Gå til innhold

Vurderer streng kjøtt-diett


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

56 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg spiser masse fisk, regner både fisk og egg som kjøtt/animalsk.

Å spise mye grønnsaker er noe som kom med jordbruksrevolusjonen, og er slik sett et veldig moderne påfunn med tanke på hvordan vi spiste i hundre tusen og millioner av år før. Folk spiste selvsagt det man trygt kan spise av planter, men det er ekstremt lite du bare kan plukke og putte i munnen uten å bli syk. De aller aller fleste planter er giftige for oss og gir veldig lite næring. Skal de utgjøre en betydelig del av næringen må de avles fram i tusenvis av generasjoner til de knapt har noen likhet med sitt naturlige opphav, og må ofte også kokes. Det var ingen som spiste salat eller bananer i steinalderen.

Anonymkode: 1f411...e0f

Dette er HELT feil. Vi har funnet spor av kokte grønnsaker så langt som 250 000 år tilbake

Man har funnet sport av kokte knoll (deriblant potet) og stivelsesrike røtter så langt tilbake som 170 000 år siden

Dette er arkelogiske funn, dvs vi kan ha drevet med dette enda lenger, men ikke funnet spor av det enda. 

Merk at første bevis på fiskespising kun er 40 000 år tilbake... Altså en mye nyere greie enn å koke grønnsaker

Våkne opp, de sidene dere leser har åpenbart en agenda når de forsøker late som om grønnsaker ikke er og har vært en stor del av menneskets kosthold gjennom lange tider. 

Anonymkode: 2f193...602

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

12 minutter siden, AnonymBruker said:

Dette er HELT feil. Vi har funnet spor av kokte grønnsaker så langt som 250 000 år tilbake

Man har funnet sport av kokte knoll (deriblant potet) og stivelsesrike røtter så langt tilbake som 170 000 år siden

Dette er arkelogiske funn, dvs vi kan ha drevet med dette enda lenger, men ikke funnet spor av det enda. 

Merk at første bevis på fiskespising kun er 40 000 år tilbake... Altså en mye nyere greie enn å koke grønnsaker

Våkne opp, de sidene dere leser har åpenbart en agenda når de forsøker late som om grønnsaker ikke er og har vært en stor del av menneskets kosthold gjennom lange tider. 

Anonymkode: 2f193...602

Som du ser skrev jeg at det å spise MYE grønnsaker er nytt. At de kokte de få spiselige knollene de fant har ingen likhet med dagens situasjon hvor mange får hoveddelen av næringsinntaket sitt fra korn og andre planter som, som sagt, ikke har særlig likhet med sine ville slektinger. Dyr har helt åpenbart vært hovedkilden til næring for mennesker i hele vår utvikling. Hadde det ikke vært slik ville vi ikke overlevd. Spiste du ikke kjøtt i steinalderen ville du sulte i hjel. Derfor kan vi være sikre på at det er sunt for mennesker å spise store mengder animalsk mat, på samme måte som vi kan vite at fysisk aktivitet og søvn er sunt: vi er rett og slett fysiologisk konstruert for det.

Tenk på det - vi innbiller oss ikke at sauer ikke trenger å få bevege seg eller at hunder like gjerne kan spise pannekaker som kjøttbein, til tross for at vi har avlet dem målbevisst fram i millioner av generasjoner. Det vil ta mye, mye, mye lenger tid enn hundre tusen år for mennesker å tilpasse seg et fundamentalt annerledes kosthold enn det vi utviklet oss for fra naturens side.

Igjen, det betyr ikke automatisk at man blir syk av å spise et eple eller ti, men det betyr at hvis du vil være på den sikre siden og leve i tråd med din egen biologiske natur, bør det aller meste du spiser være andre dyr.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, AnonymBruker said:

Som du ser skrev jeg at det å spise MYE grønnsaker er nytt. At de kokte de få spiselige knollene de fant har ingen likhet med dagens situasjon hvor mange får hoveddelen av næringsinntaket sitt fra korn og andre planter som, som sagt, ikke har særlig likhet med sine ville slektinger. Dyr har helt åpenbart vært hovedkilden til næring for mennesker i hele vår utvikling. Hadde det ikke vært slik ville vi ikke overlevd. Spiste du ikke kjøtt i steinalderen ville du sulte i hjel. Derfor kan vi være sikre på at det er sunt for mennesker å spise store mengder animalsk mat, på samme måte som vi kan vite at fysisk aktivitet og søvn er sunt: vi er rett og slett fysiologisk konstruert for det.

Tenk på det - vi innbiller oss ikke at sauer ikke trenger å få bevege seg eller at hunder like gjerne kan spise pannekaker som kjøttbein, til tross for at vi har avlet dem målbevisst fram i millioner av generasjoner. Det vil ta mye, mye, mye lenger tid enn hundre tusen år for mennesker å tilpasse seg et fundamentalt annerledes kosthold enn det vi utviklet oss for fra naturens side.

Igjen, det betyr ikke automatisk at man blir syk av å spise et eple eller ti, men det betyr at hvis du vil være på den sikre siden og leve i tråd med din egen biologiske natur, bør det aller meste du spiser være andre dyr.

Anonymkode: 1f411...e0f

Du kan ikke bare anta hvor mye de spiste av hva. I all verden

Anonymkode: 2f193...602

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Du kan ikke bare anta hvor mye de spiste av hva. I all verden

Anonymkode: 2f193...602

Nøyaktige mengder vet vi selvsagt ikke, men du kan jo se hvor langt du kommer med å basere kostholdet på planter du kan spise slik du finner dem i naturen. Det er ingen sjanse for at planter har bidratt med næring i vesentlig grad før vi begynte å dyrke korn.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Som du ser skrev jeg at det å spise MYE grønnsaker er nytt. At de kokte de få spiselige knollene de fant har ingen likhet med dagens situasjon hvor mange får hoveddelen av næringsinntaket sitt fra korn og andre planter som, som sagt, ikke har særlig likhet med sine ville slektinger. Dyr har helt åpenbart vært hovedkilden til næring for mennesker i hele vår utvikling. Hadde det ikke vært slik ville vi ikke overlevd. Spiste du ikke kjøtt i steinalderen ville du sulte i hjel. Derfor kan vi være sikre på at det er sunt for mennesker å spise store mengder animalsk mat, på samme måte som vi kan vite at fysisk aktivitet og søvn er sunt: vi er rett og slett fysiologisk konstruert for det.

Tenk på det - vi innbiller oss ikke at sauer ikke trenger å få bevege seg eller at hunder like gjerne kan spise pannekaker som kjøttbein, til tross for at vi har avlet dem målbevisst fram i millioner av generasjoner. Det vil ta mye, mye, mye lenger tid enn hundre tusen år for mennesker å tilpasse seg et fundamentalt annerledes kosthold enn det vi utviklet oss for fra naturens side.

Igjen, det betyr ikke automatisk at man blir syk av å spise et eple eller ti, men det betyr at hvis du vil være på den sikre siden og leve i tråd med din egen biologiske natur, bør det aller meste du spiser være andre dyr.

Anonymkode: 1f411...e0f

Det stemmer slett ikke med nyere forskning som tvert imot sier at den største grunnen til at hjernen utviklet seg var fordi man begynte å koke grønnsaker, hvilket gjør stivelsen lett tilgjengelig for opptak. Hjernen bruker glukose som energi og hjernen har et enormt behov for glukose i forhold til resten av kroppen, derav er det ganske logisk at hjernen har utviklet seg nettopp fordi man begynte å spise mer stivelse. Forskning viser dessuten at vi minst har spist har spist kokt stivelse i 800 000 år, muligvis så lenge som i 2 millioner år. Det blir uansett for dumt å sitte å diskutere hva som er bra og ikke bra mat. Faktum er at vi opprinnelig mest spiste frukt, nøtter og insekter, men kroppen har utviklet seg i takt med at man har begynt å introdusere ny mat og man kan ikke si at en kilde alene er grunnen til hele utvikligen. 

All medisinsk forskning viser dog at for mye kjøtt er skadelig og at den mengde kjøtt folk i vestverden spiser idag er skadelig. Jeg har prøvd å finne forskning i PubMed som støtter en kjøttdominert diett, men finner kun forskning om risikoen for allverdens sykdom ved inntak av kjøtt. Du får gjerne henvise til medisinsk forskning som viser noe annet hvis du kjenner til noe, det hadde vært interessant å lese!

Anonymkode: 1f9b2...b7f

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 hours ago, AnonymBruker said:

 Dyr har helt åpenbart vært hovedkilden til næring for mennesker i hele vår utvikling. Spiste du ikke kjøtt i steinalderen ville du sulte i hjel. 

Anonymkode: 1f411...e0f

Logisk kortslutning. Spiste du ikke de grønnsakene du fant, så ville du sulte ihjel. Betyr det at hoveddelen av kostholdet var grønnsaker? Det er logikken din

Anonymkode: 2f193...602

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Det stemmer slett ikke med nyere forskning som tvert imot sier at den største grunnen til at hjernen utviklet seg var fordi man begynte å koke grønnsaker, hvilket gjør stivelsen lett tilgjengelig for opptak. Hjernen bruker glukose som energi og hjernen har et enormt behov for glukose i forhold til resten av kroppen, derav er det ganske logisk at hjernen har utviklet seg nettopp fordi man begynte å spise mer stivelse. Forskning viser dessuten at vi minst har spist har spist kokt stivelse i 800 000 år, muligvis så lenge som i 2 millioner år. Det blir uansett for dumt å sitte å diskutere hva som er bra og ikke bra mat. Faktum er at vi opprinnelig mest spiste frukt, nøtter og insekter, men kroppen har utviklet seg i takt med at man har begynt å introdusere ny mat og man kan ikke si at en kilde alene er grunnen til hele utvikligen. 

All medisinsk forskning viser dog at for mye kjøtt er skadelig og at den mengde kjøtt folk i vestverden spiser idag er skadelig. Jeg har prøvd å finne forskning i PubMed som støtter en kjøttdominert diett, men finner kun forskning om risikoen for allverdens sykdom ved inntak av kjøtt. Du får gjerne henvise til medisinsk forskning som viser noe annet hvis du kjenner til noe, det hadde vært interessant å lese!

Anonymkode: 1f9b2...b7f

Jeg vet ikke hva slags veganerpropaganda du leser, men du burde seriøst revurdere kildene dine fordi her var det mye feil.

Vi måler isotoper i et skjelett og kan se hva kostholdet deres bestod av. For ca 4,5 millioner år siden gikk våre forfedre over til å spise hovedsaklig animalsk. Det var starten på hjerneveksten. For ca 2 millioner år siden gikk de over til ca 100% animalsk og da skjøt veksten i været. Isotopanalysene viste et resultat på linje med løver, hyener etc.

Din "nyere forskning" er en foreldet teori som ikke henger på greip. De fleste planter krever varmebehandling for at de skal være spiselige og ikke giftige. Tidligste sikre funn av kontrollert ildbruk er ca 500.000 år siden. Hvordan forklarer du da den kraftige hjerneveksten for 2 millioner år siden? Og før dette var hjernestørrelsen stabil i over 50 millioner år hos våre forfedre.

Og stivelse trenger amylase for å få noe særlig næring ut av det. Vi vet at dette enzymet hadde ikke våre forfedre homo heidelbergensis, og neandertalere og denisovaner produserte heller ikke amylase. Neandertalere og denisovanere oppstod for ca 600.000 år siden fra homo heidelbergenisis, så derfor vet vi at vi ikke produserte amylase for 600.000 år siden.

Så... Ikke vet vi at de kunne kontrollere ild, og vi vet at de ikke kunne nyttiggjøre seg av stivelse for ca 2 millioner år siden da hjerneveksten skjøt i været, men vi ser av isotopanalyser av skjelettene deres at de spiste ca 100% animalsk, og vi vet at de begynte å aktivt jakte på dyr for ca 2,5 millioner år siden (redskaper funnet og merker etter disse redskapene funnet på byttene). Det er helt absurd å påstå at kokong av grønnsaker er grunnen til hjerneveksten. Det var kjøttspising!

All medisinsk forskning viser heller ikke hva du påstår! Jeg skal finne studier til deg en annen dag. Nå er jeg på mobilen og på vei ut døra. Men noen tips til selvstudier ditt er at epidemiologiske studier ikke beviser noenting. De kan bare antyde årsakssammenheng, men dette må forskes videre på i kliniske studier.

Og så kan du jo lese om spermkvaliteten til "de supersunne" bluezonerne i Loma Linda... I naturen er det velkjent at når pattedyr har tilgang på nok sunn mat og er sunne, så blir de mer fruktbare. Alteterne hadde mye bedre spermkvalitet enn vegetarianerne og veganerne, til tross for at de er mindre helsebevisste. Det er også en lekse til deg. Les om "healthy user bias" og hvordan det påvirker epidemiologi.

  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 hours ago, AnonymBruker said:

Det stemmer slett ikke med nyere forskning som tvert imot sier at den største grunnen til at hjernen utviklet seg var fordi man begynte å koke grønnsaker, hvilket gjør stivelsen lett tilgjengelig for opptak. Hjernen bruker glukose som energi og hjernen har et enormt behov for glukose i forhold til resten av kroppen, derav er det ganske logisk at hjernen har utviklet seg nettopp fordi man begynte å spise mer stivelse. Forskning viser dessuten at vi minst har spist har spist kokt stivelse i 800 000 år, muligvis så lenge som i 2 millioner år. Det blir uansett for dumt å sitte å diskutere hva som er bra og ikke bra mat. Faktum er at vi opprinnelig mest spiste frukt, nøtter og insekter, men kroppen har utviklet seg i takt med at man har begynt å introdusere ny mat og man kan ikke si at en kilde alene er grunnen til hele utvikligen. 

All medisinsk forskning viser dog at for mye kjøtt er skadelig og at den mengde kjøtt folk i vestverden spiser idag er skadelig. Jeg har prøvd å finne forskning i PubMed som støtter en kjøttdominert diett, men finner kun forskning om risikoen for allverdens sykdom ved inntak av kjøtt. Du får gjerne henvise til medisinsk forskning som viser noe annet hvis du kjenner til noe, det hadde vært interessant å lese!

Anonymkode: 1f9b2...b7f

@Carnivore svarte godt på dette, men jeg kan legge til at ja, hjernen trenger mye energi, og for de fleste i dag kommer den energien rett fra sukker og andre karbohydrater. Men hjernen kan også fungere utmerket på ketoner, som kroppen lager av fett når den har blitt vant til det. Det finnes en drøss anekdoter fra folk som synes de fungerer bedre mentalt når de spiser lavkarbo eller ketogent kosthold, men jeg vet ikke hvor godt studert det er. Uansett trenger vi ikke å spise karbohydrater i det hele tatt. De få delene av kroppen som trenger det, får det fra leveren som lager det fra fett og proteiner.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 hours ago, AnonymBruker said:

Logisk kortslutning. Spiste du ikke de grønnsakene du fant, så ville du sulte ihjel. Betyr det at hoveddelen av kostholdet var grønnsaker? Det er logikken din

Anonymkode: 2f193...602

Inuittene har da ikke sultet i hjel selv om de har helt minimal tilgang til grønnsaker.

Poenget mitt er, selvsagt, at om du hadde prøvd å leve som veggis i steinalderen ville du vært død i løpet av noen uker. Du ville ikke klart å få i deg nok energi, og du ville måtte bruke all din våkne tid på å lete etter mat.

I dag KAN du leve hovedsaklig av grønnsaker, i fortiden kunne du ikke det. Næringen din MÅTTE komme hovedsaklig fra dyr, og derfor er det et slik kosthold du er tilpasset fra naturens side.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fire sider krangling, men ingen har reagert på matbudsjett med en slik diett? En pakke karbonadedeig koster jo 70 spenn, og entrecôte hva, 300 kr kiloen? 

Anonymkode: 82f3f...0cf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

Fire sider krangling, men ingen har reagert på matbudsjett med en slik diett? En pakke karbonadedeig koster jo 70 spenn, og entrecôte hva, 300 kr kiloen? 

Anonymkode: 82f3f...0cf

Og svineknoker og denslags får du for en femtilapp pr kilo. Pølser kan man ofte få billig.

Før i tiden brukte man mesteparten av lønna på mat. Hvor mye er det i dag? Det handler jo om hvordan man prioriterer. Selv setter jeg helsa ganske høyt, og hvis det betyr dyrere mat får jeg heller kutte ned litt på andre ting. Sparer uansett mye på å ikke kjøpe så mye godteri :)

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk på en sånn diett og fikk for mye syre i blodet. Legen måtte følge med på blodprøvene mine, for det kan utvikle seg til at syren setter seg i ledd og det er visst ikke bra....

 

Om du tenker gå på en slik diett, råder jeg deg å ta en blodprøve hos legen og følge med på om du får syre i blodet, eller får noe vitamin mangel osv :) Best å være på den sikre siden!

Anonymkode: f964b...750

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 9.10.2020 den 11.13, AnonymBruker skrev:

Som du ser skrev jeg at det å spise MYE grønnsaker er nytt. At de kokte de få spiselige knollene de fant har ingen likhet med dagens situasjon hvor mange får hoveddelen av næringsinntaket sitt fra korn og andre planter som, som sagt, ikke har særlig likhet med sine ville slektinger. Dyr har helt åpenbart vært hovedkilden til næring for mennesker i hele vår utvikling. Hadde det ikke vært slik ville vi ikke overlevd. Spiste du ikke kjøtt i steinalderen ville du sulte i hjel. Derfor kan vi være sikre på at det er sunt for mennesker å spise store mengder animalsk mat, på samme måte som vi kan vite at fysisk aktivitet og søvn er sunt: vi er rett og slett fysiologisk konstruert for det.

Tenk på det - vi innbiller oss ikke at sauer ikke trenger å få bevege seg eller at hunder like gjerne kan spise pannekaker som kjøttbein, til tross for at vi har avlet dem målbevisst fram i millioner av generasjoner. Det vil ta mye, mye, mye lenger tid enn hundre tusen år for mennesker å tilpasse seg et fundamentalt annerledes kosthold enn det vi utviklet oss for fra naturens side.

Igjen, det betyr ikke automatisk at man blir syk av å spise et eple eller ti, men det betyr at hvis du vil være på den sikre siden og leve i tråd med din egen biologiske natur, bør det aller meste du spiser være andre dyr.

Anonymkode: 1f411...e0f

Hvorfor har vi ikke hogg tenner da? Hvorfor har vi flate tenner? 
 

Og hva med at plante etere har et bedre farge syn, og at hunder ikke ser alle farger som oss? Det er fordi vi skal klare se fargerike frukter. 
 

De som tror at i steinalderen var det mest kjøtt man levde på, tar helt feil! Om man klarte drepe et dyr var det fest. Men det var ikke ofte. Resten av tiden spiste man frukt og grønt. Det var det man spiste mest av.

