AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #1 Skrevet 25. oktober 2020 Jeg var i Dubai for noen år siden og fikk servert den beste hummusen jeg noen gang har smakt. Har forsøkt flere oppskrifter her hjemme i ettertid, men det blir ikke den helt rette smaken. Er det noen som har en god oppskrift å dele ? Takk Anonymkode: b58be...f56
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #2 Skrevet 25. oktober 2020 Denne er fantastisk Anonymkode: ee998...57b
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #3 Skrevet 25. oktober 2020 Min er enkel, men god: 1 boks eller kartong kikerter, helst bare kokt med salt (altså uten andre tilsetningsstoffer), godt skylt og avrent 4-5 ss olivenolje 1-2 fedd revet hvitløk 1 ts spisskummen 1-2 ss lys tahini salt, pepper og presset sitron etter smak Kjør i blender til det er veldig finmost, gjerne i opptil 10 minutter, og NB: tilsett litt iskaldt vann slik at konsistensen blir tynnere og lettere. Det begynte jeg med etter å ha prøvd libanesisk hummus fra en spesialbutikk i Paris, det gjør en enorm forskjell. Hvis det er løse kikertskall imellom kikertene er det viktig å fjerne dem før du blender etc. Jeg har sett tyrkiske oppskrifter der man skal skrelle hver enkelt kikert etter koking. Ha god kaldpresset olivenolje og chiliflak/pulver over den ferdige hummusen. Anonymkode: d8265...901
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #4 Skrevet 25. oktober 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Min er enkel, men god: 1 boks eller kartong kikerter, helst bare kokt med salt (altså uten andre tilsetningsstoffer), godt skylt og avrent 4-5 ss olivenolje 1-2 fedd revet hvitløk 1 ts spisskummen 1-2 ss lys tahini salt, pepper og presset sitron etter smak Kjør i blender til det er veldig finmost, gjerne i opptil 10 minutter, og NB: tilsett litt iskaldt vann slik at konsistensen blir tynnere og lettere. Det begynte jeg med etter å ha prøvd libanesisk hummus fra en spesialbutikk i Paris, det gjør en enorm forskjell. Hvis det er løse kikertskall imellom kikertene er det viktig å fjerne dem før du blender etc. Jeg har sett tyrkiske oppskrifter der man skal skrelle hver enkelt kikert etter koking. Ha god kaldpresset olivenolje og chiliflak/pulver over den ferdige hummusen. Anonymkode: d8265...901 Støtter denne,men vil legge til 1 ss sitron og 2 ss iskaldt vann(kan godt ha stått i fryseren)og for å få den helt perfekt vil jeg legge til at kikertene burde kokes i vann med bakepulver,fjerne alt av skinn og det iskalde vanner tilsettes mens hummusen kjører. Og foodprossesor er bedre enn blender Anonymkode: eb6a2...4cb
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #5 Skrevet 25. oktober 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Støtter denne,men vil legge til 1 ss sitron og 2 ss iskaldt vann(kan godt ha stått i fryseren)og for å få den helt perfekt vil jeg legge til at kikertene burde kokes i vann med bakepulver,fjerne alt av skinn og det iskalde vanner tilsettes mens hummusen kjører. Og foodprossesor er bedre enn blender Anonymkode: eb6a2...4cb Hvorfor, siden begge deler strengt tatt står i oppskriften allerede?? (Forresten bruker jeg også foodprocessor, vet ikke hvorfor jeg skrev blender egentlig). Anonymkode: d8265...901
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #6 Skrevet 25. oktober 2020 48 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvorfor, siden begge deler strengt tatt står i oppskriften allerede?? (Forresten bruker jeg også foodprocessor, vet ikke hvorfor jeg skrev blender egentlig). Anonymkode: d8265...901 Fordi du sier smak til med sitron,men sitronen skal måles i mengde. Det samme med vannet,og jeg spesifiserte hvordan vannet skulle tilsettes Anonymkode: eb6a2...4cb
AnonymBruker Skrevet 25. oktober 2020 #7 Skrevet 25. oktober 2020 https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/ Dette er min go-to oppskrift, og inneholder også kaldt vann-trikset 😊 Syns det er vanskelig å få skikkelig god hummus med de på boks. Vidar Bergum har en forklaring på det under sin oppskrift. Anonymkode: 5410d...b21
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2020 #8 Skrevet 26. oktober 2020 17 timer siden, AnonymBruker skrev: https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/ Dette er min go-to oppskrift, og inneholder også kaldt vann-trikset 😊 Syns det er vanskelig å få skikkelig god hummus med de på boks. Vidar Bergum har en forklaring på det under sin oppskrift. Anonymkode: 5410d...b21 Jepp. Det varianten er den beste. Derfor jeg spesifiserte høyre opp at vann og sitron må inn i selve oppskriften og ikke typ bare tilsett på slump og smak til Anonymkode: eb6a2...4cb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå