AnonymBruker Skrevet 14. april 2021 #1 Skrevet 14. april 2021 Tenker kjøpe meg en slik maskin. Men jeg lite kunnskap på generell fritert mat, da jeg har unngått det pga karbohydrater og fett. Potet: har lest noe om å vanne ut potetene for å få vekk mest mulig stivelse? Hvorfor vanner man ut potetene og hvordan gjør man det? Fisk: Sett tidligere at folk tar på ingredienser for å få det fritert. Mel og egg? Og hva er planko? Noe mer jeg burde vite om annen type mat, som brokkoli (koker jeg den litt først?), gulrot, rødt kjøtt? Anonymkode: e3c71...c96
AnonymBruker Skrevet 14. april 2021 #2 Skrevet 14. april 2021 Potet: man skjærer de i staver, eller båter. Skyller godt. Lar de ligge i iskaldt vann en times tid. Tørker de tørre. salt+pepper+olje. Fisk: skjærer i passe stykker. Vender i mel (jeg velger gjerne rug). Så i pisket egg. Så i brødsmuler med salt+pepper. Jeg synes panko er best, jeg kjøper på innvandrerbutikk. Man kan bruke girlijermel, men blir noe mer kompakt. Eller lage eget av gammelt brød. Vender rå grønnsaker i olje og krydder (er ikke opptatt av kalorier, og olje gir smak). Om du koker først tror jeg bare det blir overstekt. Andre ting som er godt å lage er løkringer (fra bunnen eller frosne)), vårruller (fra bunnen eller frosne) , varme rundstykker, varme opp pizzarester, kyllingvinger (rå, samme fremgangsmetode som panert fisk), chicken cordon bleu, snitzel. Og mye mer. Senest i går hadde jeg panert blomkål (dypper de i en tyntflytende røre) til middag, med en asiatisk dippingsaus. Sunt og godt. Anonymkode: 002ec...465
The Kavorka Skrevet 14. april 2021 #3 Skrevet 14. april 2021 (endret) Poteter kan man koke litt på forhånd eller la ligge en stund i vann for å få ut stivelse. Hvorfor man gjør det? For å få et bedre resultat (jeg gjør det ofte når jeg skal lage båtpoteter, pommes frites o.l.). I tillegg er 80-90% av karbohydratene i poteter stivelse (om man er opptatt av sånt), så da får man jo bort noe av det også. Det å ta på ingredienser før man friterer/steker kalles å panere. Ofte i mel, egg og brødsmuler. Panko er japansk for brødsmuler og man får kjøpt panko i enkelte butikker her til lands. Panko'en har gjerne større biter enn de brødsmulene vi er vant til. Man kan panere andre ting enn fisk.. Kylling f.eks. Noe som også er vanlig når man friterer, er å dyppe maten i en frityrrøre først. Denne røren kalles tempura og kan bestå av hvetemel, potetmel, farris, salt osv. Bare å google tempura, så finner du nok mange varianter. Frityrrøre brukes nok mest når man friterer i olje.. Airfryer har jeg ikke erfaring med, men jeg leker litt med tanken på å kjøpe meg en selv Endret 14. april 2021 av The Kavorka
Viktualia Skrevet 14. april 2021 #4 Skrevet 14. april 2021 Airfryer en en litt kraftig varmluftsovn som blir fort varm. Den friterer ingenting. 2
AnonymBruker Skrevet 14. april 2021 #5 Skrevet 14. april 2021 Viktualia skrev (1 time siden): Airfryer en en litt kraftig varmluftsovn som blir fort varm. Den friterer ingenting. Dårlig ordvalg av meg, men jeg er helt ny på temaet 😅 ts Anonymkode: e3c71...c96
AnonymBruker Skrevet 14. april 2021 #6 Skrevet 14. april 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Potet: man skjærer de i staver, eller båter. Skyller godt. Lar de ligge i iskaldt vann en times tid. Tørker de tørre. salt+pepper+olje. Fisk: skjærer i passe stykker. Vender i mel (jeg velger gjerne rug). Så i pisket egg. Så i brødsmuler med salt+pepper. Jeg synes panko er best, jeg kjøper på innvandrerbutikk. Man kan bruke girlijermel, men blir noe mer kompakt. Eller lage eget av gammelt brød. Vender rå grønnsaker i olje og krydder (er ikke opptatt av kalorier, og olje gir smak). Om du koker først tror jeg bare det blir overstekt. Andre ting som er godt å lage er løkringer (fra bunnen eller frosne)), vårruller (fra bunnen eller frosne) , varme rundstykker, varme opp pizzarester, kyllingvinger (rå, samme fremgangsmetode som panert fisk), chicken cordon bleu, snitzel. Og mye mer. Senest i går hadde jeg panert blomkål (dypper de i en tyntflytende røre) til middag, med en asiatisk dippingsaus. Sunt og godt. Anonymkode: 002ec...465 Tusen takk 😍 ts Anonymkode: e3c71...c96
AnonymBruker Skrevet 14. april 2021 #7 Skrevet 14. april 2021 The Kavorka skrev (2 timer siden): Poteter kan man koke litt på forhånd eller la ligge en stund i vann for å få ut stivelse. Hvorfor man gjør det? For å få et bedre resultat (jeg gjør det ofte når jeg skal lage båtpoteter, pommes frites o.l.). I tillegg er 80-90% av karbohydratene i poteter stivelse (om man er opptatt av sånt), så da får man jo bort noe av det også. Det å ta på ingredienser før man friterer/steker kalles å panere. Ofte i mel, egg og brødsmuler. Panko er japansk for brødsmuler og man får kjøpt panko i enkelte butikker her til lands. Panko'en har gjerne større biter enn de brødsmulene vi er vant til. Man kan panere andre ting enn fisk.. Kylling f.eks. Noe som også er vanlig når man friterer, er å dyppe maten i en frityrrøre først. Denne røren kalles tempura og kan bestå av hvetemel, potetmel, farris, salt osv. Bare å google tempura, så finner du nok mange varianter. Frityrrøre brukes nok mest når man friterer i olje.. Airfryer har jeg ikke erfaring med, men jeg leker litt med tanken på å kjøpe meg en selv Tusen takk 😍 Men farris?? Farris brus? Eller er jeg helt på jordet nå? 😂 ts Anonymkode: e3c71...c96
Viktualia Skrevet 14. april 2021 #8 Skrevet 14. april 2021 AnonymBruker skrev (40 minutter siden): Dårlig ordvalg av meg, men jeg er helt ny på temaet 😅 ts Anonymkode: e3c71...c96 Neida, det er sånn det markedsføres. Men sånne ting med tynn røre rundt, a la tempura og løkringer, tror jeg ikke blir særlig bra i en airfryer. I en tempurarøre er det for øvrig gjerne vann, eller noen ganger farris. Øl kan også brukes. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå