hilli Skrevet 2. oktober 2005 #1 Del Skrevet 2. oktober 2005 Jeg har kjøpt litt for mye fårikålkjøtt og lurer på om man kan bruke det til noe annet enn fårikål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blueberry Skrevet 2. oktober 2005 #2 Del Skrevet 2. oktober 2005 Lammefrikassé Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 2. oktober 2005 #3 Del Skrevet 2. oktober 2005 Osso buco med lam kan lages av fårikålkjøtt - oppskrift i denne tråden. Har nettopp spist dette til middag (riktignok med lammelårskiver) - det er perfekt høstmat! Eller en marokkansk lammegryte med gulrot, løk, kikerter og squash, masse hvitløk og chili, samt krydder som spisskummen, koriander og safran. Med couscous til, selvsagt. Fungerer fint å lage etter samme prinsipp som osso buco, dvs å koke i gryte i ovnen ved 150 grader (squash må da bare være med de siste 15 min). Husk at fårikålkjøtt er ganske fett - om man vil, kan man skumme av litt av fettet som har dannet seg på toppen når man tar gryten ut av ovnen. Sitronen som presses i tilslutt balanserer fettsmaken og gjør gryten friskere. Men mye fett gir også mye smak, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hilli Skrevet 3. oktober 2005 Forfatter #4 Del Skrevet 3. oktober 2005 Takk! Høres godt ut alt sammen. Jeg tror nesten at jeg må kjøpe enda litt mer fårikålkjøtt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. oktober 2005 #5 Del Skrevet 3. oktober 2005 suppe er godt. mengder aner jeg ikke, hiver oppi det jeg har. kjøtt gulrot pastinakk kålrabi potet purreløk (det grønne) stangselleri salt og pepper hvitløk buljongterning skrell og skjær grønnsakene i terninger kok opp vann og legg kjøttet oppi og kok opp på nytt skumme suppen ha i buljongterning og knust hvitløk ha i grønnsakene, vent litt med purreløken. småkoke og krydre med salt og pepper ha i purreløken når det er gått ca en halvtime etter du hadde i grønnsakene er suppen tynn kan du ha i jevning eller en klype hvetemel eller to kok litt til og når kjøttet et møørt er den ferdig. server med flatbrød el. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå