Gå til innhold

Kyllinglår


Gjest Violetta

Anbefalte innlegg

Gjest Violetta

Har kjøpt kyllinglår på tilbud og har massevis, men kylling med pommes frites er jo ikke spennende.

Noen som har forslag til oppskrifter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes kyllinglår er mye bedre enn kyllingbryst - det litt mørkere kjøttet, bein og skinn = mye mer smak. :)

En enkel tilberedningsmåte er å marinere i presset sitron, olivenolje hvitløk og pepper, evnt også urter som salvie (legg noen hele blader under skinnet!), rosmarin eller timian. Minst to timer marineringstid, eller over natten. Stekes ved 225 grader i 25-35 min, avh. av størrelsen på stykkene (jeg pleier da å dele dem i to i leddet). Tilbehør hjemmelaget potetmos med sellerirot og pastinakk og grønn salat med vinaigrette, eller feks grønne asparges.

Ellers bruker vi kyllinglår i indisk mat med saus basert på yoghurt eller kokosmelk, eller i marokkansk kyllinggryte med couscous til. Eller til coq au vin, dvs brunede kyllingstykker kokt i rødvin med småløk, bacon og sopp (også med hjemmelaget potetmos til).

Egentlig er det bare fantasien som setter grensene her, kyllinglår er en svært anvendelig råvare! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En god kyllinggryte: brun lårene i en kjele og ta opp. Fres løk og hvitløk. Ha i andre grønnsaker (gulrot, pastinakk, squash, aubergine i store biter, gjerne en stor håndfull frosne erter også). Legg lårene tilbake og ha i rødvin, hermetiske tomater og kyllingkraft/-buljong. Ha i timian, oregano, laurbærblad, salt og pepper. Og la putre ca 45 minutter. Server med pasta, hjemmelaget potetmos eller det du selv vil.

Eller lag en god krydderblanding i hurtigmikser av vare 3-4 vårløk, 2 røde chili, litt rødvinseddik, litt hakkede urter (persille, rosmarin), chilipulver og paprikapulver. Rør inn noen spiseskjeer honning og smør det oppå kyllinglårene. Stekes i ovn ved 160 grader i 30-40 minutter. Server med salat og bakt potet.

Poteter i skiver, løk i skiver og hakket hvitløk legges lagvis i en ildfast form. Visp en kartong kremfløte med litt salt og pepper og hell over. Stek ved 220 grader i et kvarter. Pensle kyllinglår med smeltet smør, salte og pepre og legg oppå. Stek videre 35-40 minutter. Strø over revet ost og stek til det er smeltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...