Gå til innhold

Billig, men sunn familiemiddag


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kjøper stor pose med kyllingfileter og serverer med ris og litt grønnsaker, av og til hakker jeg opp sånne frysegrønnsaker og steker det på panna, billigere enn blomkålris og like godt. Kan også kjøpe poteter og skjære i båter, dynke med litt olje og ha i ovnen.

Kjøper sånne Toro poser med bali kyllinggryte og har i noe filet der også og ekstra ris, da er det mat i noen dager på rester med brød og salat.

Koker en STOR suppe på kraftbein med billig grønnsaker og noe rimelig kjøtt, eller pølse, fryse ned i porsjoner og tine.

Kjøttkakedeig er ikke så dyrt på rema1000 nå, man kan lage egne kjøttkaker og servere med poteter og grønnsaker. 

Noen av mine tips, hper det hjelper!

Anonymkode: ebc25...070

  • Liker 6

Dersom du lager en stor kjele ertesuppe så har du god og billig middag som du kan fryse ned porsjonsvis. Da har du sunn, billig middag som kan varmes på kort tid i uka om du tar opp kvelden før.

- Lapskaus/pølsesuppe. Bruk frossenblanding med grønnsaker. Lapskaus kan du for eksempel velge mellom ikke kjøtt, pølse, oksekjøtt osv. Har lest et sted at når man er såpass langt utenfor sesong så er det mer vitaminer i frossengrønnsaker enn i grønnsakene du finner i grønnsakshylla så det er ikke noe å ha dårlig samvittighet for, dessuten tar det kortere tid.
- Hjemmelaget tomatsuppe
-pasta med kjøttsaus/kjøttboller

  • Liker 1

Annonse

Stekt kjøttdeig som blandes med hermetisk tomat, litt løk og hvitløk og så hjemmelaget potetmos og ost på toppen. Stekes i ovnen. Billig og barnevennlig. Torskeblokk som tines og pakkes porsjonsvis i al. folie med strimla grønnsaker og en smørklatt. "Havets skattekiste". Boller av kyllingkjøttdeig - google. Enchiladas med bønnefyll. Daal. Makaroni cheese med salat. Koteletter er relativt billig. Fiskeboller i hvit saus. Fiskekaker i hamburgerbrød. 

Anonymkode: 0d97e...7f1

  • Liker 3

"Paella" - svetter først litt løk, bladselleri, hvitløk og ~5 cm chorizo i stor støpejernsgryte, tilsetter tomatpuré, deretter ris (langkornet, parboiled), og så vann/buljong. Skal simre ~30 min, og serveres med bladpersille og lime/sitronsaft. Man kan seff tilsette mer (kylling, sjømat, erter, osv.) men smaken kommer fra chorizoen og buljongen. 

Til salat blir det ofte strimlet spiss- eller savoykål. Det tar 30 sek med mandolin. Marineres godt med olje-sennep-eddik dressing. Blir best når det får lov å marinere en time eller mer. 

Anonymkode: fa0f4...c0e

  • Liker 2

Hønsefrikasse. Kjøp høne og kok. Resterende kraft og kjøtt brukes til f.eks hjemmelaget Indisk kyllingsuppe.

Chana masala.

Kyllingwok med fullkornris eller fullkornpasta.

KJøp kraftbein og kok kraft! Da har du sunn kraft til masse hjemmelagde supper.

Anonymkode: 8da05...ad6

  • Liker 3

Det er mye lettere å spise godt, sunt og billig hvis du dropper begreper som "billig, men sunn familiemiddag". Det er en type slagord som butikkene bruker for å lokke til seg kunder som ikke tenker så mye over ting. Hvis du vil legge dette problemet bak deg, en gang for alle:

Tenk på at kostholdet er det som betyr noe, og kosthold er hvordan dere spiser over tid, ikke en middag her og der.

Tenk over hva dere kjøper og spiser til alle måltidene. Planlegg måltider, gjerne for flere dager under ett. Dette gjør det mulig å både spise variert, og unngå svinn.

Lær deg å lage mat, lær deg det essensielle om ernæring, informer deg om og følg med på priser.

Lag mat som familien liker. Hvis det ikke blir spist, er det penger rett ut av vinduet. 

Det finnes tusenvis av kokebøker, og millioner av oppskrifter på nettet. Men hver ny oppskrift krever en innkjøring, både når det gjelder tilberedningen, og eventuelt nye smaker. Derfor er det en god ide å ikke innføre nye retter for ofte, og for ofte er det når det bare blir mas, og ikke at man har lyst på noe nytt.

Å finne opp hjulet på nytt, er et overskuddsfenomen. Bruk det du allerede har. Når du er stressa, er det enda viktigere å ha noe å falle tilbake på.

Ser du hvordan dette får brikkene til å falle på plass?

Anonymkode: f0707...d76

  • Liker 8

Annonse

Spinatsaus, pasta og laks: pose frossen spinat (10 kr), halv pose frosne erter (5kr), 1dl matfløte (6 kr) kokes sammen i kjele, moses med stavmixer til en tykk saus. Stek en laksefilet på siden (evt kylling, ellers så er sausen god som den er. Laks på kampanje hos kiwi nå= ca 12kr/filet). Server med pasta

Fiskegrateng basert på torskeblokk er billig. 

Alt basert på rotgrønnsaker er billig, feks ovnsbakt, suppe, gryte

Pastagrateng med frosne blomkål/brokkoli buketter, pølse, hvitsaus, ost på toppen

  • Liker 1

Lapskaus fra poser med fryste grønnsaker og pølser. Ikke det aller sunneste, men mye grønnsaker. Lag opp hjemmelaget tomatsaus i stor porsjon og frys i porsjonspakker. Enkelt å ta opp både til pasta og pizza.

Kyllingfilet med ris og mye grønnsaker er også godt.

Kutt opp poteter og evt. gulerøtter/søtpotet kvelden før og lag hjemmelaget potetstappe når du kommer hjem. Med små biter så er dette veldig raskt å lage. Server med kjøttkaker, pølser eller hva du ønsker til sammen med grønnsaker.

Seifilet med poteter eller ris og gulerøtter. Raskt og billig.

  • Liker 2
Wit skrev (46 minutter siden):

Lapskaus fra poser med fryste grønnsaker og pølser. Ikke det aller sunneste, men mye grønnsaker. Lag opp hjemmelaget tomatsaus i stor porsjon og frys i porsjonspakker. Enkelt å ta opp både til pasta og pizza.

Kyllingfilet med ris og mye grønnsaker er også godt.

Kutt opp poteter og evt. gulerøtter/søtpotet kvelden før og lag hjemmelaget potetstappe når du kommer hjem. Med små biter så er dette veldig raskt å lage. Server med kjøttkaker, pølser eller hva du ønsker til sammen med grønnsaker.

Seifilet med poteter eller ris og gulerøtter. Raskt og billig.

Hvordan tilbereder man kyllingfilet best? Synes den jeg steker i ovn/ panne blir så tørr.

Anonymkode: 8afcc...f5d

Annonse

Følg med på mattilbud først og fremst. Har du fryser, sjekk 50% boksen på kiwi jevnlig og frys direkte hvis de ikke skal spise det med en gang. 
vi er også en familie på fem med litt trang økonomi, og vi sparer mye på å handle i 50% boks og følge med på tilbud. 

Hva du lager kommer jo litt an på hva familien liker. Her er ungene veldig glad i søtpotet og gulrot, så da har vi en del av det. I går f.eks hadde vi ovnsbakt ørret (fra 50%boks) og ovnsbakte grønnsaker. (Søtpotet, løk, gulrot, potet) servert med en rømmeklatt. Godt, sunt og under 100lappen. Rema 1000 har jo også en serie som heter under 100 som er middag for to voksne og to barn for 100kr. Mine barn er såpass småspiste at det funker her.

Anonymkode: 8fc77...933

Suppe er godt, går raskt å lage og særlig vegetarsupper er rimelige. Vi lager særlig to typer som alle liker godt. Det ene er gulrotsuppe (Løk, hvitløk, gulrøtter, vann eller buljong, karri, salt og pepper. Har du en fløteskvett er det også godt oppi. Kjør glatt med stavmikser når alt er kokt og server med grovt brød.) og den andre en suppe av ovnsbakte grønnsaker (Tomater, paprika, søtpotet, løk, hvitløk og chili. Bak i ovnen 40 minutter og kjør glatt i blender sammen med vann/buljong, salt og pepper. Server med f.eks. revet ost eller eggebåter og grovt brød.)

Omelett er også ganske rimelig og en fin måte å bruke opp rester på. Et par kokte poteter, noen pølser i biter, en hakket løk, revet ost, noen kokte brokkolibuketter osv. Vi lager gjerne ovnsomelett siden det er mindre arbeid. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...