Gjest Ikke pålogget Skrevet 25. september 2005 #1 Del Skrevet 25. september 2005 Jeg var nettopp i et 30årslag og vi fikk da servert et litt annerledes koldtbord. Det var så godt og falt i smak til alle gjestene. Ettersom jeg snart fyller 30 selv, kunne jeg tenkt meg å lage et lignende koldtbord, men ønsker kanskje litt flere alternativer... Det er her dere her på KG kommer inn i bildet Kanskje noen av dere har ideer til hva mer jeg kan lage som ville passe til Koldtbordet vi fikk servert besto av; * Helstekt indrefilet av svin som var "innsurret i bacon"-->skåret i skiver. * Tortilla-lefser med deilig fyll. Rullet sammen og delt i to på midten. * Ovnsbakt, fersk hvitløk ("toppen" var skjært av) * Halve loffskiver smurt med pesto-->deretter ristet i ovnen... NYDELIG * Salat bestående av salatblader, pastaskruer, feta, oliven, mais, agurk, og cherrytomater. * 2-3 dressing-typer. * vanlig loff med smør på Tenkte jeg skulle lage en nudelsalat ved siden av. Den består av; eggnudler, finhakket chili, finhakket ingefær, hvitløk, rødløk, rød- og gul paprika, sukkererter samt pepper og salt. Alt stekes sammen i panne og blandes med nudlene. Nydelig både varm og kald. Og jeg tror den vil smake fortreffelig til svinekjøttet. Så kommer spørsmålet; 1) Har noen ideer til hvilket fyll keg kan bruke i tortilla'ene? Husker bare at det var hvitt... 2) Har noen av dere noen alternative forslag til hva jeg kan lage til koldtbordet...Gjerne også oppskrifter... På forhånd tuuuusen takk! Vennlig hilse meg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 25. september 2005 #2 Del Skrevet 25. september 2005 Det du skriver her høres jo veldig godt ut! Forslag til fyll i tortilla-lefser: Kesam med rødløk, tunfisk og urter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ikke pålogget Skrevet 25. september 2005 #3 Del Skrevet 25. september 2005 Tusen takk for svar, LoisLane! Det fyll-forslaget du kom med hørtes skikkelig godt ut! Jeg er veldig glad i tunfisk. Men hvilke urter tror du jeg bør bruke? Hva passer best likssom? Nammenam! Tror jeg må lage en prøve-porsjon på dette tortilla-fyllet,, Kan jo kalle det kvalitetssikring Er det noen flere som har noen forslag??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 25. september 2005 #4 Del Skrevet 25. september 2005 Fant en oppskrift jeg har brukt her: 2 stk store tortillas 1 boks tunfisk i olje 1 rødløk 1 eple 1 beger kesam 1 ts karri 1/2 ts salt Bland avrent tunfisk, finhakket rødløk og eple, kesam, karri og salt. Smør på tortillasene og rull sammen. Skjær i mindre biter og fest gjerne med tannpirker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesten Skrevet 26. september 2005 #5 Del Skrevet 26. september 2005 Hva med å bruke tapasretter til koldtbordet? Det er jo småretter som er gode og varierte. Har vært i flere selskap hvor denne type retter er brukt til koldtbord, og det smaker jo så mye mer spennende enn røkelaksen og eggerøra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ikke pålogget Skrevet 4. oktober 2005 #6 Del Skrevet 4. oktober 2005 Hva med å bruke tapasretter til koldtbordet? Det er jo småretter som er gode og varierte. Har vært i flere selskap hvor denne type retter er brukt til koldtbord, og det smaker jo så mye mer spennende enn røkelaksen og eggerøra ← Akkurat det tenker jeg også på, Gjesten... At det er mer spennende enn røkelaks og eggerøre... Jeg syntes hvertfall at det var kjempespennende mat å få servert! Tusen takk for oppskriften, LoisLane! Dette skal testes ut! Klem! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. oktober 2005 #7 Del Skrevet 4. oktober 2005 Skal det være et "ekte" koldtbord, altså ingen varme retter, eller har du tenkt å ha en varmrett og resten kaldt? Hva med spekematanretning med rømme, potetsalat og flatbrød. Synes i allefall jeg er godt. Oppskjært roastbiff, kjeks med svart kaviar på, laksepaté, hjortepaté, helstekt ørret, forskjellige sorter ferstk brød, en tre-fire oster, fylte paprika, bruchetta. Litt canapéer? Tar fryktelig lang tid å lage, men ser veldig bra ut. Og så synes jeg det er viktig med tilbehør i forskjellige krukker; diper, sauser, sylteagurk, rødbeter, oliven, forskjellige sild kanskje, sennepsaus (dersom du skal ha gravlaks), creme fraishe, majones, remulade osv. Og så må du jo ha dessert? Karamellpudding, jordbær, sjokoladekake, sjokoladefondant, (is er ikke lurt, den smelter...) creme brullée, fruktsalat... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå