Gjest Sissel Skrevet 29. september 2005 #1 Del Skrevet 29. september 2005 Jeg har en datter som blir tre år på selveste halloween. Trenger ideer, hvordan lage hekse-kaker, gresskar-kaker og slikt. Hva kan jeg bruke og hvordan får jeg til de riktige fargene? Orange, lilla, svart....... sissel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 29. september 2005 #2 Del Skrevet 29. september 2005 Du kan få de rette fargene ved å bruke tilstrekkelig med konditorfarge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
vixen Skrevet 29. september 2005 #3 Del Skrevet 29. september 2005 Småkaker, feks pepperkaker utformet som gravstøtter. Glasur som innskripsjon.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 29. september 2005 #4 Del Skrevet 29. september 2005 Cacas selger Halloween kakeformer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 29. september 2005 #5 Del Skrevet 29. september 2005 Halloween Devil's Food Cake 90 g smør 125 g sukker 150 g brunt sukker 300 g hvetemel 2 ts natron 2 ss kakao 4 egg 125 g sjokolade 1 ss mørk sirup 1 ts vaniljeessens 2 dl melk 750 g melis 3 eggehviter 1 ss sitronsaft 125 g marsipan oransje og svart farge Visp egg og begge typer sukker til det er lett og luftig. Sikt sammen mel, natron og kakao. Visp inn ett og ett egg, med 1 ss av det tørre innimellom. Visp inn smeltet sjokolade og vaniljeessens. Rør inn melk, vekselvis med resten av det tørre. Fordel mellom tre smurte 25 cm springformer og stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist. Glasur: Visp eggehvitene stive og visp gradvis inn halvparten av melisen. Tilsett sitronsaft og visp gradvis inn resten av melisen. Dekk bollen med en fuktig klut og sett i en lufttett boks og la stå 1-2 timer slik at luftboblene kommer til overflaten. Farg 2/3 av marsipanen oransje og resten svart. Form den oransje marsipanen til 8 små og et stort gresskar. Kjevle ut den svarte marsipanen. Tegn et riss av en heks på kosteskaft på papp, klipp ut og legg på den svarte marsipanen og skjær ut 5-6 hekser. Bruk litt glasur til å legge kakebunnene sammen og dekk så hele kaken med resten av glasuren. Legg på hekser og gresskar og la stå til glasuren er stivnet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 29. september 2005 #6 Del Skrevet 29. september 2005 (endret) Her er forresten en flott med gode beskrivelser av spennende kaker. F.eks. Gresskarkake Haunted House-kake Edderkoppmuffins Spøkelsesmuffins Gresskarmuffins Monstermuffins Endret 29. september 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 30. september 2005 #7 Del Skrevet 30. september 2005 Du finner noen danske forslag her, her, her, her og her. Og fra svenske Tasteline: her, her og her :smile: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snuppelure Skrevet 3. oktober 2005 #8 Del Skrevet 3. oktober 2005 Mange bra tips her. Litt mindre kreativt fra meg.. men alikevel.. Ostekake med orange gele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 5. oktober 2005 #9 Del Skrevet 5. oktober 2005 Halloween Devil's Food Cake 90 g smør 125 g sukker 150 g brunt sukker 300 g hvetemel 2 ts natron 2 ss kakao 4 egg 125 g sjokolade 1 ss mørk sirup 1 ts vaniljeessens 2 dl melk 750 g melis 3 eggehviter 1 ss sitronsaft 125 g marsipan oransje og svart farge Visp egg og begge typer sukker til det er lett og luftig. Sikt sammen mel, natron og kakao. Visp inn ett og ett egg, med 1 ss av det tørre innimellom. Visp inn smeltet sjokolade og vaniljeessens. Rør inn melk, vekselvis med resten av det tørre. Fordel mellom tre smurte 25 cm springformer og stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist. Glasur: Visp eggehvitene stive og visp gradvis inn halvparten av melisen. Tilsett sitronsaft og visp gradvis inn resten av melisen. Dekk bollen med en fuktig klut og sett i en lufttett boks og la stå 1-2 timer slik at luftboblene kommer til overflaten. Farg 2/3 av marsipanen oransje og resten svart. Form den oransje marsipanen til 8 små og et stort gresskar. Kjevle ut den svarte marsipanen. Tegn et riss av en heks på kosteskaft på papp, klipp ut og legg på den svarte marsipanen og skjær ut 5-6 hekser. Bruk litt glasur til å legge kakebunnene sammen og dekk så hele kaken med resten av glasuren. Legg på hekser og gresskar og la stå til glasuren er stivnet. ← Denne er veldig god! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå