Gå til innhold

Billige magre proteinkilder?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har ikke så veldig god økonomi og kommer til å fokusere på Body Recomposition fremover, noe som vil si at jeg må spise relativt mye proteiner og ikke alt for mye fett. Noen som har tips til gode magre proteinkilder? Tenker da MINST 10 g protein per 100 g, men helst nærmere 15-25 g protein (spesielt om det er "middagsmat").

Er veldig glad i kylling, mager spekeskinke og diverse kjøttpålegg, men det blir utrolig dyrt i lengden. Har proteinpulver, men blir rimelig lei av å sluke i meg det flere ganger til dagen også. Liker heller ikke tunfisk dessverre. 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kyllingfilet og torsk. 

Anonymkode: 50f2a...3d0

Skrevet
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Kyllingfilet og torsk. 

Anonymkode: 50f2a...3d0

Hvis du ser så nevnte jeg kylling i innlegget mitt, men det er langt ifra billig. Trodde ikke torsk var noe særlig billig heller, men skal sjekke det ut.

Skrevet

Egg. Kesam koster vel rundt 60 kr/kg. Bland litt proteinpulver i for å variere smaken. Samme med gresk yoghurt. Lever.

Anonymkode: 75ecd...d2f

Skrevet

Og fårikålkjøtt er billig nå. Du trenger ikke bruke det til fårikål heller om du ikke liker det. La det ligge i en slow cooker hele dagen, og spis det som det er, eller grill det i ovnen etterpå. Svinkeknoker kan du ofte få til førti kroner kiloet.

Anonymkode: 75ecd...d2f

  • Liker 1
Skrevet

Tunfisk i vann.

Anonymkode: 1dc0a...187

Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Tunfisk i vann.

Anonymkode: 1dc0a...187

Ops, ser at du ikke liker det. Kyllingfilet på tilbud da. Seifilet. 

Anonymkode: 1dc0a...187

Skrevet

Sjekk matvaretabellen:

http://www.matvaretabellen.no/

 

Hvis du sorterer på proteininnhold så finner du de matvarene med mest protein. 

Ser feks høne ligger ganske høyt. Det er rimeligere enn kylling, særlig i asiabutikker. 

  • Liker 3
Skrevet
Miranda Bailey skrev (3 timer siden):

Jeg har ikke så veldig god økonomi og kommer til å fokusere på Body Recomposition fremover, noe som vil si at jeg må spise relativt mye proteiner og ikke alt for mye fett. Noen som har tips til gode magre proteinkilder? Tenker da MINST 10 g protein per 100 g, men helst nærmere 15-25 g protein (spesielt om det er "middagsmat").

Er veldig glad i kylling, mager spekeskinke og diverse kjøttpålegg, men det blir utrolig dyrt i lengden. Har proteinpulver, men blir rimelig lei av å sluke i meg det flere ganger til dagen også. Liker heller ikke tunfisk dessverre. 

Prøvd plantealternativer?

Grønne soyabønner har 14.6 gram

Tørka soyabønner 35 gram

Tofu 14,2 gram

Røde linser 27 gram

Brune linser 25 gram

Hvite bønner: 21 gram

Kikerter 20 gram

Brune bønner 19 gram

Anonymkode: d70a5...d6e

  • Liker 6
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Og fårikålkjøtt er billig nå. Du trenger ikke bruke det til fårikål heller om du ikke liker det. La det ligge i en slow cooker hele dagen, og spis det som det er, eller grill det i ovnen etterpå. Svinkeknoker kan du ofte få til førti kroner kiloet.

Anonymkode: 75ecd...d2f

Hvor magert er fårikålkjøtt? 

Anonymkode: f56b8...660

Skrevet
Miranda Bailey skrev (3 timer siden):

Hvis du ser så nevnte jeg kylling i innlegget mitt, men det er langt ifra billig. Trodde ikke torsk var noe særlig billig heller, men skal sjekke det ut.

Storpakker med kyllingfilet er rimelig. Torsk er også ganske rimelig, kjøp på salg og frys. 

Anonymkode: 50f2a...3d0

Skrevet
42 minutter siden, AnonymBruker said:

Hvor magert er fårikålkjøtt? 

Anonymkode: f56b8...660

Har ikke sett på det siden jeg gjerne spiser fettet uansett. Men når det står lenge i en crockpot e.l. flyter uansett fettet opp og er lett å ta bort om man vil. Det bør uansett ikke kastes, det er glimrende å bruke i sauser.

Anonymkode: 75ecd...d2f

Skrevet

Mager kesam og cottage cheese. Hvis du ikke liker klumper kan du kjøre cottage cheese med stavmikser og tilsette frosne bær eller sjokoladepulver. Blir veldig godt!

Anonymkode: 98c62...f30

Skrevet

Sei i blokk er billig

Anonymkode: ca20d...700

  • Liker 1
Skrevet

Linser. En kopp linser inneholder 18 g protein. Lag f.eks indisk daal: billig, enkelt og godt!

Anonymkode: a7d72...ea7

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Har ikke sett på det siden jeg gjerne spiser fettet uansett. Men når det står lenge i en crockpot e.l. flyter uansett fettet opp og er lett å ta bort om man vil. Det bør uansett ikke kastes, det er glimrende å bruke i sauser.

Anonymkode: 75ecd...d2f

Proteinrikt fett da eller? TS spør om billige proteinkilder. 

Anonymkode: f56b8...660

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker said:

Proteinrikt fett da eller? TS spør om billige proteinkilder. 

Anonymkode: f56b8...660

Ja, og fårikålkjøtt er en billig proteinkilde. Fettet kan du som sagt la være å spise.

Anonymkode: 75ecd...d2f

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Prøvd plantealternativer?

Grønne soyabønner har 14.6 gram

Tørka soyabønner 35 gram

Tofu 14,2 gram

Røde linser 27 gram

Brune linser 25 gram

Hvite bønner: 21 gram

Kikerter 20 gram

Brune bønner 19 gram

Anonymkode: d70a5...d6e

Jeg liker ikke tofu eller soyabønner, blir vondt i magen av kikerter og både bønner og linser inneholder mer karbohydrater enn de gjør proteiner. Spiser litt bønner og linser, men ikke som hoved proteinkilde. 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Og fårikålkjøtt er billig nå. Du trenger ikke bruke det til fårikål heller om du ikke liker det. La det ligge i en slow cooker hele dagen, og spis det som det er, eller grill det i ovnen etterpå. Svinkeknoker kan du ofte få til førti kroner kiloet.

Anonymkode: 75ecd...d2f

Det er ikke magert kjøtt dessverre.. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...