MiniMjau Skrevet 26. september 2005 #1 Del Skrevet 26. september 2005 Jeg var ute i helgen og spiste på en restaurant i Oslo som heter Tekehtopa, jeg spiste en usannsylig god vegetarburger(jeg er ikke vegetarianer, men han en stund vurdert å "konvertere" av etiske årsaker..). Noen som har oppskrift på en sådan burger? Virket som om det var raspede grønsaker av noe slag, og så godt stekt på begge sider.... hjelp... Burde selvfølgelig ha spurt på restauranten... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. september 2005 #2 Del Skrevet 26. september 2005 Vegetarburger I 2 poteter 1 gulrot 2 squash 120 g søtpotet 1 liten purre 2 ss hvetemel 3 egg Finriv poteter, gulrot, squash og søtpotet. Finsnitt purren. Klem ut så mye væsken som mulig fra grønnsakene. Bland med mel og egg. Stek flate kaker, ca 3 minutter på hver side, til de er gylne. La renne av på kjøkkenpapir. Vegetarburger II 140 g grønne og brune linser 3,3 dl vann 1 egg 2 ss melk 20 ristede havregryn 30 g tørre brødsmuler 2 ss tahini 2 moste hvitløksfedd ½ ts salt Skyll linsene og hell i en kjele med vannet. Kok opp og la småkoke under lokk i 30 minutter. La renne godt av seg. Kjør linsene til mos i foodprocessor sammen med egg og melk. Hell i en bolle og tilsett havregryn, brødsmuler, tahini, hvitløk og salt. Form til 4 burgere. Stek linseburgerne i 5-7 minutter, snu en gang. Nøtteburgere med ost (12 stk) 1 finhakket løk 1 knust hvitløksfedd 30 g hvetemel 1,2 dl grønnsaksbuljong eller melk 250 g hakkede blandede nøtter (cashew, mandler, hasselnøtter og valnøtter) 60 g ferske loffsmuler 2 grovrevne gulrøtter 1 ss hakket persille 1 ss tørket timian 2 ss revet parmesan 1 ss sitronsaft 1 vispet egg loffsmuler salt/pepper Fres løk og hvitløk mykt i olje. Sikt inn melet og fres et par minutter. Tilsett buljong eller melk og kok opp. Ta av varmen og rør inn nøtter, loffsmuler, gulrot, urter, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. La avkjøles. Del blandingen i 12 emner som formes til burgere. Dypp hver av dem først i egg og så i loffsmuler. Legg på stekebrett og stek ved 180 grader i 20 minutter. Evt form til boller og frityrstek 3-4 minutter. La renne av på kjøkkenpapir. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MiniMjau Skrevet 26. september 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 26. september 2005 Oj! Tusen tusen takk! fikk helt vann i munnen! Mulig det var noe a la den første oppskriften jeg fikk servert. :-) Er dette noe som du bruker å lage selv? Hva serverer du til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. september 2005 #4 Del Skrevet 26. september 2005 Jeg har prøvd den første, og den var god. Men jeg er ikke vegetarianer så dette er ikke noe jeg pleier å lage. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 26. september 2005 #5 Del Skrevet 26. september 2005 Jeg liker å servere cous-cous og ratatouille ved siden av vegetarburgere. Det er også godt med varm gulrotsalat, stekte poteter i båter og en enkel, kald saus med kesam og mynte. VARM GULROTSALAT Smelt litt margarin i en gryte Tilsett litt melk Salt og pepper Ha i raspet gulrot Sett på lokk og la koke på middels varme. Rør av og til. Den er ferdig når gulrøttene er møre. Det tar ikke lang tid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MiniMjau Skrevet 29. september 2005 Forfatter #6 Del Skrevet 29. september 2005 I går laget jeg Arkanas "Vegetarburger I" sammen med Lilypies gulrotsalat. I tillegg hadde jeg litt tsatsiki. Det smakte aldeles fortreffelig!!! Den oppskriften på vegetarburger I gir mat nok for 5 personer minst! Jeg halverte oppskriften og spiste både middag i går, lunch i dag og en kald burger til kvelds igår..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 29. september 2005 #7 Del Skrevet 29. september 2005 I går laget jeg Arkanas "Vegetarburger I" sammen med Lilypies gulrotsalat. I tillegg hadde jeg litt tsatsiki. Det smakte aldeles fortreffelig!!! Den oppskriften på vegetarburger I gir mat nok for 5 personer minst! Jeg halverte oppskriften og spiste både middag i går, lunch i dag og en kald burger til kvelds igår..... ← Den gulrotsalaten er kjempegod! Tilsett litt fersk, hakket persille tilslutt så blir den enda bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *-*Pinky*-* Skrevet 4. oktober 2005 #8 Del Skrevet 4. oktober 2005 Arkana: Går det ann å droppe squashen i vegetarburger 1 ?? Er det noe man eventuelt kan bytte den ut med??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. oktober 2005 #9 Del Skrevet 4. oktober 2005 Du kan fint droppe squash, og du trenger ikke bytte den med noe annet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MiniMjau Skrevet 4. oktober 2005 Forfatter #10 Del Skrevet 4. oktober 2005 En kan vel egentlig bruke hva som helst i burgeren, men husk egg/mel for å "binde" den sammen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå