Gå til innhold

Flere lag potet under pinnekjøtt?


lady90

Anbefalte innlegg

Skal ha poteter under pinnekjøttet istedetfor pinner. Kan man ha flere lag? 4 kilo poteter blir nok mer enn 1 lag. Og skal da vannet dekke lag 1 helt eller bare stå litt opp på lag 1?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Men pinnekjøttet skal vel dampes lengre enn 20 minutter?

Anonymkode: 18b27...d49

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde flere lag, månikke ha vann helt opp, spørsmål hvor mange lag du har da. Og nei, de kokker ikke i stykker. Tvert i mot, beste poteter noensinne. Dampet pinnekjøtt i 3.5 timer. Potetene fin og hel...og DIGG. 

Anonymkode: 3f1a7...4a5

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Vi hadde flere lag, månikke ha vann helt opp, spørsmål hvor mange lag du har da. Og nei, de kokker ikke i stykker. Tvert i mot, beste poteter noensinne. Dampet pinnekjøtt i 3.5 timer. Potetene fin og hel...og DIGG. 

Anonymkode: 3f1a7...4a5

Not my experience.

Anonymkode: 0ced1...44a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, AnonymBruker said:

Not my experience.

Anonymkode: 0ced1...44a

Da har du gjort noe feil da. 

Anonymkode: 3f1a7...4a5

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

Da har du alt for høy varme, og for mye vann.

Pinnekjøtte skal dampe, ikke koke. Skru ned temperaturen, så får du mye bedre og mørere kjøtt også :)

Anonymkode: 6aeaa...2eb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

Har brukt poteter som pinnekjøttrist de siste 15 år og har aldri opplevd at de kokes ihjel. Bruker alltid mandelpoteter. Men de må behandles varsomt når de tas opp. Saltet fra kjøttet hindrer at de sprekker. Men de må aldri tørrkokes! 
 

Har ikke prøvd med to lag poteter, da gryta mi på 15 liter er ganske vid og tar 3-4 kg potet for å dekke bunnen.

Anonymkode: 92512...f12

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

Poenget er at det ikke skal koke,dette fungerer veldig fint med mandelpoteter. Det skal DAMPES...ikke kokes!

Anonymkode: 9d6c1...73a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lady90 skrev (9 timer siden):

Skal ha poteter under pinnekjøttet istedetfor pinner. Kan man ha flere lag? 4 kilo poteter blir nok mer enn 1 lag. Og skal da vannet dekke lag 1 helt eller bare stå litt opp på lag 1?

Skal dekke potetene

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Poenget er at det ikke skal koke,dette fungerer veldig fint med mandelpoteter. Det skal DAMPES...ikke kokes!

Anonymkode: 9d6c1...73a

Når man damper pinnekjøtt på rist koker det jo under rista eller pinnene, da. Det er kokingen som gir dampen, selv om vannet under rist/pinner koker så koker ikke pinnekjøttet som ikke ligger nedsenket i det kokende vannet. Det DAMPES. :) 

Anonymkode: 8b8e3...1ec

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Not my experience.

Anonymkode: 0ced1...44a

Du er vel en amatør når det gjelder matlaging, kanskje?

Anonymkode: 3f0fb...a55

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

 

Så altså 1-2 lag poteter og vannet skal dekke potenene helt? 

Endret av lady90
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan vel ha så mye poteter man vil, kan ikke forstå hvilken forskjell mengden kan gjøre. Personlig hadde jeg kokt noen poteter under, og noen ved siden, for jeg har aldri gjort det der før og stoler ikke på at det blir vellykket. Er det forresten bare mandelpoteter man kan bruke?

Anonymkode: 18b27...d49

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma pleier dette. Det blir sykt gode poteter. Eneste måten hun klarer å lage mandelpoteter uten at de blir ødelagte. Tror hun bare har ett lag potet. 

Anonymkode: 4b265...b1f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Funker det å bruke potetstappe? Eller må det være hele potet?

Anonymkode: 45149...e5b

Legge potetstappe under pinnekjøtt når det skal dampes?

Anonymkode: 18b27...d49

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 timer siden):

Funker det å bruke potetstappe? Eller må det være hele potet?

Anonymkode: 45149...e5b

Hel potet, med skallet på. Vaskes først, selvsagt. 

Lagde pinnekjøtt til jul i år for første gang, og hadde et lag store mandelpotet i bunnen, i stedet for pinner. Suksess!

Anonymkode: 80533...fcf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...