Jump to content
Sign in to follow this  
Sessan_

Hvordan tilberede Halloumi?

Recommended Posts

Sessan_

Jeg har prøvd meg på å grille Halloumi ett par ganger, men føler ikke jeg får helt taket på det. Tenkte derfor å høre om noen har noen råd?

Jeg syns det smaker godt, men konsistensen er som gummi eller viskelær. Når jeg googler og leser, så står det at den trenger høy varme for å unngå rar konsistens. Jeg har grillet den på samme varme som jeg griller diverse kjøttstykker (tipper rundt 230 grader), og forsøkt å la den bli skikkelig godt stekt på begge sider. Likevel får jeg denne gummikonsistensen som knirker i tenna når man tygger. 😅

Noen som føler de har fått til denne osten, og har noen råd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Har kun stekt den i panne, og det funker bra! Bare kjapt på høy varme i olje til den ser gyllen ut på utsida - det er jo en ost, så trenger ikke være gjennomstekt :) 

Anonymkode: 7fe8e...c99

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sessan_
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Har kun stekt den i panne, og det funker bra! Bare kjapt på høy varme i olje til den ser gyllen ut på utsida - det er jo en ost, så trenger ikke være gjennomstekt :) 

Anonymkode: 7fe8e...c99

Skjønner, men hvordan er konsistensen inni da? Knirker det i tenna, eller endrer den seg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mynona

Jeg synes den blir gummi aktig og knirker i tenna hvis den ligger for lenge etter den er stekt. Synes det er godt når den er helt rykende varm fra grillen. 5 min senere er den gummi og knirkende. 

Men det er Samboern som griller den, så jeg aner ikke hva han gjør :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MiniMaya

Jeg har også bare stekt den. Da deler jeg den i terninger og lar den renne av seg en del + heller ut vannet av panna. Da blir den sprø på utsiden og litt mer myk på innsiden. 
 

men, det er jo en fast ost som ikke smelter. Blir litt gummiaktig uansett tror jeg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Konsistensen ER litt «gummiaktig». Det med preferanse for konsistens er veldig kulturelt, og vi i Europa er ganske lite eventyrlystne på konsistens. God tyggemotstand blir satt pris på de fleste steder i verden. Om du noensinne har spist riskake (ikke den sprøe du får i butikken) forstår du hvor gummi-aktig mat kan bli og fortsatt være god. Om du tenker tilbedere en mat du egentlig ikke liker konsistensen på så burde du kanskje steke noe annet? Feta blir også veldig god stekt. Og ikke det minste gummiaktig.

Jeg foretrekker haloumi sprøstekt på utsiden og gummiaktig på innsiden. Det skal knirke i tenna, ellers er den ikke god.

Anonymkode: 76746...e0f

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

parmanoia

Steker den sammen med grønnsaker olje i ovnen. 230 grader i 25 min. Blir fantastisk!

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Ikke stek for lenge,!!

Anonymkode: 609fa...40f

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
På 26.6.2020 den 23.09, parmanoia skrev:

Steker den sammen med grønnsaker olje i ovnen. 230 grader i 25 min. Blir fantastisk!

Steker du den hel eller deler du den opp?

Anonymkode: f75d0...4d2

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Steker du den hel eller deler du den opp?

Anonymkode: f75d0...4d2

Deler opp i ganske store biter. 

Anonymkode: 489bb...69f

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...