AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #1 Skrevet 9. juni 2021 Har noen gode tips? 😊 Skal på date med en italiener og dette er hans favorittpasta Anonymkode: ed66a...99d
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #2 Skrevet 9. juni 2021 Le Benjamin (?) på Løkka Anonymkode: c15e1...a7b
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #3 Skrevet 9. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Le Benjamin (?) på Løkka Anonymkode: c15e1...a7b Takk for tips, men sjekket menyen og de hadde ikke det 😬 Anonymkode: ed66a...99d
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #5 Skrevet 9. juni 2021 Tror de fleste ikke vet hva det er. Anonymkode: a28a0...3a9 2
AnonymBruker Skrevet 9. juni 2021 #6 Skrevet 9. juni 2021 Jeg tenker nok at du vil finne det ekstremt vanskelig å finne en respektabel restaurant som lover å ha vongole - en råvare som er avhengig av en forsyningskjede som for tiden har blitt enda mer ustabil enn ellers og som man derfor må anta er frossen om man har det fast - på menyen. Om du vil ha tak i bør du heller kontakte de italienske og høre om de innimellom har det som "dagens" og følge dem på fb for å finne ut når det er. Min fiskehandler har fersk vongole når de har det og innrømmer at de aldri vet når eller hvor mye som kommer. Anonymkode: a1957...429 1
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2021 #8 Skrevet 10. juni 2021 AnonymBruker skrev (14 timer siden): Jeg tenker nok at du vil finne det ekstremt vanskelig å finne en respektabel restaurant som lover å ha vongole - en råvare som er avhengig av en forsyningskjede som for tiden har blitt enda mer ustabil enn ellers og som man derfor må anta er frossen om man har det fast - på menyen. Om du vil ha tak i bør du heller kontakte de italienske og høre om de innimellom har det som "dagens" og følge dem på fb for å finne ut når det er. Min fiskehandler har fersk vongole når de har det og innrømmer at de aldri vet når eller hvor mye som kommer. Anonymkode: a1957...429 Hvordan ser vongole ut? Er dem like blåskjell? Anonymkode: 11f52...30e
Brunhilde Skrevet 10. juni 2021 #9 Skrevet 10. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvordan ser vongole ut? Er dem like blåskjell? Anonymkode: 11f52...30e Nei, det er de som kalles hjerteskjell på norsk.
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2021 #10 Skrevet 10. juni 2021 De har det her, men jeg har ikke prøvd stedet. Det ligger på Frogner, et av de fineste strøkene i Oslo, så det burde jo bety at restauranten holder en viss standard også? http://vineriaventidue.no/meny/primi-piatti Anonymkode: 35f90...2a0
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2021 #11 Skrevet 10. juni 2021 Brunhilde skrev (1 time siden): Nei, det er de som kalles hjerteskjell på norsk. Nei, det er det ikke. Vongole lages av "clams". Det som på norsk heter hjerteskjell kalles "cockles" på engelsk, og de er har mindre smak og regnes derfor som en mindre attraktiv råvare enn clams. Smaksforskjellen er faktisk godt merkbar. jf feks https://www.dagbladet.no/tema/spaghetti-alle-vongole---sa-enkelt-er-det-a-lage-den-italienske-klassikeren/60458255 Sitat For de saftige små, men kjøttfulle og smaksrike italienske vongole-skjellene er ikke så lett å få fatt i her hjemme. Vongole er nemlig ikke hjerteskjell, slik det står i de aller fleste oppskriftene, men teppeskjell. Og teppeskjellene finner man kun sporadisk langs norskekysten, ifølge Miljølære.no. Man får imidlertid også teppeskjell kjøpt i Norge nå, feks fra leverandøren Scalmarin. Anonymkode: 04430...20c 3
Brunhilde Skrevet 10. juni 2021 #12 Skrevet 10. juni 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Nei, det er det ikke. Vongole lages av "clams". Det som på norsk heter hjerteskjell kalles "cockles" på engelsk, og de er har mindre smak og regnes derfor som en mindre attraktiv råvare enn clams. Smaksforskjellen er faktisk godt merkbar. jf feks https://www.dagbladet.no/tema/spaghetti-alle-vongole---sa-enkelt-er-det-a-lage-den-italienske-klassikeren/60458255 Man får imidlertid også teppeskjell kjøpt i Norge nå, feks fra leverandøren Scalmarin. Anonymkode: 04430...20c Clams er en samlebetegnelse for skjell, både fra fersk- og saltvann, men ellers en grei forklaring.
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2021 #13 Skrevet 10. juni 2021 Tusen takk for både forklaringer og tips, folkens! 🥰🙏 ts Anonymkode: ed66a...99d
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2021 #14 Skrevet 10. juni 2021 AnonymBruker skrev (På 9.6.2021 den 14.02): Takk for tips, men sjekket menyen og de hadde ikke det 😬 Anonymkode: ed66a...99d Jo, jeg sjekker menyen nå og de har det. Anonymkode: 797ce...a97 1
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #15 Skrevet 11. juni 2021 Brunhilde skrev (23 timer siden): Clams er en samlebetegnelse for skjell, både fra fersk- og saltvann, men ellers en grei forklaring. Det stemmer. Men hjerteskjell/"cockles" inngår altså ikke i samlebetegnelsen. Anonymkode: 04430...20c 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå