Gå til innhold

Hvorfor ikke bare vanne ut melka?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Den er ikke vannet ut. De har bare fjernet en del av fettet i lett og ekstra lett. Skummet melk har alt fett fjernet. Så hvis du ikke ønsker fettredusert melk, er det jo bare å kjøpe H-melk.

 

Anonymkode: b3123...f1e

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

De vanner den ikke ut. De fjerner en del av fettet. De tilsetter ikke karbohydrater... Men når de fjerner fettet, vil da naturlig nok prosentandelen karbohydrater gå opp...

Det er ganske enkel matematikk.. 

Anonymkode: cc72b...bbf

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

Det er minimalt mer melkesukker i skumma vs hel - men det strider jo egentlig bare mot argumentet ditt om at "det er vann med litt melk i". Det er også samme proteininnhold i dem. Skulle du ha vanna ut helmelk til å ha så lite fett som ekstra lett-melk, så hadde du måttet vanne ut én liter melk med seks liter vann. Så da skjønner du selv tegninga, tror jeg.

Endret av Pierre Gynt
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke den jevne forbruker ville vært interessert i å kjøpe utvanna melk, gitt.

Utvanna spisefett, altså lettmargarin, derimot, kjøper folk, utrolig nok. Ikke nok med at de da betaler en høy pris for tilsatt vann (mer enn 50% av lettmargarinene består nemlig av vann), men de tilsetningsstoffene (monoglyserider av fettsyrer) som brukes i lettmargarin (og en haug andre industriprodukter) for å få vann til å blande seg med fett, er sannsynligvis skadelige for tarmfloraen.

https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var

Anonymkode: b3123...f1e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

23 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

Fordi forbrukerne ønsker det selvfølgelig. Den er ikke vannet ut, bare fjernet en del fett. Dermed er det mindre kalorier per glass, og det passer meg bra. I tillegg smaker det bedre syns jeg.

Anonymkode: b587f...4d5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å vanne ut melka ville ført til at den smaker nettopp det. Utvannet.Derfor vanner de ikke bare ut melka.

Anonymkode: 8950a...0fe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...