Gå til innhold

Vurderer streng kjøtt-diett


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
1 hour ago, AnonymBruker said:

Helt vanvittig med carnivore cope inne her. 

Anonymkode: 4c2d2...83a

Du finner vanvittig mye av hva som helst hvis du leter opp ett år gamle tråder.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Du finner vanvittig mye av hva som helst hvis du leter opp ett år gamle tråder.

Anonymkode: 1f411...e0f

Det er spesielt mye på kg. Plutselig de siste årene så sier de at vi mennesker aldri har spist grønnsaker før jordbruk lol. Og grønnsaker og frukt er uten næring. 

Anonymkode: 4c2d2...83a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
26 minutter siden, AnonymBruker said:

Det er spesielt mye på kg. Plutselig de siste årene så sier de at vi mennesker aldri har spist grønnsaker før jordbruk lol. Og grønnsaker og frukt er uten næring. 

Anonymkode: 4c2d2...83a

Det er ikke det de sier. De sier at før jordbruket må kjøtt nødvendigvis ha utgjort størstedelen av næringsinntaket og at det derfor er rimelig å mene at det er nettopp et slikt kosthold vi er tilpasset. Sagt på en annen måte ville det være besynderlig hvis det å leve i et bestemt miljø skulle gjøre deg best tilpasset til stikk motsatt miljø.

Har heller ikke sett noen si at planter er uten næring, bare mye mindre enn i kjøtt (og uten giftstoffer som de aller fleste planter har for å beskytte seg mot nettopp å bli spist).

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Men ja, det har blitt mye snakk om carnivore de siste årene.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Hjerte 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (31 minutter siden):

Det er ikke det de sier. De sier at før jordbruket må kjøtt nødvendigvis ha utgjort størstedelen av næringsinntaket og at det derfor er rimelig å mene at det er nettopp et slikt kosthold vi er tilpasset. Sagt på en annen måte ville det være besynderlig hvis det å leve i et bestemt miljø skulle gjøre deg best tilpasset til stikk motsatt miljø.

Har heller ikke sett noen si at planter er uten næring, bare mye mindre enn i kjøtt (og uten giftstoffer som de aller fleste planter har for å beskytte seg mot nettopp å bli spist).

Anonymkode: 1f411...e0f

Da må du lese nøyere

Anonymkode: 85191...24b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
10 minutter siden, AnonymBruker said:

Da må du lese nøyere

Anonymkode: 85191...24b

Har lest mange av disse trådene, og deltatt, og aldri sett noen si det du påstår.

Men hvis du oppriktig tror at det er det du har lest, forklarer jo det kanskje de steile frontene.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Har lest mange av disse trådene, og deltatt, og aldri sett noen si det du påstår.

Men hvis du oppriktig tror at det er det du har lest, forklarer jo det kanskje de steile frontene.

Anonymkode: 1f411...e0f

Jeg tror ikke, jeg vet

Anonymkode: 85191...24b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AndreasBR skrev (På 1.10.2020 den 18.31):

Jordan Peterson blant annet spiser slik.

Når ble det relevant hvordan han spiser? Er han ernæringsfysiolog? Ekspert på området?

Er det ikke han som var "selvhjelpsguru" og snakket varmt om ren kjøttdiett før han måtte legges inn til avrusning og psykiatrisk behandling? Kanskje ikke ta kostholds- og livsråd fra en som dette...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det er ikke det de sier. De sier at før jordbruket må kjøtt nødvendigvis ha utgjort størstedelen av næringsinntaket og at det derfor er rimelig å mene at det er nettopp et slikt kosthold vi er tilpasset. Sagt på en annen måte ville det være besynderlig hvis det å leve i et bestemt miljø skulle gjøre deg best tilpasset til stikk motsatt miljø.

Har heller ikke sett noen si at planter er uten næring, bare mye mindre enn i kjøtt (og uten giftstoffer som de aller fleste planter har for å beskytte seg mot nettopp å bli spist).

Anonymkode: 1f411...e0f

Det har blitt sagt flere ganger at mennesker ikke kan nyttiggjøre seg av næringen i planter. At de som spiser kun plantekost eller veldig mye, vil fort bli svært syke og dø hvis de fortsetter. Noen skriver at vi kun spiste kjøtt tidligere. 

Alt dette er riv ruskende galt og går imot all forskning vi har ang mat, hva vi spiste tidligere og ikke minst logikk som det ser ut til at flere har mistet på veien. 

Det har vært veldig mange "carnivore-kosthold forkjempere" her på kg den siste tiden. En diett som anses som en av de farligste diettene. 

Anonymkode: c5da2...8e3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 hour ago, AnonymBruker said:

Det har blitt sagt flere ganger at mennesker ikke kan nyttiggjøre seg av næringen i planter. At de som spiser kun plantekost eller veldig mye, vil fort bli svært syke og dø hvis de fortsetter. Noen skriver at vi kun spiste kjøtt tidligere. 

Alt dette er riv ruskende galt og går imot all forskning vi har ang mat, hva vi spiste tidligere og ikke minst logikk som det ser ut til at flere har mistet på veien. 

Det har vært veldig mange "carnivore-kosthold forkjempere" her på kg den siste tiden. En diett som anses som en av de farligste diettene. 

Anonymkode: c5da2...8e3

Det har gått meg hus forbi at noen har hevdet at vi ikke kan nyttiggjøre oss planter, eller at folk som spiser mye av det vil dø. Var det i denne tråden? Det må i så fall være snakk om en enkelt bruker som påstår noe sånt.

Jeg har sett folk skrive at vi spiste nesten utelukkende kjøtt, og det stemmer nok. Det vet vi både fra arkeologi og ved å se på hvilke spiselige ville planter som finnes, som selvsagt ikke kan måle seg med kjøtt ernæringsmessig. Så nei, det går ikke mot hverken forskning eller logikk. Det finnes også fortsatt folkegrupper som lever praktisk talt uten fiber og karbohydrater, og det demonstrerer uansett at disse matvarene slett ikke er *nødvendige*.

Alle dietter vil ha sine forkjempere og motstandere, også blant fagfolk. Jeg synes det er interessant å se stadig flere leger som praktiserer og anbefaler både keto, kjøttbaserte og helt plantefrie dietter.

At det har blitt flere også her på forumet kan jo tyde på at mange av dem som prøver faktisk opplever store forbedringer i helsa.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 hour ago, jabx said:

Når ble det relevant hvordan han spiser? Er han ernæringsfysiolog? Ekspert på området?

Er det ikke han som var "selvhjelpsguru" og snakket varmt om ren kjøttdiett før han måtte legges inn til avrusning og psykiatrisk behandling? Kanskje ikke ta kostholds- og livsråd fra en som dette...

Han ble lagt inn for å behandle avhengighet av en beroligende medisin han fikk da kona ble kreftsyk.

Hans historie med vekttap osv er interessant nok, men datterens historie er mer dramatisk. Hun opplevde å bli kvitt både psykiske plager og autoimmune sykdommer da hun begynte å spise bare kjøtt. Det er selvsagt et enkelt tilfelle og en personlig anekdote, men det finnes *veldig* mange slike etter hvert.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Det har gått meg hus forbi at noen har hevdet at vi ikke kan nyttiggjøre oss planter, eller at folk som spiser mye av det vil dø. Var det i denne tråden? Det må i så fall være snakk om en enkelt bruker som påstår noe sånt.

Jeg har sett folk skrive at vi spiste nesten utelukkende kjøtt, og det stemmer nok. Det vet vi både fra arkeologi og ved å se på hvilke spiselige ville planter som finnes, som selvsagt ikke kan måle seg med kjøtt ernæringsmessig. Så nei, det går ikke mot hverken forskning eller logikk. Det finnes også fortsatt folkegrupper som lever praktisk talt uten fiber og karbohydrater, og det demonstrerer uansett at disse matvarene slett ikke er *nødvendige*.

Alle dietter vil ha sine forkjempere og motstandere, også blant fagfolk. Jeg synes det er interessant å se stadig flere leger som praktiserer og anbefaler både keto, kjøttbaserte og helt plantefrie dietter.

At det har blitt flere også her på forumet kan jo tyde på at mange av dem som prøver faktisk opplever store forbedringer i helsa.

Anonymkode: 1f411...e0f

Studier viser at noen få folkegrupper levde utelukkende på kjøtt. Mens andre mest plantekost. Noen midt imellom. Det kom helt an på hva som var mest tilgjengelig. Det var en stund de trodde at kjøtt var årsaken til utviklingen av hjernen våres, men det har de fleste forskere et annet syn på da funnene var litt mer komplisert enn først antatt. 

Når man går fra å spise et standard norsk kosthold med mye sukker, raske karbohydrater osv til å kutte dette ut vil man få en forbedring i helsa uansett plantekost eller carnivor. Folk har blitt "redde" for karbohydrater, men skiller ikke mellom de bra og dårlige karbohydratene. Det blir litt som å ikke skille mellom ren kyllingfilet og usunn pølse. 

Link gjerne til fagfolk som anbefaler carnivor dietten. Hadde vært interessant å lese. 

Anonymkode: c5da2...8e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
isw skrev (På 1.10.2020 den 18.38):

Du som åpenbart vet alt: Svar meg på hvordan kroppen får riktig surhetsgrad når du kun inntar aminosyrer? 

Dette er riktig. Urinsyregikt vil også med stor sannsynlighet bli konsekvensen av en diett bestående av mye, økt mengde, kjøtt.

Mer om kjøttdiett her:

Carnivore er dietten ekspertene advarer mot - Helse (klikk.no)

Anonymkode: 2c0c7...04d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
9 hours ago, AnonymBruker said:

Studier viser at noen få folkegrupper levde utelukkende på kjøtt. Mens andre mest plantekost. Noen midt imellom. Det kom helt an på hva som var mest tilgjengelig. Det var en stund de trodde at kjøtt var årsaken til utviklingen av hjernen våres, men det har de fleste forskere et annet syn på da funnene var litt mer komplisert enn først antatt. 

Når man går fra å spise et standard norsk kosthold med mye sukker, raske karbohydrater osv til å kutte dette ut vil man få en forbedring i helsa uansett plantekost eller carnivor. Folk har blitt "redde" for karbohydrater, men skiller ikke mellom de bra og dårlige karbohydratene. Det blir litt som å ikke skille mellom ren kyllingfilet og usunn pølse. 

Link gjerne til fagfolk som anbefaler carnivor dietten. Hadde vært interessant å lese. 

Anonymkode: c5da2...8e3

Helt enig i at det viktigste for flest av oss er å kutte ut sukker (og for så vidt alle "unødvendige" karbohydrater) og prosessert mat.

Av fagfolk som anbefaler carnivore er noen av mine personlige favoritter disse:

Dr Paul Saladino har jeg spesielt sansen for siden han skifter mening etter hvert som han lærer og erfarer. Han kjørte lenge kun kjøtt og organer, fant ut at han trivdes bedre med litt karbohydrater i kosten og la til ris og squash. Nå har han droppet ris til fordel for frukt. Så det er er kjøtt, organer, honning og frukt. Og det gir mening av flere grunner: frukt er den eneste delen planten "ønsker" skal bli spist, for det er dens metode for å spre frøene på. Andre deler av planten vil den prøve å beskytte, spesielt frøene, ved å gjøre dem giftige eller uspiselige på andre måter. Det ville også være svært naturlig for våre forfedre å spise honning og søt frukt når det var tilgjengelig - og der kommer den mest åpenbare innvendingen mot å spise mye frukt ofte. For i vår fortid ville de vært både sjeldne, små, og finnes bare til visse årstider.

Georgia Ede er en psykiater som bruker ketogen kost i behandling av flere psykiske lidelser (et voksende felt). Hun spiser selv bare kjøtt og skriver mye og bra om hva forskningen egentlig viser og hvordan hjernen og resten av nervesystemet reagerer på mat.

Anthony Chaffee er en annen lege som selv har levd på bare kjøtt (ikke engang kaffe) og vann i mange år.

Skal ikke spamme tråden med flere lenker som ingen gidder å klikke på. Det er mange mange flere, både leger, ernæringsfysiologer, forskere osv. som praktiserer og anbefaler dette. De er ikke alltid enige om hvor mye planter eller karbohydrater som er greit (eller om det bør spises i det hele tatt), men det de har felles er at de tar høyde for vår evolusjon og historie, anbefaler mye rent kjøtt og fraråder sukker, prosessert mat og frøoljer.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Helt enig i at det viktigste for flest av oss er å kutte ut sukker (og for så vidt alle "unødvendige" karbohydrater) og prosessert mat.

Av fagfolk som anbefaler carnivore er noen av mine personlige favoritter disse:

Dr Paul Saladino har jeg spesielt sansen for siden han skifter mening etter hvert som han lærer og erfarer. Han kjørte lenge kun kjøtt og organer, fant ut at han trivdes bedre med litt karbohydrater i kosten og la til ris og squash. Nå har han droppet ris til fordel for frukt. Så det er er kjøtt, organer, honning og frukt. Og det gir mening av flere grunner: frukt er den eneste delen planten "ønsker" skal bli spist, for det er dens metode for å spre frøene på. Andre deler av planten vil den prøve å beskytte, spesielt frøene, ved å gjøre dem giftige eller uspiselige på andre måter. Det ville også være svært naturlig for våre forfedre å spise honning og søt frukt når det var tilgjengelig - og der kommer den mest åpenbare innvendingen mot å spise mye frukt ofte. For i vår fortid ville de vært både sjeldne, små, og finnes bare til visse årstider.

Georgia Ede er en psykiater som bruker ketogen kost i behandling av flere psykiske lidelser (et voksende felt). Hun spiser selv bare kjøtt og skriver mye og bra om hva forskningen egentlig viser og hvordan hjernen og resten av nervesystemet reagerer på mat.

Anthony Chaffee er en annen lege som selv har levd på bare kjøtt (ikke engang kaffe) og vann i mange år.

Skal ikke spamme tråden med flere lenker som ingen gidder å klikke på. Det er mange mange flere, både leger, ernæringsfysiologer, forskere osv. som praktiserer og anbefaler dette. De er ikke alltid enige om hvor mye planter eller karbohydrater som er greit (eller om det bør spises i det hele tatt), men det de har felles er at de tar høyde for vår evolusjon og historie, anbefaler mye rent kjøtt og fraråder sukker, prosessert mat og frøoljer.

Anonymkode: 1f411...e0f

Takk for delingen. Skal få sjekket de ut 😊👍

Anonymkode: c5da2...8e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Men hvorfor er folk så gira på den kosten som var for så mange år siden? Levealderen var jo bl.a. ekstremt mye lavere da, og vi vet ikke alle grunnene til det. I tillegg så skyldes jo deres smalere kropp (og også lavere; gj.sn. Høyden har økt mye siden da), at de ikke hadde fri tilgang til alt mulig, og arbeidet langt mer fysisk enn vi gjør i dag. 

Anonymkode: 16e6c...96e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...