Gå til innhold

Fårikålkjøtt


hilli

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Osso buco med lam kan lages av fårikålkjøtt - oppskrift i denne tråden. Har nettopp spist dette til middag (riktignok med lammelårskiver) - det er perfekt høstmat! :)

Eller en marokkansk lammegryte med gulrot, løk, kikerter og squash, masse hvitløk og chili, samt krydder som spisskummen, koriander og safran. Med couscous til, selvsagt. Fungerer fint å lage etter samme prinsipp som osso buco, dvs å koke i gryte i ovnen ved 150 grader (squash må da bare være med de siste 15 min).

Husk at fårikålkjøtt er ganske fett - om man vil, kan man skumme av litt av fettet som har dannet seg på toppen når man tar gryten ut av ovnen. Sitronen som presses i tilslutt balanserer fettsmaken og gjør gryten friskere. Men mye fett gir også mye smak, da. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

suppe er godt.

mengder aner jeg ikke, hiver oppi det jeg har.

kjøtt

gulrot

pastinakk

kålrabi

potet

purreløk (det grønne)

stangselleri

salt og pepper

hvitløk

buljongterning

skrell og skjær grønnsakene i terninger

kok opp vann og legg kjøttet oppi og kok opp på nytt

skumme suppen

ha i buljongterning og knust hvitløk

ha i grønnsakene, vent litt med purreløken.

småkoke og krydre med salt og pepper

ha i purreløken når det er gått ca en halvtime etter du hadde i grønnsakene

er suppen tynn kan du ha i jevning eller en klype hvetemel eller to

kok litt til og når kjøttet et møørt er den ferdig.

server med flatbrød el.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...