Gå til innhold

Hva skal vi ha til middag?


Danseskjørt

Anbefalte innlegg

Hva skal dere ha til middag? 
 

Planlegger dere middager for hele uka og storhandler eller kjøper dere litt og litt hver dag uten å ha en plan? 
 

Men først og fremst ønsker jeg middagstips, er tom for ideer😅 Må være sunt😇

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kjenner meg ikke igjen i dette i det hele tatt. Jeg spiser masse forskjellig til middag. Men egentlig ikke så forskjellig, heller. Jeg sørger for å ha variasjon gjennom uka, og jeg har mine favoritter som jeg spiser igjen og igjen; når jeg trenger "middagstips", går jeg alltid tilbake i loggen før jeg leter fram nye oppskrifter eller ideer. Det gjør at jeg spiser veldig sunt uten å behøve å tenke på at hver middag skal være "sunn", og matlaging blir lett, og gøy, og jeg er alltid sikker på at det blir vellykket. Jeg planlegger alle måltidene, for varierende lengde fram, avhengig av omstendighetene, lager handlelister og fordeler innkjøpene etter tilbud og behov, sånn at alt er på plass i tide samtidig som alt er så ferskt som mulig. 

Anonymkode: 4168e...2eb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Jeg kjenner meg ikke igjen i dette i det hele tatt. Jeg spiser masse forskjellig til middag. Men egentlig ikke så forskjellig, heller. Jeg sørger for å ha variasjon gjennom uka, og jeg har mine favoritter som jeg spiser igjen og igjen; når jeg trenger "middagstips", går jeg alltid tilbake i loggen før jeg leter fram nye oppskrifter eller ideer. Det gjør at jeg spiser veldig sunt uten å behøve å tenke på at hver middag skal være "sunn", og matlaging blir lett, og gøy, og jeg er alltid sikker på at det blir vellykket. Jeg planlegger alle måltidene, for varierende lengde fram, avhengig av omstendighetene, lager handlelister og fordeler innkjøpene etter tilbud og behov, sånn at alt er på plass i tide samtidig som alt er så ferskt som mulig. 

Anonymkode: 4168e...2eb

Så bra, er ikke alle som er like strukturerte ;) 

Jeg lagde egentlig denne tråden som inspirasjon. Liker å lese hva folk lager og hvordan de planlegger😘

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har begynt å planlegge uken på lørdager, og handle inn alt på lørdag. I det siste har det plutselig flommet over av ideer så jeg planla plutselig hele oktober også (setter noen dager blanke, så vi har rom for å avvike fra planen).

eksempler på lettvinte og gode middager hos oss:

ratatouille med kyllingkjøttboller ( hjemmelagde)

kylling teryiaki med grønnsaker 

fried rice

kremet oksegryte

torskenuggets med blomkålris og søtpotetsalat 

i tillegg har vi en crockpot så vi lager langtidskokt gryter i den. 

 

Anonymkode: c1325...48f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er veldig dårlig på å planlegge. Så blir å handle for et par dager av gangen. I dag blir det enten lapskaus m/kjøttpølser eller lasagn  (noe vi skulle ha på lørdag). 

Anonymkode: de362...69d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Planlegger en uke om gangen (både lunsj og middag), og ukeshandler. Plukker med gode produkter på tilbud og Reko, så planlegger ofte uka rundt produkter vi har i fryser, samt rester av grønnsaker fra uka før. 

Grovt sett gjør vi det slik: Mandag: suppe, Tirsdag: fisk, Onsdag; vegetar, Torsdag; hvitt kjøtt eller restekjøtt, Fredag; takeaway (sushi/indisk/tyrkisk/pizza), Lørdag; avansert to-retters gjerne med kjøtt, Søndag; fisk/tradisjonsmat. 

Denne uka skal vi ha;

Middager: Tomatsuppe med hvitløkskrutonger og egg, Blomkål bolognese (vegetar), torsk med gulrotpurè og ovnsbakte poteter, gyros (lam(restekjøtt)) i pita med tatziki, take-away indisk, toretters med jordskokksuppe, og så lammeskank braisert i rødvin, helstekt side av laks med agurksalat og potetmos. 

