Brunhilde Skrevet 7. oktober 2005 #1 Del Skrevet 7. oktober 2005 (endret) Vi var nettopp i danmark og der kjøpte vi "Focaccia med tomat, ost og skinke" på bakeri. Dette falt i smak hos poden - og nå lurer jeg på hvem som kan hjelpe meg med oppskrift? De lignet litt på en liten pizza så jeg tror "tomat" var en eller annen tomatsaus. Venter i spenning! Endret 7. oktober 2005 av Brunhilde Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 7. oktober 2005 #2 Del Skrevet 7. oktober 2005 Dette er en god og velprøvd oppskrift hjemme hos oss. Har bare tatt med oliven og rosmarin fylli oppskriften, men har improvisert med mainerte soltørkatomater og div marinerte oliven. Så fyll kan du egentlig velge fritt selv etter hva dere liker. For i denne oppskriften er det brødet som blir utrolig luftig og holdbart som har hovedrollen Focaccia ( olivenbrød). 2 ½ dl lunkent vann 7 g tørr gjær( en pose) ½ ts sukker Balndes la stå i ca ti min til det skummer. 400 g hvetemel evt spelt ¼ ts salt 1 ss helmelkspulver, kan sløyfes. Fyll: 1 dl olivenolje 4 pressede fedd hvitløk Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene) Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over. Ca 30 sorte oliven uten stein. Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time. Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede. Bland sammen fyllet og smør det utover press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over. La etterheve i ca 20 min. Stekes i 20-25 min på 200°C Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken….. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 7. oktober 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 7. oktober 2005 Takk skal du ha! Det var nettopp til matpakken jeg hadde tenkt det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 9. oktober 2005 #4 Del Skrevet 9. oktober 2005 YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSS!!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå