsmåte: Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Tips: Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare medium eller små egg, bruk 3 stk i stedet for 2. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned den ene kaken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 8. oktober 2005 #2 Del Skrevet 8. oktober 2005 synes det høres fryktelig lenge ut å steke eplekake i 50 min.....har ikke oppskriften på den jeg pleier å bake her, men tviler på at det er mer enn 40min steketid i rund form.. Du kan jo sjekke etter 40min å se om den er ferdigstekt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 8. oktober 2005 #3 Del Skrevet 8. oktober 2005 Jeg er nok ikke den beste kakebakeren her , men når jeg synes en kake begynner å se for mørk ut, legger jeg et bakepapir over den resten av steketiden. Mulig at det også kan være en idé å steke den på nederste rille, selv om oppskriften sier midt i? Mener at store kaker ofte skal stekes nederst i ovnen - men dette er noe jeg bestandig tuller med selv når jeg (en sjelden gang) lager kake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 8. oktober 2005 #4 Del Skrevet 8. oktober 2005 Takk for svar begge to! Jeg sjekket kaken etter ca 40 min, men den var ikke ferdig. La på bakepair da den begynte å bli mørk. Skal prøve å sette den nederst i ovnen neste gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 8. oktober 2005 #5 Del Skrevet 8. oktober 2005 Denne har jeg bakt med godt resultat! Stek den på nederste rille - ikke i bunnen. Senk temperaturen til 175 grader - og bruk bakepapir, som allerede nevnt, hvis den begynner å se mørk ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 9. oktober 2005 #6 Del Skrevet 9. oktober 2005 *vil ha eplekake* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 9. oktober 2005 #7 Del Skrevet 9. oktober 2005 *vil ha eplekake* ← Kanskje du må til å bake da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 9. oktober 2005 #8 Del Skrevet 9. oktober 2005 lurt............ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå