Gå til innhold

Flytte til Bjørkelangen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei.

Er det noen her som bor på Bjørkelangen? Vi er et par uten barn i 30 åra som vurderer å flytte dit og lurer litt på hvordan det er å bo der. Vi bor i Oslo nå, men ønsker oss vekk til litt mer landlige omgivelser. Hvordan er trafikken til/fra Oslo? Hva med tilbud i form av restauranter, kino osv? Vi har hund og liker oss i skogen, er det mye mygg og eventuelt flått (grøss) der? 

Fortell gjerne både det du synes er positivt og negativt ved å bo på Bjørkelangen. Jeg har kjørt igjennom der og synes det ser koselig ut, men må høre med noen som faktisk bor der. 

Tusen takk😊 

Anonymkode: 5f935...0dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Pr. nå er flaskehalsen når det gjelder trafikken Fetsundbrua og vinterstid kan det være ganske håpløst hvis man er avhengig av å reise til og fra jobb midt i rushtiden. Kollektivfelt finnes ikke så bussen står i den samme køen som bilene. Har man fleksitid eller jobber skift evt. har mulighet til å kombinere med litt hjemmekontor går det helt fint og man kan regne med ca. en times reisevei til Oslo Øst/Sentrum. Ny bru er under planlegging, men det vil nok fremdeles ta noen år før den står ferdig. 

Når det gjelder kino og restauranter så kan du for så vidt glemme det. Det finnes en bygdekino og noen få restauranter, men strengt tatt ikke noe å skrive hjem om selv om det er fullt mulig å få kjøpt seg en matbit.  

Skog og mark er det derimot mer enn rikelig av. Ikke mer mygg enn det som er vanlig og betydelig mindre enn f.eks. i området rundt Fetsund og Lillestrøm. Flått er det nok mindre av enn mange andre steder fordi vintrene pleier å være ganske kalde (Kaldere og tørrere luft enn i bl.a. Oslo). Men det er selvfølgelig hjortlusflue om høsten. 

Det negative er strengt tatt nevnte trafikkproblemer i rushtiden. Ellers er det god plass, relativt humane boligpriser og enormt flotte turmuligheter året rundt. Er man interessert i jakt og fiske er det selvfølgelig også mer enn gode muligheter. Tilbudet når det gjelder trening/fysisk aktivitet er også veldig bra. Flere treningssentre med som kan tilby det meste både av individuell og gruppebasert trening samt nytt svømmeanlegg. 

Aurskog-Høland ligger også så vidt nærme Oslo at folk er vant med innflyttere og er lette å komme i kontakt med samtidig som "bygdefølelsen" som omfatter tilhørighet, dugnadsånd og hjelpsomhet er bevart. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for utfyllende svar 😊 

Det som er viktigst for oss er vel nærheten til skogen, fred og ro og bedre plass. Kanskje vi bør ta en lørdagstur å kikke litt i Bjørkelangen før vi tar en avgjørelse. 

Anonymkode: 5f935...0dd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

44 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk for utfyllende svar 😊 

Det som er viktigst for oss er vel nærheten til skogen, fred og ro og bedre plass. Kanskje vi bør ta en lørdagstur å kikke litt i Bjørkelangen før vi tar en avgjørelse. 

Anonymkode: 5f935...0dd

Skog, fred og ro er det massevis av! :ler: Kjøpesenteret på Bjørkelangen har vel strengt tatt aldri vært noen "høydare", men nå ser det ekstra trist ut fordi det planlegges en forholdsvis stor ombygging. I det hele tatt bygges det en hel del i området for tiden. 

Og ikke la dere lure av at Kompveien (Fylkesvei 170) kan se ut som en fredelig bygdevei i helgene. Det er en svært trafikkert vei med mye trafikkstøy på hverdagene og da selvfølgelig spesielt morgen og ettermiddag. Styr med andre ord unna hus og leiligheter som ligger tett på veien. 

Send meg gjerne en personlig melding hvis det er noe du/dere lurer på! :)

Endret av Leo
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hvis dere vurderer å flytte dit så kan det være en tanke å tegne et nettabonnement på "Indre" (Indre Akershus Blad) en stund. Da får dere et inntrykk av stort og, ikke minst, smått som foregår i kommunen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du vil bo ute i skogen så er Siggerud og Ytre Enebakk betydelig nærmere Oslo. Nittedal/Hakadal og oppover der er også en del nærmere byen og der har de faktisk tog som jo er en fordel.

Anonymkode: 0446d...ae6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...