Gå til innhold

Spiselige stauder?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har lyst å plante noe spiselig, men som jeg slipper å dyrke hvert år. Forslag? Og kan det stå i pallekarm eller bør det være potter? Må noe tas inn til høsten?

Anonymkode: 90765...5b4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Rabarbra, asparges, pepperrot, jordskokk, chorogi, forskjellige bærbusker. 
Stauder overvintrer ute, ettårige holder sommeren eller må overvintres frostfritt. Ting som overvintres ute (stauder) burde stå i bakken da det beskytter rota mer enn en potte. 

Anonymkode: 10fd9...b64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke gressløk, timian, peppermynte, rosmarin, de fleste krydderurter flerårige stauder? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En litt morsom (Og sunn!) ting du enkelt kan dyrke i pallekarm er grønnkål. Du må riktignok så den hvert år, men det kan du gjøre rett på voksestedet så det er ikke så mye "mas" med den. Det fiffige med grønnkål er at den tåler kulde og kan høstes helt frem til jul og enda lenger. Den er faktisk på sitt beste når den har fått noen frostnetter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva mener du med spiselig? Urter, grønnsaker, frukt, bær, spiselige blomster? Pallekarm er fint, gjerne dobbel så røttene får vokse seg store. Potter er ikke særlig egnet til stauder. 

Anonymkode: 2bb99...14b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...