Gå til innhold

Hva skjedde med løkrullen?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Husker den var på alle bord da jeg var liten, men nå ser jeg den sjeldent. Jeg personlig likte aldri løkrull, syntes det luktet vondt.

Hva skjedde med løkrullen? Er den borte?

Anonymkode: 9e2ce...a1e

Skrevet

Hva er løkrull? 

Gjest Føsleguri
Skrevet
SoWhat? skrev (Akkurat nå):

Ok Har aldri sett eller hørt om det jeg  🙂

Jeg husker så vidt vi hadde det når jeg bodde hjemme, men jeg tror ikke jeg har kjøpt det selv noen gang.

Skrevet

Heter den ikke servelat nå, eller er det ikke det samme? Humh...

AnonymBruker
Skrevet

Løkrull er det bergenske navnet på pålegget som ellers i landet heter servelat.

I Bergen er nemlig servelat en pølse man skjærer i skiver og steker i panne til middag.

Vil anta løkrull finnes fremdeles i bergenske ferskvaredisker? Jeg har ikke spist det siden jeg var student, sånn for ca 30 år siden.

Anonymkode: e6856...687

AnonymBruker
Skrevet

Åh, løkrull! Nå ble jeg nostalgisk her. 😂 Lukter vondt, smaker godt. Kanskje man finner det enda på Lerøy mat på Galleriet

Anonymkode: f032e...f10

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Løkrull er det bergenske navnet på pålegget som ellers i landet heter servelat.

I Bergen er nemlig servelat en pølse man skjærer i skiver og steker i panne til middag.

Vil anta løkrull finnes fremdeles i bergenske ferskvaredisker? Jeg har ikke spist det siden jeg var student, sånn for ca 30 år siden.

Anonymkode: e6856...687

Nei, servelat og løkrull er ikke det samme, men det ligner :jepp:

 

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet
Rumle skrev (5 minutter siden):

Nei, servelat og løkrull er ikke det samme, men det ligner :jepp:

 

Det som i Bergen heter løkrull er det jeg ellers ville kalt servelat. Men det som på bergensk heter servelat er noe annet enn løkrull.

Anonymkode: e6856...687

AnonymBruker
Skrevet

Vi har løkrull i ferskvaredisken på Meny :) selges også vakuumpakket. Bergen, ja. 

Anonymkode: 6f7f7...e33

  • Liker 1
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Det som i Bergen heter løkrull er det jeg ellers ville kalt servelat. Men det som på bergensk heter servelat er noe annet enn løkrull.

Anonymkode: e6856...687

Ja, forstår deg nå, men jeg tenker motsatt, at det som her (Bergen) heter servelat og brukes, som du sier, stekt til middag, er det som ellers brukes som servelat, tyntskåret som pålegg. Mulig jeg tar feil, men det ser sånn ut i alle fall 😊

Endret av Rumle
Skrevet

Spiste løkrull rett før påske. 

AnonymBruker
Skrevet

Finner løkrull på Extra i Bergen, men har aldri smakt det.

Anonymkode: 031c9...a8c

AnonymBruker
Skrevet

Servelat og løkrull er da vel ikke det samme? 

Anonymkode: ff937...27a

  • Liker 1
Skrevet

Jeg hadde helt glemt at løkrull egentlig er et pålegg - etter mange år med Pondus-lesing tenker jeg bare på det som en mindre flatterende personbeskrivelse :fnise: 

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Åh! Nå måtte jeg google Gilde løkrulade, og det ser ut som den har gått ut av produksjon? Bønes løkrull får man ennå kjøpt her på Vestlandet vertfall. Og servelat er jo noe HELT annet!

Anonymkode: 3e58e...447

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...