Gå til innhold

Beste vongole pasta i Oslo?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har noen gode tips? 😊 Skal på date med en italiener og dette er hans favorittpasta

Anonymkode: ed66a...99d

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Le Benjamin (?) på Løkka

Anonymkode: c15e1...a7b

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Le Benjamin (?) på Løkka

Anonymkode: c15e1...a7b

Takk for tips, men sjekket menyen og de hadde ikke det 😬

Anonymkode: ed66a...99d

AnonymBruker
Skrevet

Tror de fleste ikke vet hva det er.

Anonymkode: a28a0...3a9

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Jeg tenker nok at du vil finne det ekstremt vanskelig å finne en respektabel restaurant som lover å ha vongole - en råvare som er avhengig av en forsyningskjede som for tiden har blitt enda mer ustabil enn ellers og som man derfor må anta er frossen om man har det fast  - på menyen. Om du vil ha tak i bør du heller kontakte de italienske og høre om de innimellom har det som "dagens" og følge dem på fb for å finne ut når det er. 

Min fiskehandler har fersk vongole når de har det og innrømmer at de aldri vet når eller hvor mye som kommer. 

Anonymkode: a1957...429

  • Liker 1
Skrevet

Trattiora Popolare på løkka? 

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Jeg tenker nok at du vil finne det ekstremt vanskelig å finne en respektabel restaurant som lover å ha vongole - en råvare som er avhengig av en forsyningskjede som for tiden har blitt enda mer ustabil enn ellers og som man derfor må anta er frossen om man har det fast  - på menyen. Om du vil ha tak i bør du heller kontakte de italienske og høre om de innimellom har det som "dagens" og følge dem på fb for å finne ut når det er. 

Min fiskehandler har fersk vongole når de har det og innrømmer at de aldri vet når eller hvor mye som kommer. 

Anonymkode: a1957...429

Hvordan ser vongole ut? Er dem like blåskjell?

Anonymkode: 11f52...30e

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvordan ser vongole ut? Er dem like blåskjell?

Anonymkode: 11f52...30e

Nei, det er de som kalles hjerteskjell på norsk. 

AnonymBruker
Skrevet

De har det her, men jeg har ikke prøvd stedet. Det ligger på Frogner, et av de fineste strøkene i Oslo, så det burde jo bety at restauranten holder en viss standard også?

http://vineriaventidue.no/meny/primi-piatti

Anonymkode: 35f90...2a0

AnonymBruker
Skrevet
Brunhilde skrev (1 time siden):

Nei, det er de som kalles hjerteskjell på norsk. 

Nei, det er det ikke.

Vongole lages av "clams". Det som på norsk heter hjerteskjell kalles "cockles" på engelsk, og de er har mindre smak og regnes derfor som en mindre attraktiv råvare  enn clams. Smaksforskjellen er faktisk godt merkbar.

jf feks https://www.dagbladet.no/tema/spaghetti-alle-vongole---sa-enkelt-er-det-a-lage-den-italienske-klassikeren/60458255

Sitat

For de saftige små, men kjøttfulle og smaksrike italienske vongole-skjellene er ikke så lett å få fatt i her hjemme.

Vongole er nemlig ikke hjerteskjell, slik det står i de aller fleste oppskriftene, men teppeskjell. Og teppeskjellene finner man kun sporadisk langs norskekysten, ifølge Miljølære.no.

Man får imidlertid også teppeskjell kjøpt i Norge nå, feks fra leverandøren Scalmarin.

Anonymkode: 04430...20c

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Nei, det er det ikke.

Vongole lages av "clams". Det som på norsk heter hjerteskjell kalles "cockles" på engelsk, og de er har mindre smak og regnes derfor som en mindre attraktiv råvare  enn clams. Smaksforskjellen er faktisk godt merkbar.

jf feks https://www.dagbladet.no/tema/spaghetti-alle-vongole---sa-enkelt-er-det-a-lage-den-italienske-klassikeren/60458255

Man får imidlertid også teppeskjell kjøpt i Norge nå, feks fra leverandøren Scalmarin.

Anonymkode: 04430...20c

Clams er en samlebetegnelse for skjell, både fra fersk- og saltvann, men ellers en grei forklaring. ;)

 

AnonymBruker
Skrevet

Tusen takk for både forklaringer og tips, folkens! 🥰🙏

ts

Anonymkode: ed66a...99d

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 14.02):

Takk for tips, men sjekket menyen og de hadde ikke det 😬

Anonymkode: ed66a...99d

Jo, jeg sjekker menyen nå og de har det.

Anonymkode: 797ce...a97

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Brunhilde skrev (23 timer siden):

Clams er en samlebetegnelse for skjell, både fra fersk- og saltvann, men ellers en grei forklaring. ;)

 

Det stemmer.

Men hjerteskjell/"cockles" inngår altså ikke i samlebetegnelsen. :) 

Anonymkode: 04430...20c

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...