Gå til innhold

Havregrøt?


Anbefalte innlegg

Gjest Gulltopp
Skrevet

Hvordan lager jeg det, og er det sunt?

Videoannonse
Annonse
Gjest Chica
Skrevet

Det står på posene. Men - oppskriften på posene for Bjørns lettkokte havregryn er litt store for en person med mindre jeg er ekstremt sulten.

Husker ikke i farten, men tror oppskriften er på 1,5 dl havregryn og 5 dl vann som skal kokes opp.

Gjest Gulltopp
Skrevet

Takk! :) Hva kan man ha oppå? (Tror aldri jeg har spist havregrøt, nemlig.)

Gjest Chica
Skrevet

Jeg liker kanel og sukker, men vet mange ikke liker kanel på havregrynsgrøt. Pleier av og til å ha på eplebiter. Sambo liker godt rosiner på grøten. Smør går også an om du liker det.

Elsker havregrynsgrøt jeg, spiser det til middag hver gang jeg spiser alene. Sambo syns ikke grøt duger til middag, så jeg får nyte det når han er borte!

Lilith har en god oppskrift som inneholder litt mer enn bare havregryn, har notert den ned en gang, men husker ikke hvor... så du kan jo høre med henne selv.

Skrevet

Jeg lager grøt etter oppskrifta på pakken, halverer den om det er bare til meg selv. Har ofte i litt linfrø eller solsikkefrø, og noen ganger koker jeg på halvt om halvt av havregryn og havrekli. I tillegg til det som allerede er nevnt hender det at jeg har honning på havregrøt. Det er nydelig :)

Skrevet
Det står på posene. Men - oppskriften på posene for Bjørns lettkokte havregryn er litt store for en person med mindre jeg er ekstremt sulten.

Husker ikke i farten, men tror oppskriften er på 1,5 dl havregryn og 5 dl vann som skal kokes opp.

spørs om grøten blir for tynn da. Jeg bruker å ta 1 dl gryn og 2,5 dl vann for å lage meg frokost grøt. har også oppi bittelitt salt. Oppå kan du bruke nesten det du vil, jeg har på 1 cc cottage cheese og syltetøy. Går ann med rosiner, fruktbiter, noen har melk på, kanel er godt. Jeg tenker sånn at grøten er "brødet" så må jeg også ha litt pålegg på. :-) Cottage Cheese gir proteiner, det er viktig...

Gjest Chica
Skrevet

Kan godt være jeg blingset med blandingsforholdet ja ;) Men det står iallfall på pakken!

Gjest Guest
Skrevet

Jeg halverer oppskriften på pakken og tar på en spiseskje med aprikos/fersken-syltetøy..nydelig!

Gjest Gjesta
Skrevet

Jeg bruker ca 1 dl havregryn, og i tillegg litt havrekli, solsikkefrø og linfrø, og selvsagt salt. Jeg har også en neve rosiner oppi grøten.

Skrevet

Jeg pleier å lage det med både vann og melk. Men ikke bare melk, for da blir den ikke så god.

Også har jeg smørøye, kanel og sukker. Nam! :sikle:

Gjest gjest1
Skrevet

Varm havregrøt kokt på vann, med iskald naturell yogurt og hjemmelaget plommesyltetøy!!

Skrevet

Koker med vann, og har kald melk og sukker på.

Gjest Guest
Skrevet

Jeg tar ca 0,6 dl havregryn, 1 ts linfrø, 1ts solsikkefrø, 1/2 banan i biter og 1/2 eple i biter og koker i 3,5 dl vann. Går under navnet "Katrines havresuppe" ;)

Liker den litt tynn jeg da :briller2:

Skrevet

Hvis jeg har dårlig tid om morgenen lager jeg det i microen: 2,5 dl vann, 1 dl havregryn og litt salt, kokes på 800 W i 5 min. Har noen ganger i rosiner før jeg koker den, ellers spiser jeg den med melk og sukker.

Skrevet

Jeg pleier å ha biter av tørket aprikos oppi grøten før jeg koker den. Og så har jeg banan, eple og/eller hakkede nøtter på etterpå. Veldig godt.

Du kan og koke den med litt juice. Det har jeg ikke prøvd men det blir sikkert godt.

Skrevet

Prøvde med bananbiter i dag, og det var skikkelig godt!

Måtte ta en havregrøt-frokost etter all havregrøt-praten her. ;)

Gjest Guest
Skrevet

Ikke rosiner.. urk- bløte rosiner:/

Pleier å ha på sukker og melk, og gjerne syltetøy. Banan er kjempegodt oppi, eplebiter også.

Lager omtrent sånn som står på posen, men tilpasser porsjonen. Det skal være nokså mye vann i grøten, grynene sveller mer enn du tror:)

Gjest Gitte
Skrevet

pleier å spise havregrøt til frokost (ikke nå i ferien), og har ikke tid til å koke det, så jeg tar det også i mikroen. jeg bruker 1 neve med gryn og 3/4 kopp med vann. den blir veldig tykk med så lite vann, men jeg jevner ut med melk når den er ferdig i mikro'n.

syns det er ekkelt med bare vann.

selv bruker jeg kun banan oppå, poenget for meg er at det skal være en god start, OG sunt, så sukker, smør, honning, syltetøy (joda, lett-syltetøy går jo ann) er da uaktuelt.

Skrevet

Koker som på pakken, men bytter ut halvparten av vannet med melk, og har på smør, rosiner, kanel og sukker. Nam!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...