Gå til innhold

Myke cookies


Gjest Yvette

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Disse blir kjempegode :)

CHOCOLATE CHIP COOKIES:

2 1/2 dl smør romtemperert

2 1/2 dl sukker (halvparten hvitt og halvparten brunt)

2 egg romtemperert

1 ts vaniljeessens

5 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts salt

200 g mørk sjokolade i biter (kokesjokolade eks. men lys sjokolade blir for søtt i disse).

* Bland smør og sukker i elektrisk mikser.

* Tilsett egg og vaniljeekstrakt og bland videre til en jevn røre.

* Bland mel, natron og salt i en bolle.

* Hell litt og litt av melblandingen i og miks godt sammen.

* Rør i sjokoladebitene med sleiv.

* Sett deigen på plate med bakepapir. 1 toppet ts med ca 5 cm mellomrom (den flyter ned og blir ganske store)

* Stek 10-12 minutter på 160 grader til de er litt gyllene (steker litt når de kommer ut også)

* avkjøl 2-3 minutter på plata før de settes over på rist.

Dl med smør måles opp ved å fylle et litermål med 5 dl vann. ta i smør til det er på 7,5 dl.

Kan bytte ut sjokoladebiter med minismarties f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dl med smør måles opp ved å fylle et litermål med 5 dl vann. ta i smør til det er på 7,5 dl.

At jeg ikke har tenkt på det før! :klaske:

Har ofte lurt på hvordan man kan måle opp smør i volum... Takk, da vet jeg det!

Oppskriften ser herlig ut, skal prøves! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er visst den amerikanske måten å gjøre det på :)

Greit når man tenker på det. Bare ta ut smørklumpen etterpå og se til at det ikke er noe særlig vann i noen groper.

Kaldt vann og kaldt smør er det greieste ja.

God oppskrift og super lørdagskos. Lillesøster er hekta :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...