Gjest gjest1 Skrevet 6. oktober 2005 #1 Del Skrevet 6. oktober 2005 Har lyst til å utvide fiskerepertoaret litt, og fant ut at jeg aldri har laget Breiflabb. Så hvis det er noen som har noen snacksy oppskrifter, ville jeg blitt veldig glad. :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 6. oktober 2005 #2 Del Skrevet 6. oktober 2005 Jeg ble litt inspirert av en oppskrift i en Jamie Oliver-kokebok, og gjorde følgende: Delte fisken opp i stykker, smurte på litt ferdig pesto fra glass, strødde over litt soltørket tomat (i olje), og noen blad ruccola. Deretter tok jeg en skive serrano-skinke og surret rundt hver bit, og la dem i smurt ildfast form. Stekes i ovnen ved 200 grader, i ca 20 minutter? Tilbehør: hjemmelaget potetmos med hvitløk, parmesan, soltørkede tomater og hakkede urter. Ruccola, tomatskiver og ristede pinjekjerner, pluss god olivenolje. Det ble en ubetinget suksess Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. oktober 2005 #3 Del Skrevet 6. oktober 2005 Det hørtes kjempegodt ut! Har noe parmaskinke i kjøleskapet, regner med at det går greit å bruke det også. Jeg tar gjerne imot flere oppskrifter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. oktober 2005 #4 Del Skrevet 6. oktober 2005 * Breiflabbfileter stekes i panne. Lag karrisaus ved å frese et par skjeer karripasta i en gryte. Hell over et par dl fiskekraft og en boks kokosmelk. Smak til med saften av en lime. Vend inn fisken og hakket basilikum. * Stek hakket løk, paprika og sopp og ta over på en tallerken. Vend breiflabbfileter skåret i store biter i litt mel og stek gylne. Legg grønnsakene tilbake og tilsett finhakket gulrot, finhakket hvitløk, noen tomater i båter, hakket persille, litt smør og saften av ½ sitron. Smak til med salt og pepper og la småkoke noen minutter. Server med ris og/eller salat. * Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett hvitvin og la koke inn litt. Tilsett en boks hermetiske tomater og litt god kraft og la koke noen minutter. Stek fisken gyllen i panne og la koke ferdig i sausen 10-15 minutter. Ta ut og ha litt fløte i sausen, la koke noen minutter. Pisk inn litt smør og server med fisken og kokt pasta. * Del gulrot, sellerirot, persillerot og hvitløk i biter/staver og legg i en ildfast form. Vend inn olivenolje, salt og pepper og stek ved 220 grader i ca 30 minutter. Del breiflabb i porsjonsstykker og surr en skive spekeskinke rundt hver. Brun i panne og legg oppå grønnsakene. Stek videre ved 200 grader i ca 5 minutter. Server med grønne linser (surres mykt i smør sammen med finhakket hvitløk. Hell på kyllingbuljong [4 dl til 2,5 dl linser], tilsett finhakket gulrot og la småkoke 20-30 minutter. Smak til med salt, pepper og litt smør). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå