Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Hvorfor ikke bare vanne ut melka?

Recommended Posts

AnonymBruker

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Den er ikke vannet ut. De har bare fjernet en del av fettet i lett og ekstra lett. Skummet melk har alt fett fjernet. Så hvis du ikke ønsker fettredusert melk, er det jo bare å kjøpe H-melk.

 

Anonymkode: b3123...f1e

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

De vanner den ikke ut. De fjerner en del av fettet. De tilsetter ikke karbohydrater... Men når de fjerner fettet, vil da naturlig nok prosentandelen karbohydrater gå opp...

Det er ganske enkel matematikk.. 

Anonymkode: cc72b...bbf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pierre Gynt
Posted (edited)
21 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

Det er minimalt mer melkesukker i skumma vs hel - men det strider jo egentlig bare mot argumentet ditt om at "det er vann med litt melk i". Det er også samme proteininnhold i dem. Skulle du ha vanna ut helmelk til å ha så lite fett som ekstra lett-melk, så hadde du måttet vanne ut én liter melk med seks liter vann. Så da skjønner du selv tegninga, tror jeg.

Edited by Pierre Gynt

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Tror ikke den jevne forbruker ville vært interessert i å kjøpe utvanna melk, gitt.

Utvanna spisefett, altså lettmargarin, derimot, kjøper folk, utrolig nok. Ikke nok med at de da betaler en høy pris for tilsatt vann (mer enn 50% av lettmargarinene består nemlig av vann), men de tilsetningsstoffene (monoglyserider av fettsyrer) som brukes i lettmargarin (og en haug andre industriprodukter) for å få vann til å blande seg med fett, er sannsynligvis skadelige for tarmfloraen.

https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var

Anonymkode: b3123...f1e

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker
23 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal de produsere lett og ekstra lett? Det er vann med litt melk!! Men dette inneholder vel gjerne mer karbo enn fullfettstypene. Har lest ingredienselistene og lette produkter inneholder mer karbohydrater. 

Anonymkode: 5fad6...4da

Fordi forbrukerne ønsker det selvfølgelig. Den er ikke vannet ut, bare fjernet en del fett. Dermed er det mindre kalorier per glass, og det passer meg bra. I tillegg smaker det bedre syns jeg.

Anonymkode: b587f...4d5

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Å vanne ut melka ville ført til at den smaker nettopp det. Utvannet.Derfor vanner de ikke bare ut melka.

Anonymkode: 8950a...0fe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...