Rosenrød Skrevet 8. oktober 2005 #1 Skrevet 8. oktober 2005 Har fått litt elgkjøttdeig som jeg vil lage noe godt av. Tebkte litt på en gryterett, er det noen som har oppskrift? Kan også være andre middagsretter.
Brunhilde Skrevet 8. oktober 2005 #2 Skrevet 8. oktober 2005 Fersk suppe med løksaus er veldig god når den er laget på elgkjøtt!
Gjest Gjesta Skrevet 8. oktober 2005 #4 Skrevet 8. oktober 2005 En gryterett med skogsopp, timian og potetmos til? Eller elgkjøttkaker?
Brunhilde Skrevet 8. oktober 2005 #5 Skrevet 8. oktober 2005 Oppskrift? ← Beklager - fikk ikke med meg at det kjøttDEIG av elg... Elgkaker er godt, ellers kan du lage kjøttboller til pizza av den. Ellers lager moren min kjøttsuppe, jeg har ikke turt å prøve...
Tusenfryd Skrevet 8. oktober 2005 #6 Skrevet 8. oktober 2005 Karbonader med bacon og ost. Tilbehør kan være tyttebær, rognebærgele og potetbåter bakt i ovn.
Rosenrød Skrevet 8. oktober 2005 Forfatter #7 Skrevet 8. oktober 2005 En gryterett med skogsopp, timian og potetmos til? Eller elgkjøttkaker? ← Har du oppskrift på en sånn gryterett?
Gjest LoisLane Skrevet 8. oktober 2005 #8 Skrevet 8. oktober 2005 Elgkarbonader er jo nammenam! Vi hadde mye elgkjøttdeig en stund og brukte dem til alt. med sursøt saus, i pizza, til spagettien... Litt "mørkere" i smaken enn annen kjøttdeig, men det gikk fint an.
LilleBille Skrevet 8. oktober 2005 #9 Skrevet 8. oktober 2005 Vi har brukt mye elgkarbonade til taco - helt nydelig (selv om man etter "en elg" blir litt lei av smaken )
Gjest Gjesta Skrevet 8. oktober 2005 #10 Skrevet 8. oktober 2005 Har du oppskrift på en sånn gryterett? ← Jeg lager mat etter i8nnfallsmetoden, men ville nok gått fram litt på samme måte som ved finnbiff, dvs steke kjøtt og sopp, krydre lett, helle over litt vann, la det koke litt, og deretter tilsette crème fraîche. La koke litt til det blir mindre flytende, og tilsett noen skiver geitost. Til slutt kan du smakssette med litt mørk soyasaus. Timian og einebær er perfekte krydder til, og kan gjerne tilsettes potetmosen også. Ca 2-3 dl vann og 1 beger créme fraîche er ca passe. Ingen oppskrift, men sånn cirka. Og jeg ville brukt ca dobbelt så mye kjøtt som sopp. Helst kantareller og litt steinsopp, men sjampinjonger går også bra.
Arkana Skrevet 8. oktober 2005 #11 Skrevet 8. oktober 2005 Elgkaker: Bland kjøttdeigen med salt, pepper, knust kavring og spe med fløte. Form til kaker som stekes. For litt mer smak på kakene kan du ha i finhakket bacon, finhakket løk, ingefær, muskat og nellik og du kan spe med kraft istedet for fløte (eller litt av begge deler). Ha gjerne i et egg og litt potetmel også. Eller lag en enkel gryterett. Stek kjøttet og hakk i biter. Ta ut og stek hakket løk, gulrot, sellerirot og poteter. Ha kjøttet tilbake og tilsett timian, knuste einerbær, salt/pepper og vann. La koke til alt er mørt. Her kan du også ha i seterrømme, brunost og tyttebær hvis du vil ha den mer som finnbiff.
Kristin Skrevet 9. oktober 2005 #13 Skrevet 9. oktober 2005 Her er min oppskrift på elgkarbonader... Elgkarbonader • 2 kg elg-karbonadedeig • 1 kg medisterfarse • 2 medium purre • 1 pose potetmos ( svelles i 3 dl lunkent vatn, blandes i når den er kald) • 2 egg • 3-4 ss kveitemjøl • 2 ss potetmjøl • 3 dl fløte • 2 dl mjølk • 4 ts salt • 3 ts pepper
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå