Gå til innhold

Hvor mye julemat beregner du per person?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal snart kjøpe inn julemat, og i år, for første gang, skal jeg stå for maten!
Hvor mye bør jeg kjøpe inn? Og også beregne rester til romjula?
Bare en hel haug med mat? 😂

Anonymkode: 87030...69e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bør kanskje presisere hva du skal servere?

  • Liker 2
Skrevet
10 minutter siden, Amberleaf said:

Bør kanskje presisere hva du skal servere?

Julepølse, medisterkaker og ribbe.

Anonymkode: 87030...69e

Skrevet

Server en forrett, så har du litt mer å gå på angående mengde folk spiser.

Det går gjerne mer av alt til akkurat julemiddagen, enn det ville gjort på en normal middag en hverdag.

Vi har f.eks aspargessuppe før ribba. :)

Om det er litt tid mellom gjestene kommer og det er klart å sette seg til bords, så sett fram gløgg, pepperkaker, nøtter og mandariner f.eks. Slikt som er lett å småspise på, og gjør at gjestene ikke går til bords skrubbsultne ;) 

Anonymkode: 6f5a5...688

Skrevet

Vi har alltid for mye mat, slik at vi gjerne spiser rester dagen derpå. Uansett så regner man 500 g ribbe per person (mindre på barn). Medisterkaker og pølser er mer vanskelig å beregne, for spørs hvor mye folk spiser. Her i hus har vi kjøpt inn 2 medisterdeig på 1 kg til sammen, og 3 pk med julepølse i tillegg til en ribbe på 3 kg.. og vi blir 5. Så trolig altfor mye mat, men bedre med for mye enn for lite. 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Julepølse, medisterkaker og ribbe.

Anonymkode: 87030...69e

Hvis du uansett planlegger for restemiddager ville jeg kjøpt rikelig, da blir det jo spist.  

Du vet jo sånn ca hva du ville spist til vanlig og om det er mye eller lite. Gang med 2 for menn (eller 3 hvis du spiser lite), tell opp antall som kommer, og du har en mengde. Så legger du på litt ekstra. Husk å se an mengden bein hvis du skal kjøpe noe med det i. 

Du kan også spørre andre som har arrangert før :)

Anonymkode: fb70b...48f

Skrevet

Pleier å ha både ribbe og pinnekjøtt.  Regner drøyt 200 g av hver pr person. I tillegg kanskje 100 g med pølser, medisterkaker og lignende. Så legger jeg til en til to personer.

I tillegg er det masser av tilbehør. Så er det dessert, kaker og småkaker. 

Sist jul spiste vi rester nesten til nyttårsaften 😃

Skrevet
On 12/7/2020 at 12:27 AM, AnonymBruker said:

Server en forrett, så har du litt mer å gå på angående mengde folk spiser.

Det går gjerne mer av alt til akkurat julemiddagen, enn det ville gjort på en normal middag en hverdag.

Vi har f.eks aspargessuppe før ribba. :)

Om det er litt tid mellom gjestene kommer og det er klart å sette seg til bords, så sett fram gløgg, pepperkaker, nøtter og mandariner f.eks. Slikt som er lett å småspise på, og gjør at gjestene ikke går til bords skrubbsultne ;) 

Anonymkode: 6f5a5...688

What? Når TS skal servere ribbe, den billigste middagen du kan ha, omtrent? 😲

Anonymkode: 1bba7...9dc

  • Liker 5
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 7.12.2020 den 0.27):

Server en forrett, så har du litt mer å gå på angående mengde folk spiser.

Det går gjerne mer av alt til akkurat julemiddagen, enn det ville gjort på en normal middag en hverdag.

Vi har f.eks aspargessuppe før ribba. :)

Om det er litt tid mellom gjestene kommer og det er klart å sette seg til bords, så sett fram gløgg, pepperkaker, nøtter og mandariner f.eks. Slikt som er lett å småspise på, og gjør at gjestene ikke går til bords skrubbsultne ;) 

Anonymkode: 6f5a5...688

Herregud å gnien!!

Anonymkode: 58db8...22d

  • Liker 2
Skrevet

Har holdt pinnekjøttlag for 12 pers. Beregnet 300-400 gr pr pers og det er MASSE mat igjen hver gang. 

Anonymkode: 2c013...d1d

Skrevet

regner alltid 500 g pinnekjøtt.

Anonymkode: 067ca...026

  • Liker 1
Skrevet

Småspiste folk her ja.

Jeg kjøper 6 kilo feit ribbe fra slakter, kjerringa lager 2-3 kilo medisterkaker, kjøper 8-10 pølser. Masse potet og surkål. Da har vi til 6 sultne folk + lunsj og middag dagen etter.

2. dag jul har vi pinnekjøtt, kjøper 6 påsar, kjerringa lager 3 kilo kålrabistappe, kjøper 3-4 vossakorv.

Nyttårsaften er 6 kilos kalkun, mandelpotet, waldorfsalat og fløtesaus.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...