Gjest Anonymous Skrevet 26. september 2002 #1 Skrevet 26. september 2002 Jeg er helt talentløs på kjøkkenet, men jeg har lyst til å lage fårikål. Kan noen fortelle meg eksakt hvordan jeg lager dette?
Gjest torika Skrevet 26. september 2002 #2 Skrevet 26. september 2002 Hei Jeg lager fårikålen dagen i forveien...smaker best når den blir oppvarmet synes vi her hos oss. Kålen skjæres opp i båter som legges i bunnen ,legg kjøtt og kål lagvis i kjelen med salt og hel pepper( jeg bruker nesten en hel pk. pepper) Om du vil kan du drysse på hvetemel mellom lagene, da får du en fyldigere saus og ikke bare vann(ca.1-2 spskj. mellom hvert lag) smak til med salt etterhvert. La den koke 2-3 t. Lykke til :D
Millus Skrevet 26. september 2002 #3 Skrevet 26. september 2002 Bare et lite tips : Bruk like mye kål og lammekjøtt, og en "klunk" med vann, og gjør som gjesten over foreslår.. Lykke til!
Rufus Skrevet 27. september 2002 #4 Skrevet 27. september 2002 Hos oss skjærer vi kålen i mindre biter, vi...først i båter og deler de i to-tre igjen...og det viktigste: Vi forveller kålen før vi lager får-i-kålen - da blir den enklere for magen å tåle!! Altså man koker opp kålen, lar den koke i ca et minutt og kjøler den i kaldt vann....og så legges kål og kjøtt lagvis... Vi er heller ikke så glade i hele pepperkorn rundt i maten, så vi kjøpte en liten beholder til å ha pepperet i. Veldig lurt synes vi....
Gjest Anonymous Skrevet 27. september 2002 #5 Skrevet 27. september 2002 Takk for svar. Men jeg lurer også på hvor mye kål og kjøtt og vann son skal til. Tåler virkelig kålen å koke i 2-3 timer???
Gjest care Skrevet 27. september 2002 #6 Skrevet 27. september 2002 Et lite tips til sausen. I stedet for å helle over litt hvetemel, kan du ha det i et lite glass med vann og rist godt..dette for at det ikke skal bli klumper i sausen. Hell så over. :blunke:
Gjest Anonymous Skrevet 27. september 2002 #7 Skrevet 27. september 2002 tror det står 1 kg lammekjøtt, 800g kål i boka mi.. en kål til halvannet kilo kjøtt synes jeg er passe (det er ikke mulig å lage litt) - og masse helpepper! Noen oppskrifter har for mye vann, synes jeg - en liten halvliter bør holde :-) Har forøvrig aldri opplevd at det blir klumper i sausen når man strør mel mellom lagene - det er mye mindre pes enn å riste kraft og mel. lykke til med middagen :-)
Rufus Skrevet 27. september 2002 #8 Skrevet 27. september 2002 Tror jeg har kokt det i ca en time, jeg...både kjøttet og kålen... Men kan ikke huske å ha kokt hverken kålen eller kjøttet i flere timer, jeg... Men jeg bruker lammelår i skiver (ca 1 cm tykke), så det blir kanskje ikke det samme om man bruker får-i-kål-kjøtt - vet desverre ikke.. Uansett - lykke til!!
orakel Skrevet 27. september 2002 #9 Skrevet 27. september 2002 Pleier å ha gulrøtter oppi også jeg. Synes det er veldig godt med litt mer grønnsaker, selv om kålen blir veldig god.
Gjest Anonymous Skrevet 27. september 2002 #10 Skrevet 27. september 2002 det går an å holde av litt av kålen slik at ikke all kålen blir kokt i filler. den har du i mot slutten slik at den blir kokt sånn passe. spiste får-i-kål på tirsdag, og i dag er det lammebog på menyen
viwi Skrevet 30. september 2002 #11 Skrevet 30. september 2002 Laget faktisk fårikål igår og kokte hele sulamitten i 2 timer. Men faktisk så kunne den godt ha stått en time til fordi da hadde kjøttet vært mørere. Husk forresten på at det ikke bør være altfor mye vann i. Vannet skal ikke dekke øverste laget....
Gjest Anonymous Skrevet 2. oktober 2002 #12 Skrevet 2. oktober 2002 :blunke: Lammekjøtt trenger mye mindre koketid enn voksen sau.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå