AnonymBruker Skrevet 1. januar 2021 #1 Del Skrevet 1. januar 2021 Hvor lenge har dere levd på low fodmap? Kunne dere etter en stund introdusere høy fodmap matvarer, eller føles magen best med low fodmap? Hatt IBS lenge, men ikke så plaget som kanskje mange andre. Men nok til at jeg er sliten av det. Masse luft i magen, oppblåst, øm og hoven mage. Lav på energi, hard i magen. Tenkte derfor at nå var det på tide å sjekke ut en diett. Har levd på karbo. redusert kosthold til og fra lenge, opplever bedring på det. Men har aldri tenkt på at laktose kan lage trøbbel for meg i tillegg. Har nå levd på bare såkalte grønne matvarer, som ekskluderer både gluten og laktose, i knapt en uke. Magen er ikke oppblåst i det hele tatt. Veldig deilig! Andre med erfaringer? Blir nesten redd for å få i meg gule eller røde matvarer, dette er jo så mye bedre. Anonymkode: 939a3...ada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2021 #2 Del Skrevet 1. januar 2021 Jeg synes det er noe forbanna stress, men jeg tåler dårlig laktosefrie melkeprodukter og egg så da blir det dobbelt så vanskelig. I tillegg har jeg spiserørsbetennelse som jeg har fått på grunn av magen, sier de på Haukeland sykehus, Og en del av den maten som er bra for magen tåler ikke spiserøret, så akkurat nå så vet jeg ikke helt hva jeg skal spise. Jeg raser ned i vekt.. Anonymkode: 35c53...d87 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2021 #3 Del Skrevet 1. januar 2021 For meg hjelper det veeeeldig å kutte hvitkløk og vanlig løk. Lage eget tacopulver feks. Så og si umulig å leve på dietten i lengden, men jeg har merket markant bedring etter å ha kuttet løk, laktose, mais. Var mye fising og bløtbæsj tidligere 😅 Anonymkode: 02aad...961 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2021 #4 Del Skrevet 1. januar 2021 Jeg levde strengt i 2 mnd og introduserte enkelte røde. Men holder meg unna laktose og løkprodukrter. Pluss litt til Anonymkode: 9c249...9d1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2021 #5 Del Skrevet 1. januar 2021 Jeg har spist lavkarbo i ca 10 år og det var en ny verden sammenlignet med "normalt norsk kosthold"! Så leste jeg om carnivore og ga det en sjanse, og så viste det seg og være enda bedre! Det er jo egentlig null fodmap, ikke bare lav fodmap. Magen var trøblete i to uker i starten mens magen vennet seg til den nye maten, og så har den fungert perfekt etter det! Så lenge jeg holder meg til kostholdet. Carnivore er altså bare animalsk. Ingen planter. Jeg tåler meieriprodukter og får ingen problemer av det, så jeg bruker litt rømme, creme fraiche, ost osv. Mange kutter meieriprodukter også og spiser bare rent fett kjøtt, smakt til med salt, og drikker vann. Det er det hele. Fett kjøtt inneholder alt mennesket trenger. Til og med vitamin C. Og det er gjort en studie på det kostholdet over ett år hvor de frivillige forsøkskaninene ble holdt under konstant observasjon på sykehus fordi forskerne ikke trodde det gikk an, eller at forsøkskaninene kom til å holde seg til kostholdet. Men de gjorde det og de hadde perfekt helse etter over ett år uten planter. Anonymkode: 00ca0...0ee 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2021 #6 Del Skrevet 1. januar 2021 Medical Medium, endelig kunne jeg spise epler. Anonymkode: 7d1f0...5f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #7 Del Skrevet 2. januar 2021 AnonymBruker skrev (12 timer siden): For meg hjelper det veeeeldig å kutte hvitkløk og vanlig løk. Lage eget tacopulver feks. Så og si umulig å leve på dietten i lengden, men jeg har merket markant bedring etter å ha kuttet løk, laktose, mais. Var mye fising og bløtbæsj tidligere 😅 Anonymkode: 02aad...961 Æsj kanskje jeg må prøve å kutte hvitløken jeg er så glad i.. Prøvde én dag uten for noen uker siden uten noen bedring, så spiste jeg det igjen😁 hvor lenge måtte du kutte det ut for å merke bedring? Anonymkode: 60fa0...95c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #8 Del Skrevet 2. januar 2021 Levde på streng low fodmap i 5 år. Ble frisk når jeg spiste slik etter 5 år kunne jeg reintrodusere. Jeg prøvde før, men det gikk dårlig hver gang. Hadde et stressende liv også, stress påvirker magen. Fikk roet kraftig ned, og da kunne jeg starte å spise hvetemel og gluten igjen. Så løk og hvitløk. Nå spiser jeg helt normalt. Magen fungerer greit. Det er perioder jeg merker litt til IBS, men det er få dager i året. Nå merker jeg mer om jeg spiser for mye generelt, enn til mat som er sterk for magen. Du kan ikke kutte en matvare i en dag og forvente bedring, men etter et par uker bør du merke noe. Helt ærlig er ikke 6-8 uker på low fodmap et stort offer om man har store magesmerter og problemer. Jeg forstår ikke at man lar vær å prøve når 3/4 blir bedre. Anonymkode: 514a6...fb5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #9 Del Skrevet 2. januar 2021 Takk for at dere deler erfaringer! Jeg har tenkt prøve leve sånn en stund. Bare synd det er så dyrt 😓 Hvertfall brød og knekkebrød, yoghurt og melk. -HI Anonymkode: 939a3...ada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #10 Del Skrevet 2. januar 2021 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Takk for at dere deler erfaringer! Jeg har tenkt prøve leve sånn en stund. Bare synd det er så dyrt 😓 Hvertfall brød og knekkebrød, yoghurt og melk. -HI Anonymkode: 939a3...ada Pass litt på brødet du velger glutenfritt betyr ikke low fodmap. Og du kan med fordel f.eks velge glutenfritt havregryn til frokost, det er ikke helt sinnsykt dyrt og metter godt! Av og til er det tilbud på "fri for"- hyllene, men dessverre ikke ofte... Anonymkode: 514a6...fb5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #11 Del Skrevet 2. januar 2021 Ja det er mye å passe på, følger noba appen, den virker fin. Flere som bruker den? Ser ut til at vi kan spise vanlige store havregryn. Anonymkode: 939a3...ada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #12 Del Skrevet 2. januar 2021 Jeg prøvde lavkarbo en stund men det gjorde meg enda mer oppblåst. Gikk over til plantebasert kosthold, kuttet junk og var forsiktig med alkohol og kullsyredrikker og nå er magen helt fin igjen. Etter 5 år på plantebasert har jeg ikke hatt noe problemer med magen, og jeg orker trene mye mer og lenger enn før. Er herlig Anonymkode: d3c2d...9b1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #13 Del Skrevet 2. januar 2021 Hvilken type problemer har dere hatt med magen? Anonymkode: 60fa0...95c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #14 Del Skrevet 2. januar 2021 AnonymBruker skrev (17 timer siden): Jeg har spist lavkarbo i ca 10 år og det var en ny verden sammenlignet med "normalt norsk kosthold"! Så leste jeg om carnivore og ga det en sjanse, og så viste det seg og være enda bedre! Det er jo egentlig null fodmap, ikke bare lav fodmap. Magen var trøblete i to uker i starten mens magen vennet seg til den nye maten, og så har den fungert perfekt etter det! Så lenge jeg holder meg til kostholdet. Carnivore er altså bare animalsk. Ingen planter. Jeg tåler meieriprodukter og får ingen problemer av det, så jeg bruker litt rømme, creme fraiche, ost osv. Mange kutter meieriprodukter også og spiser bare rent fett kjøtt, smakt til med salt, og drikker vann. Det er det hele. Fett kjøtt inneholder alt mennesket trenger. Til og med vitamin C. Og det er gjort en studie på det kostholdet over ett år hvor de frivillige forsøkskaninene ble holdt under konstant observasjon på sykehus fordi forskerne ikke trodde det gikk an, eller at forsøkskaninene kom til å holde seg til kostholdet. Men de gjorde det og de hadde perfekt helse etter over ett år uten planter. Anonymkode: 00ca0...0ee Jeg har prøvd lavkarbo selv. Ble myyye mindre oppblåst og vurderer å starte igjen nå i januar. Men jeg var så sinnsykt kvalm og hadde konstant diare.... hoppet av etter 2 uker. Finnes det noen måte å unngå dette på? Anonymkode: a7736...ccf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #15 Del Skrevet 2. januar 2021 Jeg har levd på lav foodmap i 12 år og magen er en drøm. Som flere sier, løk og hvitløk er noe mange reagerer på og noen blir bedre av å kutte kun det ut. Jeg reagerer og på laktose (men spiser vanlig youghurt), men også gjær! Gjær utgjør en stor forskjell for meg. Nå etter at jeg har redusert mengde gjær (baker selv) så har jeg kunne re-introdusere noen matvarer, blant annet små mengder hvitløk 😁. Mitt problem var hovedsakelig diare. Om jeg spiser gjær nå blir jeg hard i magen. Ville vært veldig streng i hvertfall 8 uker før du re-introduserer Anonymkode: bee66...91d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. januar 2021 #16 Del Skrevet 2. januar 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Jeg har prøvd lavkarbo selv. Ble myyye mindre oppblåst og vurderer å starte igjen nå i januar. Men jeg var så sinnsykt kvalm og hadde konstant diare.... hoppet av etter 2 uker. Finnes det noen måte å unngå dette på? Anonymkode: a7736...ccf Du hoppet nok av akkurat i det diaréen var ferdig... Det tar ca 2 uker for magen å venne seg til et nytt kosthold, uansett hva du endrer fra/til. Saktere endringer vil gi mindre ubehag. Anonymkode: 00ca0...0ee 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NewStart87 Skrevet 6. januar 2021 #17 Del Skrevet 6. januar 2021 Jeg har irritabel tarm syndrom og det beste for meg er lavkarbo. Jeg tåler ikke laktose, så spiser kun laktosefrie produkter. Tåler IKKE løk! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. januar 2021 #18 Del Skrevet 6. januar 2021 Er havregrøt en trigger?? Anonymkode: 9eacd...342 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Applehead Skrevet 9. januar 2021 #19 Del Skrevet 9. januar 2021 AnonymBruker skrev (På 1.1.2021 den 23.02): Hvor lenge har dere levd på low fodmap? Kunne dere etter en stund introdusere høy fodmap matvarer, eller føles magen best med low fodmap? Hatt IBS lenge, men ikke så plaget som kanskje mange andre. Men nok til at jeg er sliten av det. Masse luft i magen, oppblåst, øm og hoven mage. Lav på energi, hard i magen. Tenkte derfor at nå var det på tide å sjekke ut en diett. Har levd på karbo. redusert kosthold til og fra lenge, opplever bedring på det. Men har aldri tenkt på at laktose kan lage trøbbel for meg i tillegg. Har nå levd på bare såkalte grønne matvarer, som ekskluderer både gluten og laktose, i knapt en uke. Magen er ikke oppblåst i det hele tatt. Veldig deilig! Andre med erfaringer? Blir nesten redd for å få i meg gule eller røde matvarer, dette er jo så mye bedre. Anonymkode: 939a3...ada Dette kunne vært mitt innlegg. Helt likt. Føler jeg famler litt i blinde ang. lav fodmap. Jeg syns det er vanskelig! Hva spiser du? Og jeg savner grovbrød skikkelig! Ser en skriver at glutenfrie brød ikke betyr lav fodmap og da er jeg lost.... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. januar 2021 #20 Del Skrevet 9. januar 2021 Det er en del år siden jeg fikk vite at jeg har IBS, men prøvde egentlig aldri lav fodmap, jeg var for glad i god mat 😅 Måtte alltid planlegge hva jeg skulle spise før jeg skulle noe, som for eksempel på fest, for å ikke bli dårlig i magen. Det var en periode jeg reagerte på alt, kunne ikke spise normal mat som kjøtt, ris, potet, saus, brød, smør osv. uten at jeg måtte rett på do etterpå, men så lenge jeg var hjemme og ikke skulle noe, så gjorde jeg det likevel. De to siste årene har jeg fortsatt å spise helt vanlig mat, men er VESENTLIG mindre plaget enn før. De eneste triggerne jeg kommer på nå, er kaffe og kokte sauser og grøter basert på melk, men det er sjeldent jeg blir så dårlig at jeg må løpe rett på do nå lenger. Håper det kan holde seg sånn! Anonymkode: 85ec8...175 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå