Gå til innhold

Hunden min vil ikke flytte


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Merkelig overskrift, men ja det stemmer: Hunden min vil ikke flytte 🙈

Vi har i mange år bodd i en generasjonsbolig på en gård hvor min manns foreldre har bodd i hoveddelen av huset og vi har bodd i en leilighet. Nå er de flyttet til en leilighet en annen plass og vi har overtatt "hoveddelen av huset". Jeg har en 10 år gammel hund som i de siste 8 årene har bodd i leiligheten. Det er bare en dør som skiller mellom delene så den deler er ikke ukjent for dem. Den oppholder seg gjerne i hoveddelen, men insisterer på å sove og slappe av i leiligheten... Vi har stort sett de samme møblene og hun har fått med sengen sin osv, så det står ikke noe igjen i leiligheten som kan være årsaken til at hun ønsker å være der. 

Hun lager masse bråk om natten om hun ikke får sove "hjemme hos seg selv" og løsningen til nå har vært å kort og greit bare lukke opp døren på kvelden og la henne få viljen sin slik at vi alle får noe søvn. Da sover hun alene i leiligheten (med døren inn til oss åpen så klart) og kommer tilbake på morgenen. Problemet er bare at vi ønsker å leie ut leiligheten etterhvert og de som eventuelt skal leie vil vel neppe ha med en gammel, sær hund på kjøpet 😂 Når vi skal leie ut blir så klart døren stengt av slik at den ikke kan brukes :)

Noen tips til hvordan vi kan få henne til å godta flyttingen litt enklere? Når vi kommer hjem løper hun rett til leilighetsdøren og vil "hjem". 

Anonymkode: d2cc4...215

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det bare jeg som har en så sær hund? 😂 

Nå står hun og maser igjen og vil "hjem". Det er jo tross alt leggetid 🙈

Anonymkode: d2cc4...215

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. Kanskje @Tabris har noen gode råd?

Uansett, tror dere må jobbe med å gi positive assosiasjoner til det nye huset. Gjør morsomme ting som godbitsøk og andre mentale aktiviteter i det nye huset. Gi mye kos når hunden er avslappet (i sofaen f.eks). Når hunden står ved døren til leiligheten, distraher med godbiter/leker. Prøv gjerne å komme hunden i forveien; ser dere at hunden tenker seg bort til døren, distraher og engasjer hunden med andre positive ting. 

Tenker at hunden må få litt tid til å lære nye rutiner. Tenker også at dere muligens må tåle litt bråk i noen netter. Er hunden genuint stressa og engstelig på kvelden når dere skal legge dere, eller er den bare veldig bestemt på at den skal sove der den er vant til å sove?

Om hunden virker stressa, engstelig, så kan dere slenge en madrass ned i leiligheten og sove der i noen netter. For hver natt, flytt madrassen (og hundesengen) nærmere og nærmere døren som skiller leiligheten og huset til dere alle endelig sover på andre siden av døren, og til slutt kan ha døren lukket om natten.

Om hunden ikke virker engstelig og stressa, hold ut med bråket til hunden lærer seg å slappe av og sove i det nye huset.

 

Anonymkode: 35cdd...8e5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vil være naturlig for henne å ville gå "hjem", hun har jo levd mesteparten av livet sitt der og forstår ikke at dere har flyttet.

Brukeren over har noen gode tips. Dere kan også ha henne på rommet med dere om natten i en overgansperiode. Flytt sengen hennes inn til dere og lukk soveromsdøren. Gi henne noe godt å tygge på, f.eks et godt tyggebein eller en fylt kong når dere legger dere for å gi henne enda mer positive assosiasjoner til å sove der. Ignorer hvis hun går til døren. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bodde i en gammel, lytt leilighet da vi fikk hund. Tenkte det kom til å skape problemer. Borring, fester, folk som gikk opp og ned trappen, banking osv. Men det gikk overraskende bra. Så flyttet vi til hus, tenkte det ville være null problem, roligere osv. 

Nettene gikk fint, hunden er vant til å sove med oss. Så uansett hvor vi er, hjemme, på overnatting, hytte osv, så hopper hun oppi til oss. Men hun begynte å bjeffe voldsomt på naboene som gikk eller kjørte forbi. Billyder hadde aldri vært et problem før. Hun begynte også å bjeffe når noen ringte på. I begynnelsen tok hun seg kanskje noen runder rundt i huset sånn plutselig. Vet ikke hvorfor. Kanskje bare for å se eller sjekke ut en liten lyd hun hørte. Men jeg lot det bare gå sin gang. Tenkte det var en overgang. Tok vel ca 2 måneder også ga bjeffingen på bilene seg. Bjeffer fremdeles når det ringer på. Så det øver vi på, men samtidig tenker jeg det ikke er det store problemet. Hunder skal jo varsle. Hun roer seg også raskt når døren blir åpnet. 

Kanskje du kan begynne å gi hunden noe godt mens hun ligger i sengen sin. Godbiter, tyggebein eller noe. Da vil hun sikkert forbinde sengen med noe positivt. Kan f.eks gi vanlige godbiter når hun legger seg der frivillig ellers på døgnet også noe ekstra godt når det er leggetid. Om hun likevel går utav sengen og begynner å bjeffe så kan dere jo trene på å få henne tilbake til sengen og belønne når hun legger seg oppi?

Anonymkode: 9327a...7e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS her:

Tusen takk for svar og mange gode tips 🥰 Mange av dem gjør vi allerede, men det dukket også opp noen nye :)

Hun får sove i sengen vår om hun vil, men dette har hun aldri vært noe glad i. Syntes det er for varmt. I leiligheten hadde hun en seng ved siden av vår seng og en i gangen. Hun la seg gjerne i sengen på soverommet når vi la oss og i løpet av natten ruslet hun ut i gangen og sov videre der. Vi prøver å gjøre det samme nå og hun går motvillig og legger seg hos oss på soverommet, men når det er på tide og flytte seg så vil hun ikke i sengen i gangen, men til leiligheten. Har prøvd å ha "seng nr to" på flere forskjellige plasser - også foran døren til leiligheten, men det er ikke bra nok for prinsessen 🙈

Det går litt bedre på dagtid nå, har prøvd å overse henne når hun stiller seg foran leilighetsdøra og bjeffer. På dagtid gir hun seg og går og slapper av en annen plass, men på natta vekker hun "halve nabolaget". Godt vi ikke har så mange naboer 😂 Hun er ikke noe matvrak og har aldri brydd seg noe særlig om tyggebein og godbiter osv så det hjelper ikke å avlede med dette. Det eneste som hjelper er å kaste ball, men hun har en skade som gjør at hun helst ikke skal spinne så mye rundt for øyeblikket så vil begrense dette mest mulig. Hun er også veldig smart så om jeg hadde gått ut og kastet ball med henne hver gang hun boffet for å inn i leiligheten så hadde hun lagt sammen to og to rimelig kjapt 😂👏

Nei man må vel bare fortsette å jobbe på 🙈 Har bare en liten tass på 3 år som hunden også vekker så det begynner å bli litt frustrerende :P 

 

Anonymkode: d2cc4...215

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...