AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #1 Skrevet 26. mars 2021 Beklager om dette blir spam, men trenger svar (postet annen plass også) Skal lage påskeegg til mine ansatte (små altså). Har ei som har glutenallergi og hun liker ikke marsipan. Er en del poser med glukosesirup rundt omkring, men blir ikke klok av all googlinga, kommer utrolig my gammelt opp. Er det noen som vet om noe som ikke har gluten i seg, eller spor av gluten? Cloetta påskeskum f.eks? Den har glukosesirup i seg. Glukosesirup har ikke gluten men kan ha hvete i seg (googla det) Hjelp! Eller vet dere om noe annet som er ett godt alternativ? Anonymkode: 7008f...285
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #2 Skrevet 26. mars 2021 Spor av gluten kan være vanskelig å unngå, siden dette er noe produsentene fører på fordi godteriet er glutenfritt i seg selv, men er produsert på samme "linje" eller lokaler som glutenholdige produkter. "Kan inneholde spor av gluten" er stort sett trygt, "inneholder spor av gluten" er det stort sett ikke (sistnevnte har jeg ikke sett de siste årene). Glukosesirup er stort sett alltid glutenfri, og tåles vanligvis av cøliakere selv om den ikke alltid er hvetefri. Anonymkode: 25743...e63 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #3 Skrevet 26. mars 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Beklager om dette blir spam, men trenger svar (postet annen plass også) Skal lage påskeegg til mine ansatte (små altså). Har ei som har glutenallergi og hun liker ikke marsipan. Er en del poser med glukosesirup rundt omkring, men blir ikke klok av all googlinga, kommer utrolig my gammelt opp. Er det noen som vet om noe som ikke har gluten i seg, eller spor av gluten? Cloetta påskeskum f.eks? Den har glukosesirup i seg. Glukosesirup har ikke gluten men kan ha hvete i seg (googla det) Hjelp! Eller vet dere om noe annet som er ett godt alternativ? Anonymkode: 7008f...285 Det er ikke hvete i men hvetestivelse, det er noe annet, og det går fint og spise ting med glukosesirup i for gluten allergikere. Har en mor og en sønn som har cøliaki. Anonymkode: 87641...27d 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #4 Skrevet 26. mars 2021 Tusen takk for svar 😁 Anonymkode: 7008f...285
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2021 #5 Skrevet 26. mars 2021 Hvis du opplever noe av det samme i fremtiden; Ville anbefalt deg å ikke bruke smågodt, men heller godteri i poster. Det er lett å ha kryssmitte fra godteri som plukkes. "Kan inneholde spor av gluten" er som nevnt, stort sett trygg. Har aldri hørt at glukosesirup inneholder gluten. Coletta påskeskum skal være helt trygg! Om noe er gluten i, skal det være uthevet. (ofte kan man lese uthevet: hvete, hvetemel, hvetstivelse, byggmalt, bygg, malt, spelt osv). Hilsen ei med cøliaki. Anonymkode: 91031...e2e
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå