Gå til innhold

Hvordan smaker pinnekjøtt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Aldri smakt det faktisk. Her i familien har vi alltid hatt Ribbe 💖 Føler mange spiser pinnekjøtt istedenfor Ribbe

Anonymkode: 16b26...6f2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Litt som en blanding av lammekoteletter og spekekjøtt..? Ribbe er tammere og søtere i smaken. Pinnekjøtt har en mer distinkt smak kan man si. Jeg syns det er veldig godt.

Anonymkode: 5047b...739

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt er lam/saus. Ribbe er svinekjøtt. Pinnekjøtt smaker grusomt.

Anonymkode: bb0e5...fde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt er kjempegodt. Men er vokst opp med det her i bergensomrd. Prøv pinnekjøtt så kanskje du liker det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Pinnekjøtt (fåreribbe) smaker saltet (og evt røkt) fårekjøtt, og svineribbe smaker svinekjøtt.

Det går ikke an å beskrive smaken annerledes, den må erfares.

Men det er, som med alt annet, tilberedning og tilbehør som "gjør retten".

Jeg foretrekker urøkt fåreribbe (pinnekjøtt) foran svineribbe.  

Anonymkode: 006c3...c99

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest TheCatLady

Jeg synes ikke at det er godt så svaret mitt er nok preget av det. 

Ribbe er mye mildere i smaken ja og mye mindre fettete enn pinnekjøtt. På ribba kan du skjære vekk det meste av fettet om du ikke vil ha eller har fått nok. Pinnekjøttet er liksom fettete i seg selv og en mye mer kraftig smak. Samtidig så er litt tørt i konsistensen og salt. 

Synes det smaker grusomt. Litt mindre grusomt om folk kan lage mat, men om de ikke kan det så er det omtrent uspiselig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt smaker pinnekjøtt.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan det smaker så det jo bare å finne en kafé eller restaurant som serverer det.

Anonymkode: b5478...f81

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TheCatLady skrev (2 minutter siden):

Jeg synes ikke at det er godt så svaret mitt er nok preget av det. 

Ribbe er mye mildere i smaken ja og mye mindre fettete enn pinnekjøtt. På ribba kan du skjære vekk det meste av fettet om du ikke vil ha eller har fått nok. Pinnekjøttet er liksom fettete i seg selv og en mye mer kraftig smak. Samtidig så er litt tørt i konsistensen og salt. 

Synes det smaker grusomt. Litt mindre grusomt om folk kan lage mat, men om de ikke kan det så er det omtrent uspiselig. 

Høres ut som at du har blitt servert dårlig tilberedt pinnekjøtt. 
 

Ribbe er mildere i smaken ja. Også smaker det svin. Pinnekjøtt er saltere, og smaker lam. At pinnekjøtt er så fettete, har jeg ikke opplevd. Syns selv at ribbe er mye mer fettete enn pinnekjøtt. Men det kommer kanskje an på type pinnekjøtt, merke og sånt.

Ellers liker jeg best urøkt pinnekjøtt.

Anonymkode: f4038...287

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt: Salt, trevlete, tørt, fettete, smaken minner kanskje litt om spekekjøtt. Lukten er forferdelig. 

Anonymkode: 4c556...993

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det smaker salt og jævlig. Enorme mengde drikke er nødvendig.

Anonymkode: 8503d...dc6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Pinnekjøtt: Salt, trevlete, tørt, fettete, smaken minner kanskje litt om spekekjøtt. Lukten er forferdelig. 

Anonymkode: 4c556...993

Du må ha spist ræva pinnekjøtt. Bra pinnekjøtt er ikke noe av det du beskriver, bortsett fra at det er salt/spekekjøttaktig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest TheCatLady
AnonymBruker skrev (18 minutter siden):

Høres ut som at du har blitt servert dårlig tilberedt pinnekjøtt. 
 

Ribbe er mildere i smaken ja. Også smaker det svin. Pinnekjøtt er saltere, og smaker lam. At pinnekjøtt er så fettete, har jeg ikke opplevd. Syns selv at ribbe er mye mer fettete enn pinnekjøtt. Men det kommer kanskje an på type pinnekjøtt, merke og sånt.

Ellers liker jeg best urøkt pinnekjøtt.

Anonymkode: f4038...287

Nei, jeg synes bare at det ikke er godt. Det er heldigvis ikke noe man må like eller må spise. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe har en mye mer disinkt smak, salt og godt. Svineribbe smaker vesentlig mindre, er feitere og har ikke en like spesiell smak. 

Anonymkode: 36fea...74d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det har en kraftig smak, som minner om en blanding mellom vilt og biff, men ikke like søtt som hjort. Ganske salt, men det kan man regulere med hvor mye det er vannet ut. 😙👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻

Anonymkode: cbcbb...269

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smaken er som baken:)    Men Pinnekjøtt smaker himmelsk🥰 Skal utvannes ca 1 døgn (iht.hva som står på pakken) dampes i 2-3 timer (iht osv) Og få en 5 -10 min under grillen i ovn før servering.  Serveres med mandelpoteter og ekte kålrabistappe. annet tilbehør: Vigramør, Vossakorv el.l.  Drikke: Lyst øl og Akevitt. (bruk evt. shy fra dampingen med litt smør som saus).

 

Anonymkode: 74a8e...528

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kommer fra pinnekjøttfamilie og har et anstrengt forhold til hele opplegget. Pinnekjøtt er knotete, består av noe som føles som 80 prosent bein, 10 prosent sener/fett og styr, resten kan spises. Dette er kjempesalt, seigt og setter seg mellom alle tennene. Jeg har hatt godt over 20 år på å forsøke å lære meg å like dette, og fremdeles synes jeg det er like interessant å spise som en brødskive uten pålegg. Og mamma blir like sur hver gang jeg påpeker det, til tross av at ingen av barna liker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (49 minutter siden):

Pinnekjøtt: Salt, trevlete, tørt, fettete, smaken minner kanskje litt om spekekjøtt. Lukten er forferdelig. 

Anonymkode: 4c556...993

 

AnonymBruker skrev (46 minutter siden):

Det smaker salt og jævlig. Enorme mengde drikke er nødvendig.

Anonymkode: 8503d...dc6

 

Tamsi skrev (16 minutter siden):

Jeg kommer fra pinnekjøttfamilie og har et anstrengt forhold til hele opplegget. Pinnekjøtt er knotete, består av noe som føles som 80 prosent bein, 10 prosent sener/fett og styr, resten kan spises. Dette er kjempesalt, seigt og setter seg mellom alle tennene. Jeg har hatt godt over 20 år på å forsøke å lære meg å like dette, og fremdeles synes jeg det er like interessant å spise som en brødskive uten pålegg. Og mamma blir like sur hver gang jeg påpeker det, til tross av at ingen av barna liker det.

Da har dere ikke fått skikkelig tilberedt pinnekjøtt. 

Det er hverken oversalt, seigt, fettete eller masse sener og styr. 

Be kokkene deres om å vanne ut pinnekjøttet 30 timer og la det dampe 3 timer, så prøver dere igjen 

Anonymkode: db6da...695

  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...