AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #1 Del Skrevet 20. september 2021 Har mye plommer i hagen, og synes det hadde vært så fint å få brukt mest mulig av dem. Noen som har tips til hva jeg kan lage eller gode oppskrifter? Anonymkode: bebab...d8a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elder Millennial Skrevet 20. september 2021 #2 Del Skrevet 20. september 2021 Plommelikør🤩 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pia mater Skrevet 20. september 2021 #3 Del Skrevet 20. september 2021 Syltetøy, gelé, saft 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #4 Del Skrevet 20. september 2021 I tillegg til det som er nevnt liker jeg å lage marmelader. Med krydder som stjerneanis, rosmarin, kanel. Og ha til frokoser i jul, og påske. Eller til ostefat. Hermetiserte plommer er også supergodt til dessert. Anonymkode: 06fff...40b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #5 Del Skrevet 20. september 2021 Smuldrepai. Anonymkode: 7d432...30d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #6 Del Skrevet 20. september 2021 Marmelade 1 kg plommer 250-350 gram sukker (smak deg frem) 2 ts revet ingefær 1/2 dl vann 1/2 pose syltepulver -Skyll og del plommene i to. Fjern steinen som ligger i midten. -Ha plommer, sukker, revet ingefær og en liten skvett vann i en kasserolle. Kok opp og la det hele koke i cirka 30 minutter til plommene er møre. -Tilsett syltepulveret og kok videre i 5-10 minutter. -Ha plommesyltetøyet over i sterile glass (se tips over), skru på tett lokk, og la det avkjøle i romtemperatur. Oppbevares mørk og kaldt/svalt mens det er uåpnet, og i kjøleskap når det er åpnet. Chutney 1 kg plommer 2 båt hvitløk 1 rød chili 1 ts spisskummenfrø 2 hel nellik 1 ts kajennepepper 2 dl rosiner 3 dl rødvinseddik 250 g brunt sukker -Del plommene og fjern steinene. Skjær plommene opp i biter. -Knus spisskummenfrø og kajennepepper i en morter. -Fjern frø og hinner fra chilien, og hakk hvitløk og chili fint. -Kok alt sammen uten sukker i 20 minutter. -Tilsett sukker og la chutneyen putre på svak varme uten lokk i ca. 2 timer, til den er blitt tykk og litt seig. -Fyll chutneyen over på varme og rene glass som lukkes med en gang. -Avkjøl glassene og oppbevar dem kjølig Hermetiserte plommer 40 plommer (ca.) 5 dl vann 500 g sukker 1 vaniljestang 2 sitronskiver 2 syltetøyglass (ca. 4 dl) -Sett stekeovnen på 100 grader varmluft. Kok sukkerlake av vann og sukker (se tips), til sukkeret er helt oppløst. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frø og stang i sukkerlaken. -Ha plommene i kokende vann i ca. 1 minutt, og legg dem umiddelbart i kald vann (gjerne tilsatt isbiter). Skinnet vil da sprekke opp. Pass på at du ikke lar de være for lenge i i det kokende vannet for da vil de miste formen. Trekk skinnet av plommene og legg dem i steriliserte, varme syltetøyglass (glassene skal fylles nesten helt opp). Hell den kokende varme sukkerlaken (og gjerne også litt av vaniljestangen) oppi glassene til ca. 1 cm fra toppen, legg en sitronskive på toppen og sett umiddelbart på lokket. Sett glassene på rist i stekeovnen og la dem stå der i ca. 1 time og 15 minutter. Avkjøles og oppbevares i kald kjeller eller i kjøleskapet PLOMMELIKØR, KLAR TIL JUL 2 store 2-liters Norgesglass med strikk, slik at den blir tett. 2 kanelstenger Ca 600 g sukker 1.5 L 40% Vodka Hele plommer Fyll glasset halvt med plommer, og hell over sukker så det dekker plommene . Ca 300 g sukker pr glass . Legg i kanelstang( 1 per glass) Hell i Vodka. -Rist glasset for å fordele/ løse opp sukkeret. /La stå kjølig. Snu glasset jevnlig, med et par dagers mellomrom. Til sukkeret er helt løst opp. -Fortsett å snu når sukkeret er oppløst, men ikke like ofte. Anonymkode: f3a5f...521 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #7 Del Skrevet 20. september 2021 Takk for at du tok deg tid til å legge ved disse oppskriftene. Må kjøpe meg norgesglass i morgen, gleder meg til å prøve☺️ Anonymkode: bebab...d8a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2021 #8 Del Skrevet 21. september 2021 Jeg fikk «plommekake» i helgen i stedet for eplekake, det var helt nydelig Anonymkode: acf16...b90 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2021 #9 Del Skrevet 21. september 2021 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Har mye plommer i hagen, og synes det hadde vært så fint å få brukt mest mulig av dem. Noen som har tips til hva jeg kan lage eller gode oppskrifter? Anonymkode: bebab...d8a plommepai, kompott, plommevin, plommesyltetøy, plommekake, likør, tørkede plommer Anonymkode: d866a...a20 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2021 #10 Del Skrevet 21. september 2021 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Takk for at du tok deg tid til å legge ved disse oppskriftene. Må kjøpe meg norgesglass i morgen, gleder meg til å prøve☺️ Anonymkode: bebab...d8a Det var så lite så Liker selv å få tydelig oppskrifter (som er teser ut) og ikke bare et navn eller en link Anonymkode: f3a5f...521 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå