Gjest Primula Skrevet 22. september 2005 #1 Del Skrevet 22. september 2005 Nå er jeg lei av å lage bløtkake, sjokoladekake, firkløverkake, ostekake og gulrotkake. Er det noen som vil dele sin kakeoppsrkift med meg?? Skal ha bursdagsselskap i helga og vil gjerne servere noen nytt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. september 2005 #2 Del Skrevet 22. september 2005 Noen forslag. Ananas-macadamianøttekake 450 g hermetisert knust ananas 1 egg 150 g ristede macadamianøtter, finhakkede 150 g hvetemel 2 ts bakepulver 110 g sukker 90 g kokosmasse 1,25 dl melk Sil ananasen, klem ut så mye væske som mulig. Bland ananas med egg, rør så inn resten av ingrediensene. Hell i en brødform og stek ved 180-190 grader i ca 50 minutter. La stå 10 minutter for den avkjøles på rist. Banankake med pasjonsfruktglasur 125 g smør 150 g brunt sukker 2 egg 225 g hvetemel 2 ts bakepulver ½ ts natron 1 ts blandede krydder (kanel, kardemomme ++) 1 kopp most banan 120 g rømme ¼ kopp melk 240 g melis 1 ts smør 2 ss pasjonsfrukt Visp smør og sukker godt. Visp inn eggene, ett om gangen. Rør inn det tørre, banan, rømme og melk. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20 cm springform og stek ved 180-190 grader i 1 time 5 min. La stå 5 minutter og hvelv på rist for avkjøling. Bland alt til glasuren over svak varme til det kan smøres. Brukes med en gang (stivner fort). Honning og yoghurtkake 200 g smør ¾ kopp yoghurt naturell ½ ts kanel ½ kopp honning 2 egg ¼ kopp sukker 1 ¾ kopp hvetemel 1 ts bakepulver 1 ss melis ½ ts kanel Visp smør, yoghurt, kanel og honning sammen i en bolle. Visp egg og sukker til eggedosis og rør det inn i smørblandingen. Bland i siktet mel og bakepulver. Hell over i en smurt og bakepapirkledt liten langpanne og stek ved 200 grader i ca 45 minutter. La stå i formen i 10 minutter før den hvelves over på en rist. Server med et dryss av melis + kanel. Østerriksk kaffe og valnøttkake 1 ½ ss kaffepulver blandet med 2 ss kokende vann 75 g valnøtthalvdeler 175 g hvetemel 2 ts bakepulver 175 g mykt smør 175 g sukker 3 store egg 1 ss kaffepulver 50 g brunt sukker 1 ss kaffepulver 1 ss sukker 250 g mascarpone 2 dl crème fraîche Bre alle valnøttene utover et stekebrett og rist dem i ovnen ved 170 grader i 5-8 minutter. Ta vare på 10 stk til pynt og finhakk resten. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Bland i smør, sukker og egg og visp godt. Vend inn kaffe og nøtter til slutt. Hell røren i to 20 cm springformer og stek ved 170 grader i 30 minutter. Bland kaffe og sukker i en bolle og hell i 55 ml kokende vann. Rør godt til kaffe og sukker er oppløst. Bland mascarpone, crème fraîche, kaffe og sukker godt sammen. Dekk til og sett i kjøleskap til den skal brukes. Når kakene er stekt stikker du hull med en trepinne overalt og heller over kaffesirupen. La de avkjøles helt og sett sammen med kaffekrem mellom og over hele kaken. Pynt med valnøtter. Kirsebærkake 1¼ kopp hvetemel 1 ts bakepulver ½ ts natron 1 ts kanel 1 ts muskat ½ kopp brunt sukker ½ kopp olje 2 vispede egg ½ kopp rømme 410 g hermetiske kirsebær Sikt mel, bakepulver, natron og krydder sammen. Rør inn sukker. Rør inn olje blandet med egg, rømme og kirsebær. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20 cm springform. Stek ved 160 grader i ca 40 minutter. La stå i formen 5 minutter før den hvelves på rist. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Primula Skrevet 23. september 2005 #3 Del Skrevet 23. september 2005 Tusen takk Arkana. Her var det jammen mye godt Tror jeg skal prøve den valnøttkaken, den så helt nydelig ut. Og jeg skal ta vare på oppskriftene til en annen gang. Deilig å prøve noe nytt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
diddi Skrevet 25. september 2005 #4 Del Skrevet 25. september 2005 (endret) Se på http://www.detsoteliv.no/ Endret 25. september 2005 av diddi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå