Gjest gjest Skrevet 16. august 2005 #1 Skrevet 16. august 2005 Var innom et bakeri, og kjøpte noe som var Ingers rugbrød, men i en slags rundstykke variant. Er det noen som har prøvd å bake rundstykker selv ut av deig til rugbrød? Eller som vet om det er samme oppskrift? Skjønner nemlig ikke hvordan man skal klare å bake ut rundstykker av en så klissete deig. Er det noen som har prøvd?
Gyda Skrevet 17. august 2005 #2 Skrevet 17. august 2005 Kanskje det går an å ha deigen i muffinsformer?? :klø: Eller ha litt mer mel i deigen slik at den blir fastere?
Gjest Gjesta Skrevet 27. august 2005 #3 Skrevet 27. august 2005 Dette er en variant av Ingers Rugbrød som egner seg fint til rundstykker: 4 dl knuste helkorn, hvete 2, 5 del kokende vann 1 pk gjær 1 l vann eller mager kulturmelk 2 ts salt 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø 6 dl kli 4 dl sammalt rug fin 1 kg sammalt hvete fin Hell kokende vann over hvetekornene og la det stå til det er lunket. Rør gjæren ut i lunket vann eller kulturmelk, og tilsett salt, linfrø og solsikkefrø. Elt inn kli, helkorn, rug og sam. hvete til en ikke for fast deig. Elt godt, la maskinen gå i minst 5 min. La deigen heve under plast i 40 minutter. Elt deigen lett om i bollen, strø litt havregryn på bordet og ta deigen opp. Form den til tre like store brød (som legges i smurte former) eller til ca 40 rundstykker. Etterhev under plast ca 40 min. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200-220 gr i 55-60 minutt, eller om man lager rundstykker: midt i ovnen ved 200-220 gr i ca 15 minutt. Om man baker brød av denne oppskriften, så blir brødene mer gjennomstekt enn om man bruker den vanlige oppskriten til Inger Rugbrød. M
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå