AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #1 Skrevet 6. desember 2020 Skal snart kjøpe inn julemat, og i år, for første gang, skal jeg stå for maten! Hvor mye bør jeg kjøpe inn? Og også beregne rester til romjula? Bare en hel haug med mat? 😂 Anonymkode: 87030...69e
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #2 Skrevet 6. desember 2020 https://joker.no/Inspirasjon/Sesong/Jul-og-nyttar/Handleguide-til-julematen/ Anonymkode: 5e9aa...4b3 1
Amberleaf Skrevet 6. desember 2020 #3 Skrevet 6. desember 2020 Bør kanskje presisere hva du skal servere? 2
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #4 Skrevet 6. desember 2020 10 minutter siden, Amberleaf said: Bør kanskje presisere hva du skal servere? Julepølse, medisterkaker og ribbe. Anonymkode: 87030...69e
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #5 Skrevet 6. desember 2020 13 minutter siden, AnonymBruker said: https://joker.no/Inspirasjon/Sesong/Jul-og-nyttar/Handleguide-til-julematen/ Anonymkode: 5e9aa...4b3 Takk takk! 😄 TS. Anonymkode: 87030...69e
AnonymBruker Skrevet 6. desember 2020 #6 Skrevet 6. desember 2020 Server en forrett, så har du litt mer å gå på angående mengde folk spiser. Det går gjerne mer av alt til akkurat julemiddagen, enn det ville gjort på en normal middag en hverdag. Vi har f.eks aspargessuppe før ribba. Om det er litt tid mellom gjestene kommer og det er klart å sette seg til bords, så sett fram gløgg, pepperkaker, nøtter og mandariner f.eks. Slikt som er lett å småspise på, og gjør at gjestene ikke går til bords skrubbsultne Anonymkode: 6f5a5...688
tussi84 Skrevet 6. desember 2020 #7 Skrevet 6. desember 2020 Vi har alltid for mye mat, slik at vi gjerne spiser rester dagen derpå. Uansett så regner man 500 g ribbe per person (mindre på barn). Medisterkaker og pølser er mer vanskelig å beregne, for spørs hvor mye folk spiser. Her i hus har vi kjøpt inn 2 medisterdeig på 1 kg til sammen, og 3 pk med julepølse i tillegg til en ribbe på 3 kg.. og vi blir 5. Så trolig altfor mye mat, men bedre med for mye enn for lite. 1
Chenet Skrevet 7. desember 2020 #8 Skrevet 7. desember 2020 https://www.matprat.no/artikler/mengde-mal-og-vekt/hvordan-beregne-mat-til-mange/
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2020 #9 Skrevet 7. desember 2020 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Julepølse, medisterkaker og ribbe. Anonymkode: 87030...69e Hvis du uansett planlegger for restemiddager ville jeg kjøpt rikelig, da blir det jo spist. Du vet jo sånn ca hva du ville spist til vanlig og om det er mye eller lite. Gang med 2 for menn (eller 3 hvis du spiser lite), tell opp antall som kommer, og du har en mengde. Så legger du på litt ekstra. Husk å se an mengden bein hvis du skal kjøpe noe med det i. Du kan også spørre andre som har arrangert før Anonymkode: fb70b...48f
stan Skrevet 8. desember 2020 #10 Skrevet 8. desember 2020 Pleier å ha både ribbe og pinnekjøtt. Regner drøyt 200 g av hver pr person. I tillegg kanskje 100 g med pølser, medisterkaker og lignende. Så legger jeg til en til to personer. I tillegg er det masser av tilbehør. Så er det dessert, kaker og småkaker. Sist jul spiste vi rester nesten til nyttårsaften 😃
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2020 #11 Skrevet 8. desember 2020 On 12/7/2020 at 12:27 AM, AnonymBruker said: Server en forrett, så har du litt mer å gå på angående mengde folk spiser. Det går gjerne mer av alt til akkurat julemiddagen, enn det ville gjort på en normal middag en hverdag. Vi har f.eks aspargessuppe før ribba. Om det er litt tid mellom gjestene kommer og det er klart å sette seg til bords, så sett fram gløgg, pepperkaker, nøtter og mandariner f.eks. Slikt som er lett å småspise på, og gjør at gjestene ikke går til bords skrubbsultne Anonymkode: 6f5a5...688 What? Når TS skal servere ribbe, den billigste middagen du kan ha, omtrent? 😲 Anonymkode: 1bba7...9dc 5
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #12 Skrevet 9. desember 2020 AnonymBruker skrev (På 7.12.2020 den 0.27): Server en forrett, så har du litt mer å gå på angående mengde folk spiser. Det går gjerne mer av alt til akkurat julemiddagen, enn det ville gjort på en normal middag en hverdag. Vi har f.eks aspargessuppe før ribba. Om det er litt tid mellom gjestene kommer og det er klart å sette seg til bords, så sett fram gløgg, pepperkaker, nøtter og mandariner f.eks. Slikt som er lett å småspise på, og gjør at gjestene ikke går til bords skrubbsultne Anonymkode: 6f5a5...688 Herregud å gnien!! Anonymkode: 58db8...22d 2
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #13 Skrevet 9. desember 2020 Har holdt pinnekjøttlag for 12 pers. Beregnet 300-400 gr pr pers og det er MASSE mat igjen hver gang. Anonymkode: 2c013...d1d
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2020 #14 Skrevet 9. desember 2020 regner alltid 500 g pinnekjøtt. Anonymkode: 067ca...026 1
Gjest Audiot Skrevet 9. desember 2020 #15 Skrevet 9. desember 2020 Småspiste folk her ja. Jeg kjøper 6 kilo feit ribbe fra slakter, kjerringa lager 2-3 kilo medisterkaker, kjøper 8-10 pølser. Masse potet og surkål. Da har vi til 6 sultne folk + lunsj og middag dagen etter. 2. dag jul har vi pinnekjøtt, kjøper 6 påsar, kjerringa lager 3 kilo kålrabistappe, kjøper 3-4 vossakorv. Nyttårsaften er 6 kilos kalkun, mandelpotet, waldorfsalat og fløtesaus.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå