Gå til innhold

Middelhavsdietten


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er det noen som lever etter middelhavsdietten og kan dele hva de spiser til frokost, lunch og middag? 

Ønsker også tips til ei god kokebok med oppskrifter som følger denne livsstilen. 

Anonymkode: 69d75...8c2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor kalle det en "diett" og heller bare spise mer frukt og grønt, mer fisk/mindre rødt kjøtt, og bruke olivenolje som fettkilde? Dersom det er vektnedgang du ønsker så kommer det mest an på mengder uansett hva du spiser. 

Anonymkode: 157fc...605

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor kalle det en "diett" og heller bare spise mer frukt og grønt, mer fisk/mindre rødt kjøtt, og bruke olivenolje som fettkilde? Dersom det er vektnedgang du ønsker så kommer det mest an på mengder uansett hva du spiser. 

Anonymkode: 157fc...605

Det er vel min sak hva jeg kaller det. Spurte om noen kunne dele hvordan deres måltider ser ut med slik kost. Og tips til kokebok. 

Du svarte ikke på noen av delene 🙄

Anonymkode: 69d75...8c2

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan sjekke ut Et kjøkken i Istanbul. Nordmann som bor der og formidler mat fra Tyrkia, Libanon osv. Han har gitt ut to kokebøker. Middelhavet er mer enn Italia og Hellas. Jeg spiser masse sånn mat nå og stortrives! 

Anonymkode: 012f9...977

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Annonse

AnonymBruker skrev (På 1.7.2020 den 0.58):

Hvorfor kalle det en "diett" og heller bare spise mer frukt og grønt, mer fisk/mindre rødt kjøtt, og bruke olivenolje som fettkilde? Dersom det er vektnedgang du ønsker så kommer det mest an på mengder uansett hva du spiser. 

Anonymkode: 157fc...605

Middelhavsdietten er ikke en diett som gir vektnedgang. Og det må da være lov å kalle det en diett, når det er ganske vanlig å kalle det for nettopp middelhavsdiett?

Anonymkode: f0f80...df8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Middelhavsdietten" er gunstig for folk som lever rundt Middelhavet. De har flere såkalte "blue zones", dvs samfunn hvor en stor andel av befolkningen er over 100 år. Bl.a på Sardinia og i Hellas. 

Men disse spiser mat rett fra hagen og markeder. Den olivenoljen de spiser får de kjøpt lokalt eller laget selv fra egne oliventrær. Det samme med parmesanen eller fetaosten. Middelhavsfisken er fisket samme dag. De spiser fersk, kortreist mat. Mye av det vi får tak i som er "Middelhavskost" er importert eller ultraprosessert. 

Hva med å heller tenke at ditt kosthold skal være like ferskt og kortreist? Vi gror egne tomater i Norge, og det er jo Middelhavskost, men hva med den norske kålrabien er lokalprodusert, billig og rik på vitaminer og mineraler. 

Anonymkode: 157fc...605

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser alltid smoothie til frokost. Masse frisk frukt/bær. Lunsj er ofte salat med hummus e.l, og middag villfisk eller kjøtt fra gressbeitende økologisk storfe med grønt til. 

Anonymkode: 65bf8...cb1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...