Gå til innhold

Kaker med halloween-tema!


Gjest Sissel

Anbefalte innlegg

Jeg har en datter som blir tre år på selveste halloween. Trenger ideer, hvordan lage hekse-kaker, gresskar-kaker og slikt. Hva kan jeg bruke og hvordan får jeg til de riktige fargene? Orange, lilla, svart.......

sissel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Halloween Devil's Food Cake

90 g smør

125 g sukker

150 g brunt sukker

300 g hvetemel

2 ts natron

2 ss kakao

4 egg

125 g sjokolade

1 ss mørk sirup

1 ts vaniljeessens

2 dl melk

750 g melis

3 eggehviter

1 ss sitronsaft

125 g marsipan

oransje og svart farge

Visp egg og begge typer sukker til det er lett og luftig. Sikt sammen mel, natron og kakao. Visp inn ett og ett egg, med 1 ss av det tørre innimellom. Visp inn smeltet sjokolade og vaniljeessens. Rør inn melk, vekselvis med resten av det tørre. Fordel mellom tre smurte 25 cm springformer og stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur: Visp eggehvitene stive og visp gradvis inn halvparten av melisen. Tilsett sitronsaft og visp gradvis inn resten av melisen. Dekk bollen med en fuktig klut og sett i en lufttett boks og la stå 1-2 timer slik at luftboblene kommer til overflaten.

Farg 2/3 av marsipanen oransje og resten svart. Form den oransje marsipanen til 8 små og et stort gresskar. Kjevle ut den svarte marsipanen. Tegn et riss av en heks på kosteskaft på papp, klipp ut og legg på den svarte marsipanen og skjær ut 5-6 hekser. Bruk litt glasur til å legge kakebunnene sammen og dekk så hele kaken med resten av glasuren. Legg på hekser og gresskar og la stå til glasuren er stivnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Halloween Devil's Food Cake

90 g smør

125 g sukker

150 g brunt sukker

300 g hvetemel

2 ts natron

2 ss kakao

4 egg

125 g sjokolade

1 ss mørk sirup

1 ts vaniljeessens

2 dl melk

750 g melis

3 eggehviter

1 ss sitronsaft

125 g marsipan

oransje og svart farge

Visp egg og begge typer sukker til det er lett og luftig. Sikt sammen mel, natron og kakao. Visp inn ett og ett egg, med 1 ss av det tørre innimellom. Visp inn smeltet sjokolade og vaniljeessens. Rør inn melk, vekselvis med resten av det tørre. Fordel mellom tre smurte 25 cm springformer og stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur: Visp eggehvitene stive og visp gradvis inn halvparten av melisen. Tilsett sitronsaft og visp gradvis inn resten av melisen. Dekk bollen med en fuktig klut og sett i en lufttett boks og la stå 1-2 timer slik at luftboblene kommer til overflaten.

Farg 2/3 av marsipanen oransje og resten svart. Form den oransje marsipanen til 8 små og et stort gresskar. Kjevle ut den svarte marsipanen. Tegn et riss av en heks på kosteskaft på papp, klipp ut og legg på den svarte marsipanen og skjær ut 5-6 hekser. Bruk litt glasur til å legge kakebunnene sammen og dekk så hele kaken med resten av glasuren. Legg på hekser og gresskar og la stå til glasuren er stivnet.

Denne er veldig god! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...