Gå til innhold

Krydderhylla for dummies..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hadde ikke trodd det var så mange type pepper!Åpenbart mye å lære her :rodmer:

 

Skrevet

Tips til hva slags type pepper som er bra? :hoppe:

Skrevet
Tradegy skrev (På 2.2.2021 den 19.18):

Takk for at dere holder tråden i gang! :hoppe: 

Har siden trådstart investert i maldonsalt :Knegg: 

Men dere som er så dyktige;

Har akkurat smakt røde linser. Slengte over litt tacokrydder og spiste det med spaghetti. Tips til hvordan jeg kan heve linser på smak? Det var mettende og ikke vondt, men tror jeg kan få mye godt ut av linsene :Nikke: 

Så gode dere er! :blomst: 

Linsebolognese 

1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 løk
1 boks hakkede tomater 
1 boks røde linser (skylles før bruk)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
200 g fullkornsspagetti
vann
god olivenolje til steking

Finhakk grønnsakene og stek på middels varme i en jerngryte, og tilsett oregano. Når det har fått en gylden farge tilsetter du tomater og rører godt. 

Ha i vann, og eventuelt litt salt og pepper. La koke ½-times tid, før du tilsetter linsene og koker videre ½ time til. 

Kok pastaen etter anvisning på pakken. 

La renne av, men ta vare på litt av kokevannet. 

Bland pastaen med sausen.


https://www.gogreen.no/oppskrifter/vegetarisk-taco-med-gronne-linser/

https://www.vegetarbloggen.no/2017/05/15/kremet-daal/

Anonymkode: 039e6...6ab

Skrevet

 Gressløk og salt bruker jeg på absolutt alt omtrent, ofte pepper og. Enkelt og greit 😛

Skrevet

I tillegg til salt og pepper må jeg bare ha disse i krydderskapet: karri, ingefær, koriander, dill, gressløk, basilikum, oregano, hvitløkspulver, kanel, sitronpepper. Har også chili og piri piri som jeg ikke bruker noe særlig. Jeg synes safran smaker kjempegodt, men det er så dyrt at jeg sjelden kjøper det.

  • 5 måneder senere...
Skrevet

Vil gjerne ha flere tips  :spise:

Skrevet

Jeg har nylig oppdaget en for meg ny krydderblanding fra østre del av middelhavet og Midtøsten som heter Za'atar - den er nydelig, har brukt den til nesten alt nå i sommer :) . Du får den i typiske innvandrer-/grønnsaksbutikker. Ligner litt på provence-urteblanding, men har en "varmere"/rikere smak. 

 

https://www.feastingathome.com/zaatar-spice-recipe/

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...