AnonymBruker Skrevet 27. august 2020 #1 Skrevet 27. august 2020 Jeg er så utrolig lei mat... trenger noe å glede meg til når jeg skal spise frokost/lunsj. synes det er spennende med noe «topping» som urter/frukt/grønnsaker. Noen som har gøyale forslag? Anonymkode: afdc7...5a4
Million Skrevet 27. august 2020 #2 Skrevet 27. august 2020 Roastbiff med rødløk-ringer (et par stk) og remulade, på godt brød. Jeg synes det er veldig godt på grovt rugbrød, men alle brødtyper duger. Spises med kniv og gaffel så man ikke får remulade i nesa og kjøtt-trevler mellom tenna. Bare å skjære av munnfullbiter og stappe i gapet. 4
AnonymBruker Skrevet 27. august 2020 #3 Skrevet 27. august 2020 Tortilla lefse med omelett, grønnsaker, ost og skinke. Tortilla Lefse ost, skinke, avokado, Tortilla chips knust. Stekes på begge sider i en panne: På skiva kan du ha avokado, tomat, agurk, purre, pepper og et speilegg. Anonymkode: f9f65...d7e 1
AnonymBruker Skrevet 27. august 2020 #5 Skrevet 27. august 2020 Sikkert et forslag du anser som kjipt, men... det kan være bare fordi det er uvant. Men altså: Jeg sluttet å være matlei da jeg droppet tanken om at mat skal være spennende og gøy, og å se på frukt og grønnsaker som "pynt". Jeg tenker nå på mat som velsmakende og deilig, og det har ført til at jeg spiser det meste og gleder meg til alle måltider! Anonymkode: 930d1...78f
AnonymBruker Skrevet 27. august 2020 #6 Skrevet 27. august 2020 Frokosten min består nesten alltid av to brødskiver m/ egg (et egg pr. skive). I tillegg kommer masse grønnsaker. Her er to varianter. *Grovbrødskiver, smør, masse hakket/ klippet ruccola, skivet egg, og så mange tynne strimler av gul og rød paprika at det dekker hele brødskiva. *Grovbrødskiver, smør, ruccola (evnt agurk skåret med ostehøvel), og tyrkisk eggerøre. Den lager du ved å kutte løk, tomat og paprika (gjerne flere farger) i små biter. Surr grønnsakene litt i olje/ smør i en liten kjele, og tilsett to piskede egg. Rør i blandingen til eggerøra er perfekt. Til f.eks gulost eller kyllingpålegg er det veldig godt å smøre brødskivene med grønn pesto, legg på pålegget og topp med masse paprika. Eller du kan mose en avocado med litt pepper/ sitronsaft og smøre dette på brødskivene. Spis som det er eller legg tynne tomatskiver på toppen. Anonymkode: 62cbb...fcc 2
Illumi Skrevet 27. august 2020 #7 Skrevet 27. august 2020 Ristet grovbrød med: Snøfrisk, mais, ruccola og pepper Blåmuggost og pære Bremykt, hvitost og epleskiver Bremykt, omelett med rødløk, snøfrisk og ruccola Moste kidneybønner med salt, pepper og agurkskiver Ostesmørbrød med gruyere emd Timian og pepper
gohege Skrevet 27. august 2020 #8 Skrevet 27. august 2020 Rundstykke/ristet brødskive med pesto, mager salami, hvitost og skivet rødløk.
AnonymBruker Skrevet 27. august 2020 #9 Skrevet 27. august 2020 Dette er seriøst det beste jeg vet: Polarbrød med smør, hvitost, paprika og toppet med Knorr kjøtt og grillkrydder i passelig mengde! Fungerer også med vanlig grovbrød av foretrekket sort eller knekkebrød som f.eks rugsprø. Med polarbrød er det beste syns jeg. Skulle jeg bare spist en ting til frokost, lunsj og kvelds resten av livet hadde jeg valgt dette. Anonymkode: 1afef...bac
applestories Skrevet 28. august 2020 #10 Skrevet 28. august 2020 11 timer siden, Lisanna skrev: Ristet grovbrød med: Mange gode forslag, men blir ikke det ristede brødet veldig mykt etter noen timer i en nisteboks?
AnonymBruker Skrevet 28. august 2020 #11 Skrevet 28. august 2020 Prøv å kjøp skinkestek i skiver, ligger sammen med roastbiff og sånt i påleggsdisken. Ha litt god sennep på brødskiva, så skinke, og topp med et dryss kvernet pepper. Skiver av fiskepudding toppet med rikelige mengder paprika. Høres rart ut, men er veldig godt. Anonymkode: 8caa3...f0a
AnonymBruker Skrevet 28. august 2020 #12 Skrevet 28. august 2020 9 minutter siden, applestories skrev: Mange gode forslag, men blir ikke det ristede brødet veldig mykt etter noen timer i en nisteboks? Antakelig, men siden TS spurte om tips til frokost og lunsj, så er nok dette beregnet til frokost Anonymkode: 8caa3...f0a 1
Illumi Skrevet 28. august 2020 #13 Skrevet 28. august 2020 5 hours ago, applestories said: Mange gode forslag, men blir ikke det ristede brødet veldig mykt etter noen timer i en nisteboks? Passer nok bedre til frokost ja. Evt. Kan man erstatte rista skive med vanlig brødskive (er bare jeg som foretrekker rista) eller grove lefser/pitabrød. Ville dog fylt de med litt ekstra salat og annet grønt 😊
AnonymBruker Skrevet 28. august 2020 #14 Skrevet 28. august 2020 - Denne posteien med syltagurk og bønnespirer ½ gul løk, finhakket 1 hvitløksfedd, finhakket 2 bokser kidneybønner 2 krm allehånde ½ krm malt nellik ½ krm malt ingefær 1/2 ts spisskummen 1 krm malt muskat Ca. 1 ss hakket fersk timian 1 ts næringsgjær (kan sløyfes) En liten skvis med sitronsaft Salt og nykvernet pepper Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Stek løk og hvitløk i litt i olje til det mykner. Skyll bønnene . Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser, og kjør til du har en grov masse. Smak til med salt og pepper og ha eventuelt i mer krydder om du vil. Ha posteien over i en liten brødform eller en liten, smurt ildfast form. Drypp over litt god olivenolje og bak posteien midt i ovnen i ca. 35–40 minutter. Den skal få en fin og gyllen stekeskorpe. Avkjøles i formen. - Rødbetehummus med skivet avocado og sesamfrø - Avocadomos med valnøtter og ruccolasalat -Hummus med sylta rødløk Anonymkode: f5adb...dc0
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå