Gå til innhold

Hva kan jeg lage av plommer?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har mye plommer i hagen, og synes det hadde vært så fint å få brukt mest mulig av dem. Noen som har tips til hva jeg kan lage eller gode oppskrifter? 

Anonymkode: bebab...d8a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I tillegg til det som er nevnt liker jeg å lage marmelader. Med krydder som stjerneanis, rosmarin, kanel. Og ha til frokoser i jul, og påske. Eller til ostefat. 

Hermetiserte plommer er også supergodt til dessert. 

Anonymkode: 06fff...40b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marmelade
1 kg plommer 
250-350 gram sukker (smak deg frem) 
2 ts revet ingefær 
1/2 dl vann 
1/2 pose syltepulver

-Skyll og del plommene i to. Fjern steinen som ligger i midten.  
-Ha plommer, sukker, revet ingefær og en liten skvett vann i en kasserolle. Kok opp og la det hele koke i cirka 30 minutter til plommene er møre.  
-Tilsett syltepulveret og kok videre i 5-10 minutter.  
-Ha plommesyltetøyet over i sterile glass (se tips over), skru på tett lokk, og la det avkjøle i romtemperatur. Oppbevares mørk og kaldt/svalt mens det er uåpnet, og i kjøleskap når det er åpnet.

 Chutney

1 kg plommer 
2 båt hvitløk 
1 rød chili 
1 ts spisskummenfrø 
2 hel nellik 
1 ts kajennepepper 
2 dl rosiner 
3 dl rødvinseddik 
250 g brunt sukker

-Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter. 
-Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter. 
-Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint.  
-Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter. -Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig. 
-Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang. 
-Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig


Hermetiserte plommer 

40 plommer (ca.) 
5 dl vann 
500 g sukker 
1 vaniljestang  
2 sitronskiver 
2 syltetøyglass (ca. 4 dl)

-Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. Kok sukkerlake av vann og sukker (se tips), til sukkeret er helt oppløst. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frø og stang i sukkerlaken.  
-Ha plommene i kokende vann i ca. 1 minutt, og legg dem umiddelbart i kald vann (gjerne tilsatt isbiter). Skinnet vil da sprekke opp. Pass på at du ikke lar de være for lenge i i det kokende vannet for da vil de miste formen. Trekk skinnet av plommene og legg dem i steriliserte, varme syltetøyglass (glassene skal fylles nesten helt opp). Hell den kokende varme sukkerlaken (og gjerne også litt av vaniljestangen) oppi glassene til ca. 1 cm fra toppen, legg en sitronskive på toppen og sett umiddelbart på lokket. Sett glassene på rist i stekeovnen og la dem stå der i ca. 1 time og 15 minutter. Avkjøles og oppbevares i kald kjeller eller i kjøleskapet

PLOMMELIKØR, KLAR TIL JUL  

2 store 2-liters Norgesglass med strikk, slik at den blir tett. 
2 kanelstenger 
Ca 600 g sukker 
1.5 L 40% Vodka
Hele plommer 
Fyll glasset halvt med plommer, og hell over sukker så det dekker plommene . 
Ca 300 g sukker pr glass .  
Legg i kanelstang( 1 per glass) 
Hell i Vodka.

-Rist glasset for å fordele/ løse opp sukkeret. 
/La stå kjølig. Snu glasset jevnlig, med et par dagers mellomrom. Til sukkeret er helt løst opp. 
-Fortsett å snu når sukkeret er oppløst, men ikke like ofte.

 

Anonymkode: f3a5f...521

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk for at du tok deg tid til å legge ved disse oppskriftene. Må kjøpe meg norgesglass i morgen, gleder meg til å prøve☺️

Anonymkode: bebab...d8a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk «plommekake» i helgen i stedet for eplekake, det var helt nydelig

Anonymkode: acf16...b90

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Har mye plommer i hagen, og synes det hadde vært så fint å få brukt mest mulig av dem. Noen som har tips til hva jeg kan lage eller gode oppskrifter? 

Anonymkode: bebab...d8a

plommepai, kompott, plommevin, plommesyltetøy, plommekake, likør, tørkede plommer

Anonymkode: d866a...a20

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Takk for at du tok deg tid til å legge ved disse oppskriftene. Må kjøpe meg norgesglass i morgen, gleder meg til å prøve☺️

Anonymkode: bebab...d8a

Det var så lite så :) Liker selv å få tydelig oppskrifter (som er teser ut) og ikke bare et navn eller en link 

Anonymkode: f3a5f...521

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...