Gå til innhold

Annerledes koldtbord-TRENGER IDEER!


Gjest Ikke pålogget

Anbefalte innlegg

Gjest Ikke pålogget

:) Jeg var nettopp i et 30årslag og vi fikk da servert et litt annerledes koldtbord.

Det var så godt og falt i smak til alle gjestene.

Ettersom jeg snart fyller 30 selv, kunne jeg tenkt meg å lage et lignende koldtbord, men ønsker kanskje litt flere alternativer...

Det er her dere her på KG kommer inn i bildet ;)

Kanskje noen av dere har ideer til hva mer jeg kan lage som ville passe til :)

Koldtbordet vi fikk servert besto av;

* Helstekt indrefilet av svin som var "innsurret i bacon"-->skåret i skiver.

* Tortilla-lefser med deilig fyll. Rullet sammen og delt i to på midten.

* Ovnsbakt, fersk hvitløk ("toppen" var skjært av)

* Halve loffskiver smurt med pesto-->deretter ristet i ovnen... NYDELIG :)

* Salat bestående av salatblader, pastaskruer, feta, oliven, mais, agurk,

og cherrytomater.

* 2-3 dressing-typer.

* vanlig loff med smør på

Tenkte jeg skulle lage en nudelsalat ved siden av. Den består av; eggnudler, finhakket chili, finhakket ingefær, hvitløk, rødløk, rød- og gul paprika, sukkererter samt pepper og salt. Alt stekes sammen i panne og blandes med nudlene.

Nydelig både varm og kald. Og jeg tror den vil smake fortreffelig til svinekjøttet.

:sikle::sikle:

Så kommer spørsmålet;

1) Har noen ideer til hvilket fyll keg kan bruke i tortilla'ene? Husker bare at det var hvitt...

2) Har noen av dere noen alternative forslag til hva jeg kan lage til koldtbordet...Gjerne også oppskrifter... :)

På forhånd tuuuusen takk!

Vennlig hilse meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ikke pålogget

Tusen takk for svar, LoisLane! :vinke:

Det fyll-forslaget du kom med hørtes skikkelig godt ut! Jeg er veldig glad i tunfisk.

Men hvilke urter tror du jeg bør bruke? Hva passer best likssom?

Nammenam! Tror jeg må lage en prøve-porsjon på dette tortilla-fyllet,,

Kan jo kalle det kvalitetssikring :sjarmor:

Er det noen flere som har noen forslag???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant en oppskrift jeg har brukt her:

2 stk store tortillas

1 boks tunfisk i olje

1 rødløk

1 eple

1 beger kesam

1 ts karri

1/2 ts salt

Bland avrent tunfisk, finhakket rødløk og eple, kesam, karri og salt. Smør på tortillasene og rull sammen. Skjær i mindre biter og fest gjerne med tannpirker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å bruke tapasretter til koldtbordet? Det er jo småretter som er gode og varierte. Har vært i flere selskap hvor denne type retter er brukt til koldtbord, og det smaker jo så mye mer spennende enn røkelaksen og eggerøra ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Ikke pålogget
Hva med å bruke tapasretter til koldtbordet? Det er jo småretter som er gode og varierte. Har vært i flere selskap hvor denne type retter er brukt til koldtbord, og det smaker jo så mye mer spennende enn røkelaksen og eggerøra  ;)

Akkurat det tenker jeg også på, Gjesten...

At det er mer spennende enn røkelaks og eggerøre...

Jeg syntes hvertfall at det var kjempespennende mat å få servert!

Tusen takk for oppskriften, LoisLane! :)

Dette skal testes ut!

Klem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skal det være et "ekte" koldtbord, altså ingen varme retter, eller har du tenkt å ha en varmrett og resten kaldt?

Hva med spekematanretning med rømme, potetsalat og flatbrød. Synes i allefall jeg er godt.

Oppskjært roastbiff, kjeks med svart kaviar på, laksepaté, hjortepaté, helstekt ørret, forskjellige sorter ferstk brød, en tre-fire oster, fylte paprika, bruchetta.

Litt canapéer? Tar fryktelig lang tid å lage, men ser veldig bra ut.

Og så synes jeg det er viktig med tilbehør i forskjellige krukker; diper, sauser, sylteagurk, rødbeter, oliven, forskjellige sild kanskje, sennepsaus (dersom du skal ha gravlaks), creme fraishe, majones, remulade osv.

Og så må du jo ha dessert? Karamellpudding, jordbær, sjokoladekake, sjokoladefondant, (is er ikke lurt, den smelter...) creme brullée, fruktsalat...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...