*Heidi* Skrevet 8. august 2005 #1 Skrevet 8. august 2005 Syns det er så utrolig godt med salat nå på sommertid og lurte på om dere ville dele noen oppskrifter med meg? Noen yndlings dressing eller olje dere bruker? Takk på forhånd
Arkana Skrevet 8. august 2005 #2 Skrevet 8. august 2005 (endret) Jeg spiser ikke ofte salat, men når jeg gjør det blir det stort sett kyllingsalat. En av to versjoner: * Den ene er en slags Cæsarsalat: salat, hvitløkskrutonger (daggammel loff skåret i terninger, stekt i smør og presset hvitløk), stekt/grillet kyllingfilet og høvlet parmesan (eller annen ost, avhengig av hva jeg har eller føler for). Lager dressing ved å vispe sammen en eggeplomme, en dæsj worcestershiresaus, salt/pepper, presset hvitløk, litt sitronsaft og god olivenolje (ekte cæsardressing skal også ha ansjosfileter i, men det liker jeg ikke). * I den andre salaten bruker jeg også stekt/grillet kylling og ellers salat, fetaost, mais, rødløk og tomater. Lager en enkel hvitløksdressing av lettrømme, majones, presset hvitløk, salt/pepper, hakkede urter (gressløk og persille), litt sukker og litt sitronsaft. En annen favorittdressing er rett og slett vinaigrette. Bruker ingen fast oppskrift, men generelt 1 del balsamicoeddik og 4 deler god olivenolje. Har i salt, pepper, presset hvitløk og en god klatt Dijon-sennep (gjerne Provence-sennep). Alt vispes sammen. Her er det også godt med hakkede urter i, eller finhakkede soltørkede tomater. Endret 8. august 2005 av Arkana
Gjest gjest1 Skrevet 8. august 2005 #3 Skrevet 8. august 2005 Kjapp Kyllingsalat med sommervri: Lager en ganske så vanlig salat med "det jeg har", for eksempel issalat, ruccola, mais, tomat, agurk og veldig viktig i denne salaten: ananas. Så tar jeg en grillet kylling fra super'n, og plukker av alt kjøttet i så store biter som mulig. Slenger det i panna så det blir varmt, og tar en pose med noe som heter Honey Glazer (flytende i en porsjonspose fra rimi eller rema) som egentlig er til å bruke på grillen. Oppi med hele, og svitser det litt rundt, kyllingen oppå salaten, og ferdig. Trenger ikke dressing eller noe som helst annet, bare kjempegodt.
philippa starck Skrevet 8. august 2005 #4 Skrevet 8. august 2005 Åh, salat er godt om sommeren!! Jeg har oppi: *Ruccola, isberg eller hva jeg måtte ha for hånden *tomat *agurk *mais *pinjekjerner *paprika *fetaost Og så heller jeg i litt ekstra av oljen fra fetaosten oppi som dressing. Er jeg skikkelig i slaget, putter jeg oppi skinkebiter eller kyllingbiter og steker hvitløksbrød til. Nam- jeg ble nesten sulten her, jeg! :-)
Gjest piaf Skrevet 9. august 2005 #5 Skrevet 9. august 2005 Den mest utimate sommersalaten for meg er tunfisksalat inspirert av den provencalske klassikeren "salade nicoise". Lager den enten med basis i blandet grønn salat, eller med små, økologiske tidligpoteter som jeg av og til får om sommeren. Skrubber og koker potetene, eller blander feks rød ekeblad, grønn lollo og ruccola. I tillegg bruker jeg lettkokte aspargesbønner (ikke frosne), tomater i båter, reddiker i tynne skiver, finhakket stangselleri og rødløk, 2 bokser tunfisk i olje, gode svarte oliven (Nice-oliven eller kalamata) og 3-4 kokte egg i båter. Dressing av 4 ss sitronsaft, 10 ss extra virgin olivenolje, 6-8 middelhavsansjos, 1 fedd rå hvitløk og salt og pepper - bland med stavmikser. Ha også gjerne i en god neve friske basilikumblader, eller hakk dem og dryss dem over salaten tilslutt. Så legges alt lagvis på et vidt fat (jeg bruker det store serveringsfatet til et gammelt middagsservise jeg har arvet) - grønn salat / poteter, aspargesbønner, rødløk og stangselleri nederst, dynk med dressing; så tunfisk, reddiker, tomater oliven og eggebåter, fordel resten av dressingen over. Drikk tørr provencalsk rosévin til og nyt livet! :-D
Gjest Gjesta Skrevet 9. august 2005 #6 Skrevet 9. august 2005 Jeg fikk servert veldig god salat nå i sommer: Kokt basmatiris Erter Mais skinke kylling cherrytomater agurk grønn salat revet ost Blandet sammen, og med en hjemmelaget olje bestående av olje (naturligvis) sitronpepper og knust hvitløk pluss litt salt, en dæsj rømme....... mmmmmmmm.......
