Gå til innhold

Ingers rugbrød som rundstykker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Var innom et bakeri, og kjøpte noe som var Ingers rugbrød, men i en slags rundstykke variant. Er det noen som har prøvd å bake rundstykker selv ut av deig til rugbrød? Eller som vet om det er samme oppskrift? Skjønner nemlig ikke hvordan man skal klare å bake ut rundstykker av en så klissete deig. :forvirret:

Er det noen som har prøvd?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kanskje det går an å ha deigen i muffinsformer?? :klø: Eller ha litt mer mel i deigen slik at den blir fastere?

  • 2 uker senere...
Skrevet

Dette er en variant av Ingers Rugbrød som egner seg fint til rundstykker:

4 dl knuste helkorn, hvete

2, 5 del kokende vann

1 pk gjær

1 l vann eller mager kulturmelk

2 ts salt

1 dl linfrø

1 dl solsikkefrø

6 dl kli

4 dl sammalt rug fin

1 kg sammalt hvete fin

Hell kokende vann over hvetekornene og la det stå til det er lunket. Rør gjæren ut i lunket vann eller kulturmelk, og tilsett salt, linfrø og solsikkefrø. Elt inn kli, helkorn, rug og sam. hvete til en ikke for fast deig. Elt godt, la maskinen gå i minst 5 min. La deigen heve under plast i 40 minutter.

Elt deigen lett om i bollen, strø litt havregryn på bordet og ta deigen opp. Form den til tre like store brød (som legges i smurte former) eller til ca 40 rundstykker.

Etterhev under plast ca 40 min.

Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200-220 gr i 55-60 minutt, eller om man lager rundstykker: midt i ovnen ved 200-220 gr i ca 15 minutt.

Om man baker brød av denne oppskriften, så blir brødene mer gjennomstekt enn om man bruker den vanlige oppskriten til Inger Rugbrød. :)

M

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...