Anonymkode: f964b...750

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

11 hours ago, AnonymBruker said:

Hvorfor har vi ikke hogg tenner da? Hvorfor har vi flate tenner? 
 

Og hva med at plante etere har et bedre farge syn, og at hunder ikke ser alle farger som oss? Det er fordi vi skal klare se fargerike frukter. 
 

De som tror at i steinalderen var det mest kjøtt man levde på, tar helt feil! Om man klarte drepe et dyr var det fest. Men det var ikke ofte. Resten av tiden spiste man frukt og grønt. Det var det man spiste mest av.

Anonymkode: f964b...750

Har du kilder på at vi spiste mest frukt og grønt? Hva slags frukt og grønt var det i så fall? Det kan tenkes at man i enkelte tropiske strøk ville kunne leve hovedsaklig av planter, men over det meste av kloden er det ganske enkelt umulig om du ikke har tilgang til masse dyrket korn eller et supermarked som importerer frukt som ikke finnes vilt i naturen noe sted. Jeg kan ikke komme på en eneste plante vi spiser i dag som forekommer i sin opprinnelige form. Villjordbær kanskje, men det skal noe til å overleve på det.

Tennene vi har passer utmerket til å spise både kjøtt (som er åpenbart siden vi har spisse hjørnetenner), frukt/røtter, og til å brukes som redskap i tillegg til hendene. Hos mennesker er det hendene og hjernen som gjør oss i stand til å fange byttedyr, i motsetning til f.eks løver som må bruke tennene til å ta livet av byttet.

Det er helt åpenbart at maten som tillot oss å formere oss og gi oss overskudd til å utvikle oss til nettopp mennesker, med kultur og sivilisasjoner, er basert på å spise andre dyr. Tenk deg hvor mye tid og energi de ville måtte bruke på å samle nok bær og røtter (ville røtter, i motsetning til dagens poteter osv gir ekstremt lite næring for innsatsen) for å overleve. Dreper du en hjort, derimot, har du mat for en hel familie i lange tider. Så det var helt naturlig at mennesket dreide mot å spise dyr, som inneholder alt vi trenger. Det er derfor mennesker kunne bosette seg på steder som steppelandskap, kysten og til og med i arktiske strøk, hvor du i alle fall kan være bombesikker på at plantekost utgjorde en mikroskopisk del av kostholdet. Hadde vi vært konstruert for å spise planter, ville ikke nesten alle planter vært giftige, eller i beste fall lite næringsrike, for oss. Vi ville kunnet fordøye gress for eksempel. Men kjøtt ga altså mye bedre uttelling for innsatsen.

Vi spiste selvsagt honning og søte bær når det en sjelden gang var å oppdrive, men igjen, du kunne jo prøve å leve av ville planter f.eks her i Norge og sett hvor langt du kom :)

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag går det an å være vegetarianer fordi vi kan spise nøtter og belgfrukter som gir protein, og fett fra avokado og oliven osv. Men denne maten finnes altså ikke i naturen, men må dyrkes og foredles i generasjoner før vi kan spise en liten del av disse plantene.

I et kjøttbasert kosthold er det som sagt omvendt - spiser du dyr, får du i deg absolutt alt du trenger av både protein, fett og vitaminer og mineraler. Om du slakter et villsvin vil du ha mat i dagesvis, kanskje uker. Når du er ferdig med å jakte og spise, kan du bruke resten av tiden på å chille, oppdra barn, lage klær, lære hvordan du lager ild, ha nok energi til at hjernen kan uvikle seg milevidt forbi alle andre dyr. Vi har blitt det vi har blitt fordi vi spiste kjøtt.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mennesket spiste litt av alt før i tiden, det vi kom over, men mest animalske produkter. Vi spiste aldri disse enorme mengdene karbohydrater og grønnsaker som vi gjør i dag.

