Gå til innhold

Flere lag potet under pinnekjøtt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha poteter under pinnekjøttet istedetfor pinner. Kan man ha flere lag? 4 kilo poteter blir nok mer enn 1 lag. Og skal da vannet dekke lag 1 helt eller bare stå litt opp på lag 1?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Men pinnekjøttet skal vel dampes lengre enn 20 minutter?

Anonymkode: 18b27...d49

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Men pinnekjøttet skal vel dampes lengre enn 20 minutter?

Anonymkode: 18b27...d49

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

  • Liker 2
Skrevet

Vi hadde flere lag, månikke ha vann helt opp, spørsmål hvor mange lag du har da. Og nei, de kokker ikke i stykker. Tvert i mot, beste poteter noensinne. Dampet pinnekjøtt i 3.5 timer. Potetene fin og hel...og DIGG. 

Anonymkode: 3f1a7...4a5

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Vi hadde flere lag, månikke ha vann helt opp, spørsmål hvor mange lag du har da. Og nei, de kokker ikke i stykker. Tvert i mot, beste poteter noensinne. Dampet pinnekjøtt i 3.5 timer. Potetene fin og hel...og DIGG. 

Anonymkode: 3f1a7...4a5

Not my experience.

Anonymkode: 0ced1...44a

  • Liker 1
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Not my experience.

Anonymkode: 0ced1...44a

Da har du gjort noe feil da. 

Anonymkode: 3f1a7...4a5

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

Da har du alt for høy varme, og for mye vann.

Pinnekjøtte skal dampe, ikke koke. Skru ned temperaturen, så får du mye bedre og mørere kjøtt også :)

Anonymkode: 6aeaa...2eb

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

Har brukt poteter som pinnekjøttrist de siste 15 år og har aldri opplevd at de kokes ihjel. Bruker alltid mandelpoteter. Men de må behandles varsomt når de tas opp. Saltet fra kjøttet hindrer at de sprekker. Men de må aldri tørrkokes! 
 

Har ikke prøvd med to lag poteter, da gryta mi på 15 liter er ganske vid og tar 3-4 kg potet for å dekke bunnen.

Anonymkode: 92512...f12

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jepp, de koker i filler. Prøvd dette før.

Anonymkode: 0ced1...44a

Poenget er at det ikke skal koke,dette fungerer veldig fint med mandelpoteter. Det skal DAMPES...ikke kokes!

Anonymkode: 9d6c1...73a

Skrevet
lady90 skrev (9 timer siden):

Skal ha poteter under pinnekjøttet istedetfor pinner. Kan man ha flere lag? 4 kilo poteter blir nok mer enn 1 lag. Og skal da vannet dekke lag 1 helt eller bare stå litt opp på lag 1?

Skal dekke potetene

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Poenget er at det ikke skal koke,dette fungerer veldig fint med mandelpoteter. Det skal DAMPES...ikke kokes!

Anonymkode: 9d6c1...73a

Når man damper pinnekjøtt på rist koker det jo under rista eller pinnene, da. Det er kokingen som gir dampen, selv om vannet under rist/pinner koker så koker ikke pinnekjøttet som ikke ligger nedsenket i det kokende vannet. Det DAMPES. :) 

Anonymkode: 8b8e3...1ec

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Not my experience.

Anonymkode: 0ced1...44a

Du er vel en amatør når det gjelder matlaging, kanskje?

Anonymkode: 3f0fb...a55

  • Liker 1
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

 

Så altså 1-2 lag poteter og vannet skal dekke potenene helt? 

Endret av lady90
Skrevet

Man kan vel ha så mye poteter man vil, kan ikke forstå hvilken forskjell mengden kan gjøre. Personlig hadde jeg kokt noen poteter under, og noen ved siden, for jeg har aldri gjort det der før og stoler ikke på at det blir vellykket. Er det forresten bare mandelpoteter man kan bruke?

Anonymkode: 18b27...d49

  • Liker 1
Skrevet

Mamma pleier dette. Det blir sykt gode poteter. Eneste måten hun klarer å lage mandelpoteter uten at de blir ødelagte. Tror hun bare har ett lag potet. 

Anonymkode: 4b265...b1f

Skrevet

Husk, de skal ikke skrelles, for da smuldrer de opp

Anonymkode: 6174e...ce2

Skrevet

Funker det å bruke potetstappe? Eller må det være hele potet?

Anonymkode: 45149...e5b

Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Funker det å bruke potetstappe? Eller må det være hele potet?

Anonymkode: 45149...e5b

Legge potetstappe under pinnekjøtt når det skal dampes?

Anonymkode: 18b27...d49

  • Liker 4
Skrevet
AnonymBruker skrev (23 timer siden):

Funker det å bruke potetstappe? Eller må det være hele potet?

Anonymkode: 45149...e5b

Hel potet, med skallet på. Vaskes først, selvsagt. 

Lagde pinnekjøtt til jul i år for første gang, og hadde et lag store mandelpotet i bunnen, i stedet for pinner. Suksess!

Anonymkode: 80533...fcf

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...