Gå til innhold

Focaccia


Brunhilde

Anbefalte innlegg

Vi var nettopp i danmark og der kjøpte vi "Focaccia med tomat, ost og skinke" på bakeri. Dette falt i smak hos poden - og nå lurer jeg på hvem som kan hjelpe meg med oppskrift? De lignet litt på en liten pizza så jeg tror "tomat" var en eller annen tomatsaus.

Venter i spenning!

Endret av Brunhilde
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette er en god og velprøvd oppskrift hjemme hos oss.

Har bare tatt med oliven og rosmarin fylli oppskriften, men har improvisert med mainerte soltørkatomater og div marinerte oliven. Så fyll kan du egentlig velge fritt selv etter hva dere liker.

For i denne oppskriften er det brødet som blir utrolig luftig og holdbart som har hovedrollen ;)

Focaccia ( olivenbrød).

2 ½ dl lunkent vann

7 g tørr gjær( en pose)

½ ts sukker

Balndes la stå i ca ti min til det skummer.

400 g hvetemel evt spelt

¼ ts salt

1 ss helmelkspulver, kan sløyfes.

Fyll:

1 dl olivenolje

4 pressede fedd hvitløk

Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene)

Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over.

Ca 30 sorte oliven uten stein.

Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time.

Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede.

Bland sammen fyllet og smør det utover press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over.

La etterheve i ca 20 min.

Stekes i 20-25 min på 200°C

Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken…..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...