Anonymkode: 532d4...91a

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
On 10/10/2020 at 9:54 AM, AnonymBruker said:

Inuittene har da ikke sultet i hjel selv om de har helt minimal tilgang til grønnsaker.

Poenget mitt er, selvsagt, at om du hadde prøvd å leve som veggis i steinalderen ville du vært død i løpet av noen uker. Du ville ikke klart å få i deg nok energi, og du ville måtte bruke all din våkne tid på å lete etter mat.

Anonymkode: 1f411...e0f

På samme måte hadde du vært død om du forsøkte levde på bare kjøtt. Dette har ingenting med poenget mitt å gjøre

Anonymkode: 2f193...602

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, AnonymBruker said:

På samme måte hadde du vært død om du forsøkte levde på bare kjøtt. Dette har ingenting med poenget mitt å gjøre

Anonymkode: 2f193...602

Hvorfor i all verden ville jeg vært død om jeg levde på bare kjøtt? Det er da mange som gjør det, og noen sivilisasjoner har levd på praktisk talt kun kjøtt og fett (inuitter) i tusenvis av år.

Anonymkode: 1f411...e0f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei ts, jeg har ikke orket å lese gjennom alle sidene her, la fort merke til at det ble litt diskusjon ;) Jeg er dame på samme høyde som deg, men veier litt mer. Holder meg stabil der jeg er nå. 

Men for å svare på det du spør om. Jeg har prøvd carnivore noen uker. For meg var det "lett" å legge om til det, da jeg lever ketogent resten av året. Jeg syns det er uendelig mye godt og forholdsvis enkelt å leve ketogent, også når det gjelder sosiale sammenhenger. Å si neitakk til kake (evt ta med sin egen) er ikke noe problem, og middager...vel, det er stort sett noe man kan spise. Jeg har også den regelen for meg selv at jeg ikke lar være å gå i selskapeligheter pga kostholdet mitt. Da gir jeg meg selv lob til å ta en "cheatday", og kommer fort i ketose igjen etterpå, nettopp fordi jeg har levd så lenge på dette.

Keto har jeg levd med i ca 1-2 år. Før det lavkarbo i 2 år. Så det begynner bli noen år uten mye sukker. 

Jeg prøvde carnivore fordi jeg sto stille på vekten en stund. En venn foreslo carnivore. Jeg spiste da kun rent kjøtt og kraften fra det, og tillot meg selv egg. Vet noen syns det er på grensen å spise egg, men jeg gjorde iallefall det. Ikke noe annet. Dette gjorde jeg 3 uker. Gikk ned 2 kg pr uke. 

Etter det tok jeg fjerde uken med carnivore light....dvs rent kjøtt og grønnsaker. Kun det. Fortsatt ikke meieriprodukter, nøtter, osv...Gikk ytterligere ned 1,5 kg. På uke 5 var jeg tilbake i keto og har heretter holdt vekten , eller faktisk fortsatt litt nedover. 

Jeg har ikke vært forstoppet. Ikke slitt med magen what so ever. Har målt kolesterolet denne fasen og det var helt fint. Ketogen kost øker det sunne kolesterolet, ikke det farlige.

Jeg har drukket en del vann, tatt noen tilskudd av magnesium, kalsium og kalium. Har også tatt B kompleks. Det er alt. Noen få uker på carnivore kan da virkelig ikke skade. Å leve slik året rundt, vel jeg kjenner flere som gjør det også. Uten helseproblemer i det hele tatt. 

Jeg elsker et rent, sukkerfritt kosthold, og blir værende på det jeg trives best med, keto. 

Prøv gjerne carnivore, men husk at når du er normalvektig i utgangspunktet, er det ikke sikkert du bil miste så mye som jeg gjorde, alt er jo individuelt. Lykke til :)

Anonymkode: b93f7...242

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
AnonymBruker

Helt vanvittig med carnivore cope inne her. 

Anonymkode: 4c2d2...83a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...