Gå til innhold

Chicken Thai


Tvilling76

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hmmm.... har mange oppskrifter som er Thai og som inneholder kylling, men ingen som jeg kommer på som er Chicken Thai. Er det en curry? sursøt? sterksøt?

Si litt mer om hva det er så skal jeg nok finne noe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chicken Thai er en sterk gryterett som serveres med ris ved siden av.

Chili er vel en av hovedinngrediensene i retten.

Jeg smakte det for ett par år siden, og skulle gjerne ha laget det selv..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har desverre ikke oppskriften på Chicken Thai!! Men den er driiitgod :D En kamerat av meg pleier å lage det, han får tak i retten fra hotellet der faren hans jobber. Har forstått det sånn at de ikke selger det i butikken :-? Chicken thai består av kylling, ris og en nydelig, veldig sterk saus!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er min oppskrift. Du kan forenkle den litt ved rett og slett bruke red curry paste, kokosnøttmelk, kylling og grønnsaker, og ikke de andre ingrediensene.

Dette er en "ekte" thai oppskrift som jeg har fått av en thailandsk venninne. Ingrediensene finner du i innvandrerbutikker, f.eks de i Brugata i Oslo:

Red Thai Coconut Curry (4 personer)

3 store ts Red Thai Curry Paste

2 bunter lange thai bønner

2 ts shrimp paste

2 ss kokosmelk

1 ½ - 2 løk

2 ss soyaolje

400 kyllingfilet i biter (100 g per pers)

2 ss Soya bean sauce

1 ts sodium glutamat

2 ss sukker

1 ¼ boks kokosnøttmelk

10 stk limeblader

1 rød paprika eller en stor rød chili

1 ss soya sauce

Serveres med ris ved siden av.

Dersom basmatiris brukes, rengjør risen ved å skylle den i kaldt vann 2 ganger. Jasminris trengs ikke vaskes. Til risen skal det være vann over risen i kjelen opp til første leddet på en pekefinger.

Kok risen i 20 minutter, men sett ned varmen når det begynner å koke.

Hakk løk i store biter.

Del thaibønner i ca. 4 cm store biter

Bland sammen 2ss kokosnøttmelk med curry paste og shrimp paste.

”Mos/knus” hvitløk med morter.

Ha soyaolje, hvitløk og kylling i wok. (Tips: ha raskt i kyllingen, så brenner ikke hvitløken.) Stek kyllingen til den er gyllen. Ha i currypasteblandingen.

Ha i løk og bønner.

Ha i soya bean sauce, glutamat og sukker.

Ha i kokosnøttmelk og la dette surre mens du gjør følgende:

Rull limebladene sammen og kutt dem i små strimmelbiter.

Del paprika i biter. (Eller chili dersom man ønsker en sterkere rett.)

Ha i de delte limebladene.

Smak til med soya bean sauce, sukker og glutamat etter smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...