AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #1 Skrevet 14. oktober 2021 Kan man bevare gulost lenger i kjøleskapet på en eller annen måte? Jeg har i det siste måtte kaste mye ost fordi den mugner. Spiser samtig for mye ost til at det er lurt å kjøpe oppskjært. Anonymkode: 770f1...1c3
Morten1 Skrevet 14. oktober 2021 #2 Skrevet 14. oktober 2021 Jeg opplever at dette varierer fra kjøleskap til kjøleskap. Hjemme har jeg ikke noe problem med å oppbevare ost over lengre tid, men på hytta har jeg ett billigere kjøleskap og der mugner ting fortere 2
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #3 Skrevet 14. oktober 2021 Morten1 skrev (1 minutt siden): Jeg opplever at dette varierer fra kjøleskap til kjøleskap. Hjemme har jeg ikke noe problem med å oppbevare ost over lengre tid, men på hytta har jeg ett billigere kjøleskap og der mugner ting fortere Det er et hybelkjøleskap. Lavt, med liten fryser. Det er kun osten min som "dør" raskt der. Har forsøkt flere måter å oppbevare det på Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #4 Skrevet 14. oktober 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Det er et hybelkjøleskap. Lavt, med liten fryser. Det er kun osten min som "dør" raskt der. Har forsøkt flere måter å oppbevare det på Anonymkode: 770f1...1c3 Hvordan er osten pakket inn? Anonymkode: 13e2f...699 1
Kleenex Skrevet 14. oktober 2021 #5 Skrevet 14. oktober 2021 Bruk zip pose å pakke den inn i. Da holder osten seg lengre. Dette tipset gjelder også kjøttpålegg 5
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #6 Skrevet 14. oktober 2021 Jeg fryser ost hvis jeg kjøper mye på tilbud del en stor pakke i to inn i hver sin plastpose og frys. I kjøleskapet har jeg den også i plastpakning. Anonymkode: 6585e...72c 2
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #7 Skrevet 14. oktober 2021 AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Hvordan er osten pakket inn? Anonymkode: 13e2f...699 Har prøvd i poser, bokser, ostelokk etc. Mye forskjellige prøver. Hatt den i sin pakke i poser, hatt den rett i poser. Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #8 Skrevet 14. oktober 2021 AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Jeg fryser ost hvis jeg kjøper mye på tilbud del en stor pakke i to inn i hver sin plastpose og frys. I kjøleskapet har jeg den også i plastpakning. Anonymkode: 6585e...72c Hvordan er det å bruke den på rundstykker etter å ha vært fryst? Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #9 Skrevet 14. oktober 2021 Kleenex skrev (21 minutter siden): Bruk zip pose å pakke den inn i. Da holder osten seg lengre. Dette tipset gjelder også kjøttpålegg Legger du den alene i zip-lock pose, eller med gulostpakningen rundt? Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #10 Skrevet 14. oktober 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvordan er det å bruke den på rundstykker etter å ha vært fryst? Anonymkode: 770f1...1c3 Går helt fint, den oppfører seg som vanlig. Må ligge i kjøleskapet ca et døgn etter den tines før den kan brukes. Anonymkode: 6585e...72c 2
Kleenex Skrevet 14. oktober 2021 #11 Skrevet 14. oktober 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Legger du den alene i zip-lock pose, eller med gulostpakningen rundt? Anonymkode: 770f1...1c3 Putter alt i zip posen. Emballasje utenpå osten 1
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #12 Skrevet 14. oktober 2021 Hvor mange måneder er det du prøver å oppbevare den? Anonymkode: c7b42...631
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #13 Skrevet 14. oktober 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvor mange måneder er det du prøver å oppbevare den? Anonymkode: c7b42...631 Under en måned.. Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2021 #14 Skrevet 15. oktober 2021 Kleenex skrev (22 timer siden): Putter alt i zip posen. Emballasje utenpå osten Nå er ny gulost i hus, og det skal forsøkes med zippose. Får håpe dette er siste gang den mugner før den er ferdigspist Anonymkode: 770f1...1c3
Minya Skrevet 17. oktober 2021 #15 Skrevet 17. oktober 2021 Hybelkjøleskap er veldig utsatt for kondens, og det er kondensen som ofte tar knekken på osten. Bruk osteklokke og del osten i mindre størrelser hvis du kjøper kilostørrelsen. Det går helt fint å fryse osten over lengre tid, så kan du ta ut stykker på størrelser som passer ditt bruk bedre 3
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2021 #16 Skrevet 17. oktober 2021 Hvis "mugner" er at den får kvite prikker utenpå, så trenger du vel ikke kaste hele osten for det? Jeg høvler bare vekk det ytterste og flytter den over i en ren plastpose. Eller er det feil å gjøre? Anonymkode: 4d743...95a
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2021 #17 Skrevet 17. oktober 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): det burde vel ikke være noe "problem" å oppbevare gulost eller brunost så lenge? Anonymkode: c96b7...080 Jeg vet. Derfor jeg spør om råd. Anonymkode: 770f1...1c3 1
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2021 #18 Skrevet 17. oktober 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Hvis "mugner" er at den får kvite prikker utenpå, så trenger du vel ikke kaste hele osten for det? Jeg høvler bare vekk det ytterste og flytter den over i en ren plastpose. Eller er det feil å gjøre? Anonymkode: 4d743...95a Jeg har skjært av det som er mugg. Men det hjelepr ikke når det mugner til ordentlig noen dager etterpå. Har kastet mye ost som burde holdt. Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2021 #19 Skrevet 17. oktober 2021 Minya skrev (9 timer siden): Hybelkjøleskap er veldig utsatt for kondens, og det er kondensen som ofte tar knekken på osten. Bruk osteklokke og del osten i mindre størrelser hvis du kjøper kilostørrelsen. Det går helt fint å fryse osten over lengre tid, så kan du ta ut stykker på størrelser som passer ditt bruk bedre Jeg har slitt med osteklokke også. Hvordan er osten å bruke når den har vært frossen? Fungerer det fint til rundstykker? Anonymkode: 770f1...1c3
AnonymBruker Skrevet 17. oktober 2021 #20 Skrevet 17. oktober 2021 Det er billigere å kjøpe ost i skiver enn hel ost der mye må kastes. Dette ble konklusjonen i et Brille-program, og er også min erfaring (bor alene). Anonymkode: 5b737...b86 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå