Gjest Gjest Skrevet 27. september 2005 #1 Skrevet 27. september 2005 Jeg lagde brød i går og har en halv liter skummet kulturmelk til overs. Hva kan jeg bruke denne til? Jeg liker ikke lukt/smak av melken alene, så det må brukes i noe. Forslag?
hecuba Skrevet 27. september 2005 #2 Skrevet 27. september 2005 Mormor bruker det i vafler.. Og det er etter min mening verdens beste vafler!
Gjest Sesselja Skrevet 27. september 2005 #4 Skrevet 27. september 2005 Meg som var trådstarter, men glemt å logge meg inn: Noen som har oppskrift på sunne varianter av vafler med skummet kulturmelk...?
hecuba Skrevet 27. september 2005 #5 Skrevet 27. september 2005 Jeg har ikke oppskriften dessverre.. Tror ikke mormor har den heller, hun bare blander sammen "standard ingredienser" til hun har en passe tykk røre. Vil du ha en litt sunnere røre, kan du kutte litt på sukkeret og smørret. Det går vel an å ta utgangspunkt i en vanlig røre og erstatte mesteparten av melken(alt?) med kulturmelken?
Gjest piaf Skrevet 27. september 2005 #6 Skrevet 27. september 2005 Du kan også lage lapper, der skal man bare bruke kulturmelk og natron, ikke søt melk. Men så særlig sunne blir vel neppe vaflene eller lappene uansett hvordan man snur og vender på det - for skal de bli gode, så må det være en del sukker i, særlig når man bruker syrnet melk i dem. Og vafler eller lapper som ikke er gode er det jo ikke noen vits i.
-Fisken- Skrevet 27. september 2005 #7 Skrevet 27. september 2005 Kulturkake 8 dl kulturmelk 150 g smør 4 dl sukker 1 ts malt nellik 1 ss natron 1 ts kardemomme evnt. kanel 9 dl hvetemel Langpanne 30x40 cm. Smelt smøret og bland inn melk. Rør i resten av ingrediensene. Fordel røren i smurt langpanne og stek kaken ved 200 grader i 25-30 min. La den avkjøles i pannen. Tips: tilsett bær som blåbær, bringebær el.
Arkana Skrevet 27. september 2005 #8 Skrevet 27. september 2005 (endret) Amerikanske pannekaker 300 g hvetemel 4 ss sukker 1 ss melis 4 ts bakepulver 1 ts salt 1 ss sitronskall (revet) 7 ss matolje 2,5 dl skummet kulturmelk 2 dl melk 2 egg Bruk en svært liten panne. Har du bare en stor panne, tar du enten et lite dl mål eller en stor øse, slik at du kan lage små klatter i pannen. Husk at amerikanske pannekaker er tykke! Spises med masse sirup og evt en klatt smør. Endret 27. september 2005 av Arkana
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå