Gjest gjest1 Skrevet 6. oktober 2005 #1 Skrevet 6. oktober 2005 Har lyst til å utvide fiskerepertoaret litt, og fant ut at jeg aldri har laget Breiflabb. Så hvis det er noen som har noen snacksy oppskrifter, ville jeg blitt veldig glad. :-D
Gjest Gjesta Skrevet 6. oktober 2005 #2 Skrevet 6. oktober 2005 Jeg ble litt inspirert av en oppskrift i en Jamie Oliver-kokebok, og gjorde følgende: Delte fisken opp i stykker, smurte på litt ferdig pesto fra glass, strødde over litt soltørket tomat (i olje), og noen blad ruccola. Deretter tok jeg en skive serrano-skinke og surret rundt hver bit, og la dem i smurt ildfast form. Stekes i ovnen ved 200 grader, i ca 20 minutter? Tilbehør: hjemmelaget potetmos med hvitløk, parmesan, soltørkede tomater og hakkede urter. Ruccola, tomatskiver og ristede pinjekjerner, pluss god olivenolje. Det ble en ubetinget suksess
Gjest gjest1 Skrevet 6. oktober 2005 #3 Skrevet 6. oktober 2005 Det hørtes kjempegodt ut! Har noe parmaskinke i kjøleskapet, regner med at det går greit å bruke det også. Jeg tar gjerne imot flere oppskrifter!
Arkana Skrevet 6. oktober 2005 #4 Skrevet 6. oktober 2005 * Breiflabbfileter stekes i panne. Lag karrisaus ved å frese et par skjeer karripasta i en gryte. Hell over et par dl fiskekraft og en boks kokosmelk. Smak til med saften av en lime. Vend inn fisken og hakket basilikum. * Stek hakket løk, paprika og sopp og ta over på en tallerken. Vend breiflabbfileter skåret i store biter i litt mel og stek gylne. Legg grønnsakene tilbake og tilsett finhakket gulrot, finhakket hvitløk, noen tomater i båter, hakket persille, litt smør og saften av ½ sitron. Smak til med salt og pepper og la småkoke noen minutter. Server med ris og/eller salat. * Stek løk og hvitløk mykt. Tilsett hvitvin og la koke inn litt. Tilsett en boks hermetiske tomater og litt god kraft og la koke noen minutter. Stek fisken gyllen i panne og la koke ferdig i sausen 10-15 minutter. Ta ut og ha litt fløte i sausen, la koke noen minutter. Pisk inn litt smør og server med fisken og kokt pasta. * Del gulrot, sellerirot, persillerot og hvitløk i biter/staver og legg i en ildfast form. Vend inn olivenolje, salt og pepper og stek ved 220 grader i ca 30 minutter. Del breiflabb i porsjonsstykker og surr en skive spekeskinke rundt hver. Brun i panne og legg oppå grønnsakene. Stek videre ved 200 grader i ca 5 minutter. Server med grønne linser (surres mykt i smør sammen med finhakket hvitløk. Hell på kyllingbuljong [4 dl til 2,5 dl linser], tilsett finhakket gulrot og la småkoke 20-30 minutter. Smak til med salt, pepper og litt smør).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå