Gå til innhold

Krydderhylla for dummies..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg vil ha det så enkelt som mulig. Da mener jeg ikke piffi og gastromat :Knegg: 

Salt og pommesfrites krydder, dèt har jeg. Er generelt elendig på å krydre mat. Vet ikke engang om jeg har smakt hvitløk utenom restaurant mat, så dette er blodfattig stusselig utgangspunkt :ler:

Spice me up! Hva er dine musthaves? 

  • Liker 1
Skrevet

Paprika

Chilli

Salt

Pepper

Hvitløk

Muskat

Blandingskrydder

Basilikum

 

Anonymkode: fded5...d7d

  • Liker 4
Skrevet

Må ha salt, pepper, hvitløk, paprika, chili og Gastromat. Pluss kyllingkrydder, pastakrydder, pizzakrydder og fiskekrydder. Har mye mer, men disse MÅ jeg ha 🙂

Anonymkode: 30a7e...4a6

Skrevet

Oregano, gurkemeie, paprikapulver, malt ingefær. Og jeg syns sitronpepper er godt.

Skrevet

Har 50+ typer krydder og urter.

De mest brukte er; paprika sterk, paprila mild, chili, chiliflakes, gurkemeie, five spice, ingefær, koriander (hel, og kvernet), stjerneanis, muskat (hel nøtt), løkpulver, hvitløkspulver, oregano, timian, estragon, dill, salvie, ramsløk, gressløk, persille, laubær, rosmarin, kardemomme, kanel, sitrongress, kajennepepper, spisskummin. senneppulver. 

Har ulike typer pepper; rosè, grønnpepper, hvit...

Og saltblandinger, sikkert 10+ ulike typer. 

Men er jo ingen vits i å kjøpe kun for å kjøpe? Her lager jeg supper, curryer, gryter, pastaretter, og mye mer, fra grunnen. Så alt er i jevnlig bruk. Om du skriver hvilke retter du liker å lage, er det enklere å nevne hvilke krydre du vil ha glede av? For eksempel er mange retter mye bedre med fersk hvitløk, enn hvitløkskrydder. Men lager jeg for eksempel dippingsauser synes jeg hvitløkspulver gir en mindre skarp smak. 

Anonymkode: 4f880...2b5

  • Liker 12
Skrevet (endret)

Vi har følgende i krydderblanding alltid:

Salt, pepper 

Gressløk

Oregano

Pizzakrydder

Hvitløkskrydder

Grillkrydder 

Piffi krydder 

Kylling krydder 

Karri

Pommes fritez krydder

Muskat 

Dill

Sitronpepper

All round krydder

Chinize Five krydder

Kanel 

Krydderblanding.

Dette er minimum. Det hender vi har vilt krydder, biff krydder og paprika krydder i hus også. 

 

Endret av tussi84
  • Liker 1
Skrevet (endret)

Wow! Jeg hadde faktisk kanel også! :hoppe: :Knegg: Jeg spiser altfor mye pasta og (kjøper da små pestoglass fra Eldorado. Jøss..Pastakrydder, dèt var nytt for meg). 

Kylling, Laks, (og svin en sjelden gang). Ønsker å gjøre tacoen og pastaen hèlt kjøttfri.  

Har et sterkt ønske om å trappe ned på kjøtt. Om jeg skal bruke ting som cottage cheese, rømme og litt syrlige ting må det kamufleres skikkelig...🙈 Jeg kan greie en tzatsiki. Den ene jeg elsker, finner jeg ikke igjen. 

Takk for gode svar! :Nikke:

Endret av Tradegy
Skrevet

Må ha spisskummin, pepper, oregano, chilli, urtesalt, kanel, kardemomme, koriander og paprikakrydder. 

  • Liker 4
Skrevet
Tradegy skrev (1 minutt siden):

Wow! Jeg hadde faktisk kanel også! :hoppe: :Knegg: Jeg spiser altfor mye pasta og (kjøper da små pestoglass fra Eldorado. Jøss..Pastakrydder, dèt var nytt for meg). 

Kylling, Laks, (og svin en sjelden gang). Ønsker å gjøre tacoen og pastaen hèlt kjøttfri.  

Har et sterkt ønske om å trappe ned på kjøtt. Om jeg skal bruke ting som cottage cheese, rømme og litt syrlige ting må det kamufleres skikkelig...🙈 Jeg kan greie en tzatsiki. Den ene jeg elsker, finner jeg ikke igjen. 

Takk for gode svar! :Nikke:

Om du liker taco: lær å lage eget tacokrydder. Det er superenkelt, rimeligere, sunnere, og smaker mye bedre. Og du kan justere opp/ned hva du liker best med krydderet. 

Grunnen til at jeg nevnte salvie over er at det er en av mine favoritter med pasta. Litt smør, hvitløk, og salvie, så har du en fantastisk pastasaus. 

Når det kommer til tacoen - ikke kutt ut kjøttet i første omgang, da blir du bare lei. Kjøp kvalitetskjøtt i små mengder, og bland inn bønner eller linser for å 

Anonymkode: 4f880...2b5

  • Liker 3
Skrevet

Dette krydderet er nydelig, og er det vi bruker mest i tillegg til salt og pepper: 

 

pasta-rossa.png

  • Liker 3
Skrevet

Må i hvertfall ha provence-krydder (urter), kayennepepper, chili og karri (tre siste fra innvandrerbutikker - den norske er altfor mild), hvit og sort pepper, timian, rosmarin, oregano... og sikkert noen jeg har glemte. Kjøper ikke blandingskryddere som piffi, gastromat, pizzakrydder, pommes frites-krydder etc.

  • Liker 1
Skrevet

Salt 

pepper

hvitløkspepper

paprikapulver

chiliflak

tørket malt timian

laurbærblad (til gryteretter)

Dette er de jeg bruker oftest og som står "på første rad".

 

Skrevet

1. Salt og pepper

2. Hvitløk, oregano og basilikum

3. Chili, karri

4. Sitrongress og kaffir lime leaves

  • Liker 1
Skrevet

Har noen nevnt kardemomme? 😊 Bruker det masse i baking. 

Anonymkode: 913ca...4ae

  • Liker 1
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Har noen nevnt kardemomme? 😊 Bruker det masse i baking. 

Anonymkode: 913ca...4ae

Brukes også mye i indisk (og pakistansk?) matlaging, altså middagsmat. Men det har jeg liksom aldri kommet inn i, selv om jeg synes det er kjempegodt, på en god restaurant.

  • Liker 1
Skrevet

Maldonsalt, havsalt, diverse chilikrydder, kanel, oregano, spisskummin, sort pepper, kajennepepper, sitronpepper, hvitløk, paprikapulver, muskat, laurbærblader, basilikum, timian.

  • Liker 1
Skrevet

Hvitløk

Chili

Koriander

Mynte 

Persille 

Pepper

Spisskummen 

Gurkemeie

Paprika 

Korianderfrø

Kardamomme 

Ajwainfrø

Laurbærblad 

Nellik 

All around 

Libanesisk syvkrydder 

Hot madras curry 

Jeg lager mye forskjellig mat, og det er så godt med ekstra smak 😊

 

 

Anonymkode: e654a...985

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hvitløk

Chili

Koriander

Mynte 

Persille 

Pepper

Spisskummen 

Gurkemeie

Paprika 

Korianderfrø

Kardamomme 

Ajwainfrø

Laurbærblad 

Nellik 

All around 

Libanesisk syvkrydder 

Hot madras curry 

Jeg lager mye forskjellig mat, og det er så godt med ekstra smak 😊

 

 

Anonymkode: e654a...985

Timian og basilikum, sistnevnte dyrker jeg selv og tørker, og det er godt med fersk 😍

Anonymkode: e654a...985

  • Liker 1
Skrevet

Salt, pepper (finmalt, hel), peppermix (svart, hvit, rosé), 
chili, paprika,
løk, hvitløk,
oregano, timian, gressløk, persille, laurbærblad,
spisskum, gurkemeie, karri, ingefær, nellik, muskatnøtt, kanel, 
Natvigs krydderblanding.

Jeg har faset ut mange og holder på å fase ut fler. Dette er mine must-haves.

  • Liker 1
Skrevet

Dette er det jeg alltid har i skapet og bruker mest hvertfall :)  Har haugevis av andre kryddere og. 


Salt og pepper (kvern og vanlig) 

Hvitløkskrydder

Oregano

Provencekrydder 

Chiliflak 

Sitronpepper

Gressløk

 

Anonymkode: 061fd...e1a

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...