Gå til innhold

Langtidsstekt ytrefilet av elg


Lillemegerjeg

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!
Min samboer jakter så vi har masse elgkjøtt i fryseren. Tenkte å kose oss med ytrefilet i helga.

Fikk lyst til å prøve langtidssteking siden har hørt at det skal være veldig bra for å få saftig og mørt kjøtt. Men har ikke noe erfaring med sånn type steking av kjøtt. Noen som har gjort det før? Må ikke være elg men annet type kjøtt også.

Ytrefileten veier 716 gram og jeg liker den rosa inni så tenkte rundt 60 grader kjernetemperatur.

Hva skal ovnen stå på og hvor lang tid skal den være i ovnen? Skal jeg brune den i en stekepanne først?

Alle tips settes stor pris på! 😁

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Brun kjøttet først i panne, sett det deretter i ovn på 75-85 grader, forventet steketid avhenger av total størrelse på kjøttstykket og ikke minst tykkelsen. Forvent å bruke ca 5 timer.

Steketabeller sier ca 62grader for rosa kjerne på elg, bruk steketermometer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...