Lunsj: Fritatta med poteter og tomater og salat (to dager), rester av blomkål bolognese (en dag), knekkebrød med hummus og spirer (to dager), sashimisalat med mango og avocado (lørdag), restemat (søndag setter jeg frem alt som er igjen fra uka, supplerer med litt egg eller brød om vi har lite rester, så tar vi en "tapaslunsj")

Anonymkode: 00137...170

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi planlegger for hele uken, så storhandler vi en dag i uken, og har påfyllingshandling av frukt/grønt og slikt. 

Mye enklere å planlegge flere middager i slengen, enn å måtte tenke på det støtt og stadig. 

Vi har også mange retter som går igjen, gjerne hver uke. 

Du finner masse inspo her inne, i den store middagstråden, f.eks. Eller du kan bruke matprat, godt.no, 3iuka, osv osv. 

Anonymkode: ea737...874

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Planlegger stort sett hele uke søndag kveld. 

Har temadager/ingridiens, og velger rett ut i fra det. Gjort dette i helt sikkert ti år. 

Mandag - Restemat fra helgen, eller noe enkelt som pannekaker, suppe osv. 

Tirsdag - pølser i alle slags varianter, Wiener i brød til en pølseform

Onsdag - pasta i alle slags varianter, uten kjøtt, med kjøtt eller fisk. 

Torsdag - hvit fisk i alle slags varianter, fra fiskepinner til kolje

Fredag - indisk/thai/burger/pizza/

Lørdag - biff i alle slags varianter, fra jeger gryte til pepperbiff osv

Søndag - noe helstekt, som feks laks, steik osv. Alltid dessert på søndager. Alltid 🙂

Kjøper inn matvarene mandag og fredag. 

Anonymkode: 23962...7e7

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å planlegge ut fra tilbud i butikkene. Bruker en app, Mattilbud, for å finne frem i tilbudene. For eksempel så blir det kjøttkaker i dag fordi jeg fant det på tilbud. 

Anonymkode: 43c2f...e28

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne uken:

Kremet fullkornspasta med spinat og laks.

Wok med nudler og kyllingkjøttdeig

Sei med kokte poteter og aspargesbønner 

Kyllingfilet med ris og salat

Pastasalat med egg og kikerter

Semulegrøt

Torskeform med ovnsbakte potetbåter

:):):) 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår ukesmeny denne uken: 

Mandag: fiskegrateng, med makaroni og råkost av gulrot, eple, og fennikel

Tirsdag: toro-gryte ;) amerikansk, tror jeg, mannen som handlet. Med salat til

Onsdag: bakt kyllingfilet fylt med kremost, servert med ris og salat

Torsdag: fiskekaker med bakt søtpotet/kålrabi/gulrot, hjemmelaget dressing, og grove pitabrød

Fredag: bakt laks med potetbåter og ananas-salat

Lørdag: taco

Søndag: hjemmelaget lasagne med salat

Anonymkode: ea737...874

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hva har vi lyst på i dag er taktikken her. 

 

Jeg er alene hver kveld denne uken, og har sår hals ( jadda, tat en test) så blir kjøttdeig og makaroni. Helt greit når man ikke smaker stort, og fungerer hver kveld.

Anonymkode: 8ae36...0d7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg fyller fryseren når det er gode tilbud, og har derfor alltid en del å velge mellom. Har prøvd å lage ukesmenyer, men har funnet ut at for meg funker det bedre å ta en dag av gangen, og bare planlegge morgendagens middag. Tar ut det jeg trenger fra fryseren, og sjekker om jeg mangler noe som jeg må kjøpe på vei hjem dagen etter.  Jeg er innom butikken sikkert 4-5 ganger i løpet av uken, men er veldig strukturert og kjøper bare det jeg har planlagt 😊

Anonymkode: e67d1...9bf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varierer... prøver å planlegge for flere dager. Denne uken har det vært;

-fiskekaker med råkost og potet

-wiener med hjemmelaget potetmos, salat, surkål 

-asiatisk svinekotelett med kålsalat,ris, østersaus

-thai green curry med laks og risnudler

idag blir det nykokt krabbe med dipper,salat og brød

imorgen et lammelår ,ligger på tining nå, tenker det blir med potet,rotgrønnsaker og soppsaus

søndag...rester ;) 

Anonymkode: 07b7c...84f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...