Gjest gjest1 Skrevet 9. august 2005 #7 Skrevet 9. august 2005 Min yndlingssalat er pastapesto salat som jeg fant oppskrift på i dagbladet for en god stund siden. Rask. 2 porsjoner. 2 dl penne, pastaskruer eller skjell 1 ss god olivenolje 200 g kjøttdeig 2 ss olje til steking 1/2 pk ruccolasalat 1/2 rødløk 4- 5 ss pesto 2 ss pinjekjerner Slik gjør du: 1. Kok pasta etter anvisning på pakka. Slå av vannet, og tilsett 1 ss god olivenolje. 2. Stek kjøttdeigen på god varme i stekepanne. Avkjøl den litt. 3. Vask salaten, hakk løken, og bland dette sammen med pasta og kjøttdeig i en bolle. Bland i pesto og strø over pinjekjerner.
tøydukke Anna Skrevet 9. august 2005 #8 Skrevet 9. august 2005 Om sommeren synes jeg denne salaten er supergod: Rucculasalat isbergsalat cherrytomater agurk rødløk spekeskinke nøtter (bruker ofte nøtteblanding pluss litt valnøtter) Strimler salatene og legger opp passelig mengde på tallerkenene. Deler så cherrytomater i båter og legger pent oppå salaten. Finstrimler litt agurk og rødløk også og legger til slutt oppdelte skiver av spekeskinke på toppen. Nøttene hakkes og strøs øverst. Til dette bruker jeg bringebærvinaigrette: Jeg slumper som regel, men ca 1 del bringebæreddik, 4 deler extra virgin olivenolje, litt vann, 1 ts fin dijonsennep og rører dette sammen og heller over salaten Dette blir veeeldig godt!
Brunhilde Skrevet 9. august 2005 #9 Skrevet 9. august 2005 (endret) Jeg er ikke så glad i "middagssalat" med kjøtt eller fisk, så min favoritt er rett og slett: Avocado - kuttet i fine skiver og lagt på fat Cherrytomater - delt i to og lagt over avocadoen 1/2 rødløk i tynne skiver oppå dette igjen Fetaost - gjerne de små boksene med grønne oliven og hvitløk fra Arla helles over 8-10 kalamataoliven Litt balsamicoeddik og frisk basilikum på toppen. Om denne serveres med fersk valnøttbrød så savner ikke jeg kjøtt eller fisk oppi! Endret 9. august 2005 av Brunhilde
Gjest Ingrid78 Skrevet 9. august 2005 #10 Skrevet 9. august 2005 Jeg har egentlig to favoritter jeg. En med isberg, mais, tomater, agurk, paprika, ost og skinke. Den andre med isberg, mais, tomat, ananas og kylling. Den siste er også veldig god som salat ved siden av grillmat, bare ta ut kyllingen, så den er vegetarisk
Gjest Gjest Skrevet 9. august 2005 #11 Skrevet 9. august 2005 Jeg har egentlig to favoritter jeg. En med isberg, mais, tomater, agurk, paprika, ost og skinke. Den andre med isberg, mais, tomat, ananas og kylling. Den siste er også veldig god som salat ved siden av grillmat, bare ta ut kyllingen, så den er vegetarisk ← Er du ikke vegetarianer lenger?
hilli Skrevet 9. august 2005 #12 Skrevet 9. august 2005 Jeg liker best grønn salat som tilbehør til maten eller forrett. Desverre er utvalget av salat hårreisende dårlig i butikkene, utenom Ultra og denslags da. Av de som ikke er helt umulig å få tak i liker jeg vanlig salathode, som ironisk nok har fått navnet spesialsalat, eller hjertesalat best. Isberg passer best i burger eller sandwich. Som dressing bruker jeg en vinaigrette med balsamico og kanskje litt dijon, eller bare sitron og salt.
*Heidi* Skrevet 9. august 2005 Forfatter #13 Skrevet 9. august 2005 Tuusen takk, alle høres rågode ut Skal skrive ned.. Stor klem
Gjest Gjest Skrevet 9. august 2005 #14 Skrevet 9. august 2005 Pleier å lage denne jeg; -kylling i biter -lollo rosso salat -mais -stangselleri -champignon -annen grønn salat (issalat/hjetesalat e.l) -svarte oliven i skiver -tomat -ostebiter -agurk Blandes sammen. Dressing; -1 boks yoghurt naturell -en "dæsj" majones (smak til) -fersk presset hvitløk (fra 0,5-3 fedd avhengig av hva du liker) -sitronsaft -salt og pepper
Gjest Ingrid78 Skrevet 9. august 2005 #15 Skrevet 9. august 2005 Er du ikke vegetarianer lenger? ← Har da aldri vært vegetarianer jeg... Og hvorfor lurte du på det?
Gjest Gjest Skrevet 10. august 2005 #16 Skrevet 10. august 2005 Har da aldri vært vegetarianer jeg... Og hvorfor lurte du på det? ← Du skriver da visselig det i denne tråden? http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=143291 JEg har en veldig god oppskrift på det. Siden jeg har vært vegetarianer i mange år, og ikke spist egg, har jeg utviklet en god en. Men selvfølgelig, den blir litt tyngre enn vanlig sukkerbrød, men det som er så genialt med den, er at hvis man bare legger masse eplebiter el. på toppen, så har man sinnsykt gode fruktkaker og...
maiia Skrevet 10. august 2005 #17 Skrevet 10. august 2005 Mange gode salatoppskrifter her. I tillegg til ingredienser som allerede er nevnt, syns jeg det er godt med vårløk og sukkererter i salaten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå