Tiit Skrevet 10. september 2005 #1 Skrevet 10. september 2005 Vår Staude liker det ikke. (ja, jeg har vært syk i uka, og så God Morgen Norge...) Men er det ellers noen spesiell likhet mellom de to "greiene".. Hvilken betegnelse skal man sette på det? mat? Det er jo spiselig, for de som liker det. jeg gjør. Elsker julebrød med rosin og sukat i. Og liker veldig godt russisk rødbetsuppe med rømme og kapers. Snaks. Så jeg syns det er en likehet. Våger å kalle det mat - mat jeg liker.
liv Skrevet 10. september 2005 #2 Skrevet 10. september 2005 Er ikke kapers sånn en har i peppersaus og sånt? http://www.peppernet.no/peppernet/Akademi/...iet/kapers.html
Gjest gjest1 Skrevet 10. september 2005 #3 Skrevet 10. september 2005 Jeg så det med Vår Staude, og tenkte at der var jeg jammen meg enig med henne. Smaker isj begge deler, og har en merkelig konsistens.
Pöbel Skrevet 11. september 2005 #4 Skrevet 11. september 2005 Ja, begge deler smaker grusomt. Sukat ser ut som snørr.
Gjest gjest1 Skrevet 11. september 2005 #5 Skrevet 11. september 2005 Ja, begge deler smaker grusomt. Sukat ser ut som snørr. ← Den var ny for meg. Men jeg liker ingen av delene jeg heller.
Gjest Gjest Skrevet 11. september 2005 #6 Skrevet 11. september 2005 Hva liker dere da? Pizza med ketchup på? Dolmino pasta?
Arkana Skrevet 11. september 2005 #7 Skrevet 11. september 2005 Jeg synes sukat er kjempegodt, mens kapers er forferdelig.
Gjest Gjesta Skrevet 11. september 2005 #8 Skrevet 11. september 2005 Jeg digger kapers, men hater sukat. Kapers er blomsterknopper fra en plante som vokser rundt Middelhavet, mens sukat vel er syltet gresskarskall?
Arkana Skrevet 11. september 2005 #9 Skrevet 11. september 2005 mens sukat vel er syltet gresskarskall? ← Sukat er kandisert sitrusskall.
Laban Skrevet 11. september 2005 #10 Skrevet 11. september 2005 Jeg synes sukat er kjempegodt, mens kapers er forferdelig. ← For en gangs skyld er jeg hjertens enig med deg, Arkana!
Gjest Gjesta Skrevet 11. september 2005 #11 Skrevet 11. september 2005 Sukat er kandisert sitrusskall. ← Og allikevel smaker det vondt?
skrue Skrevet 11. september 2005 #12 Skrevet 11. september 2005 Ingen av delene smaker vel spesielt godt om (iallefall i store mengder) man sitter og spiser det bit for bit. Men det er heller ikke meningen. Jeg for min del kan imdlertid ikke tenke meg en ordentlig julekake uten sukater og ei heller den tunfisksalaten (en variant av salade nicoise) vi har laget i familien i alle år uten kapers.
Gjest Gjest Skrevet 11. september 2005 #13 Skrevet 11. september 2005 Jeg visste ikke at det fantes noen som likte sukat!!!!! (Liker ikke kapers selv, men vet om enkelte individer som spiser det...)
Gjest Gitte Skrevet 11. september 2005 #14 Skrevet 11. september 2005 liker verken sukat eller kapers. julekake har jeg aldri likt, og kapers lukter også helt grusomt. æsj
Gjest piaf Skrevet 11. september 2005 #15 Skrevet 11. september 2005 Kapers synes jeg er typisk "acquired taste"-mat, dvs med en smak som man ofte ikke liker umiddelbart, men som man må lære å sette pris på, og som definitivt kommer best til sin rett i selskap med enkelte andre smaker og ingredienser. Mye av det samme med feks kaffe, vin, oliven, middelhavsansjos... Alle sammen med bitterhet, syre eller saltsmak som gir smaksopplevelsene et ekstra fraspark og bringer dem opp på et høyere nivå. Når det derimot gjelder sukat, er jeg litt mer usikker.
Gjest LoisLane Skrevet 11. september 2005 #16 Skrevet 11. september 2005 Jeg ELSKER sukat! Jeg vet jeg tilhører en utdøende rase, men prøver å misjonere for den søte, rare sukaten allikevel. Kapers liker jeg også, men uten de hetl store pasjoner. Hva liker dere da? Pizza med ketchup på? Dolmino pasta? ← Vi trenger vel ikke gjøre narr av folk fordi de ikke liker sære ting? Jeg synes det er jåleri å rakke ned på ketchup, og dessuten er det ingenting som heter Dolmino.
Gjest gjesta Skrevet 11. september 2005 #17 Skrevet 11. september 2005 Jeg synes sukat er kjempegodt, mens kapers er forferdelig. ← Jeg er motsatt Sukater gir meg frysninger, SÅ stygt er det. Men kapers er kjempegodt!
Arkana Skrevet 11. september 2005 #18 Skrevet 11. september 2005 Hva liker dere da? Pizza med ketchup på? Dolmino pasta? ← Ja, folk som ikke liker kapers eller sukat lever kun på Grandiosa og Dolmio/Uncle Ben's og kan sikkert knapt koke poteter.
Gjest Gjest Skrevet 11. september 2005 #19 Skrevet 11. september 2005 Jeg visste ikke at det fantes noen som likte sukat!!!!! (Liker ikke kapers selv, men vet om enkelte individer som spiser det...) ← Enig i første setning! kapers synes jeg er godt - det minner meg også om barndommen på 70-tallet. Men passer selvsagt ikke til alt. Sukat derimot - aaaaaaahhhrg. Skjønner ikke poenget med å ødelegge ellers god kake ved å putte sånne ekle klumper inni. Det er hakket verre enn oppbløtte rosiner i suppe.
Gjest LoisLane Skrevet 11. september 2005 #20 Skrevet 11. september 2005 Hvis Vår Staude ikke liker det, kan jeg godt like det litt ekstra, jeg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå