AnonymBruker Skrevet 2. juli 2020 #1 Del Skrevet 2. juli 2020 Jeg skulle prøve å karamellisere hvit sjokolade i ovnen og fulgte en oppskrift, men det som skjedde var at den hvite sjokoladen ikke smeltet, men ble til tørre smuler. Den ble riktignok karamellisert og smakte godt, men konsistensen ble jo helt feil. Jeg brukte Freia sin hvite sjokolade, det har kanskje en viss betydning for resultatet. Er det noen som vet hvorfor det ble sånn? Anonymkode: 03ac8...f92 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2020 #2 Del Skrevet 2. juli 2020 Jeg har ikke forsøkt dette selv, men sett det gjort på matprogrammer. Jeg tror grunnen er at Freia-sjokoladen er for kjip, dvs at den har for lavt innhold av kakaosmør. Om karamellisert hvit sjokolade: https://www.greatbritishchefs.com/how-to-cook/how-to-caramelise-white-chocolate Sitat To caramelise white chocolate, use a good quality bar with a high cocoa butter content (about 30% - ideally 32%), as this helps the chocolate to melt and break down evenly. A chocolate of 20% or lower will not melt as evenly, and may dry out. Freias hvite sjokolade, varedeklarasjon: https://produkter.matinfo.no/Mondelez-Norge-AS/Hvit-sjokolade-100g/07622210333025 Sitat Sukker, kakaosmør, skummetmelkpulver, mysepulver (melk), vegetabilske oljer (palme, shea), melkefett, emulgatorer (soyalecitin, E476, solsikkelecitin), aroma.Kan inneholde nøtter og hvete. Anonymkode: 91ca0...ae9 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 2. juli 2020 #3 Del Skrevet 2. juli 2020 AB ...ae9 har helt rett. Freia-sjokoladen er rett og slett ikke dugende til det formålet. Innholdet av kakaosmør er altfor lavt. Det er en grunn til at konditorene på Kokkelandslaget foretrekker å bruke Valrhona - kvaliteten er en helt annen enn hva Freia kan skilte med. Valrhona Ivoire og Waina inneholder begge 35 % kakaosmør, og vil være perfekt for formålet. https://bakerenogkokken.no/flere-produkter/spiselig-og-drikkbart/valrhona-waina-35-200g-feves/ https://bakerenogkokken.no/flere-produkter/spiselig-og-drikkbart/valrhona-ivoire-35-1-kg-pose/ 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2020 #4 Del Skrevet 2. juli 2020 Ikke kakaosmør...men kakao. ca 30% er det i melkesjokolade for eks. Anonymkode: 47ed3...3b4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2020 #5 Del Skrevet 2. juli 2020 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ikke kakaosmør...men kakao. ca 30% er det i melkesjokolade for eks. Anonymkode: 47ed3...3b4 Jo, kakaosmør. Hvit sjokolade inneholder aldri kakao, Da ville den ikke vært hvit. Anonymkode: 91ca0...ae9 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2020 #6 Del Skrevet 2. juli 2020 Takk folkens! Var klar over dette med kakaosmørinnholdet, men var naiv nok til å tro at Freia var innenfor siden det var den dyreste hvite sjokoladen på butikken 🙄 Får prøve igjen en annen gang, bare irriterende at det er så tungvint å få tak i skikkelig sjokolade til formålet. Anonymkode: 03ac8...f92 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mercury_ Skrevet 4. juli 2020 #7 Del Skrevet 4. juli 2020 Det er enklere å gjøre det i microen forresten. Men du må fortsatt ha god hvit sjokolade, som de andre skriver. Kjør 15-30 sekunder av gangen og rør. Det tar litt tid, men får du fulgt skikkelig med på den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå