Gå til innhold

Hvor mange retter i bryllupsmiddag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har tenkt å feire det på et hotell, men er usikker på hvor mange retter vi skal ha. Tenkte på fireretters. To forretter, middag og dessert. Hva er mest vanlig?

Anonymkode: 2e063...978

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og hvor mange glass vin regner en vanligvis per person? Fire glass vin til fireretters? Eventuelt tre? To glass til den ene forretten og hovedretten og et glass vin til desserten?

TS

Anonymkode: 2e063...978

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde en 40 retters tapas før vielse og 4 retter til selve middagen.  Men så giftet vi oss i fjellene i Spania da.  Det vanlige er 3 retter. 

Anonymkode: c2786...67b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Og hvor mange glass vin regner en vanligvis per person? Fire glass vin til fireretters? Eventuelt tre? To glass til den ene forretten og hovedretten og et glass vin til desserten?

TS

Anonymkode: 2e063...978

1-2 gl forrett, 4-5 glass middag. 1-2 glass dessert.  Gjestene skal ikke behøve å sitte å tørste etter vin.  Servitører bør skjenke når gjestene er tomme, evnt sette flasker på bordet.  4 glass er alt for lite til en lang middag. 

Anonymkode: c2786...67b

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fireretters er relativt vanlig i fint bryllup. :) De fleste har nok tre. 

Det er viktig å beregne nok vin. Til en festmiddag beregner man rundt en flaske pr person. Du vil ha champagne eller en en drink til velkomst, et glass (minst) til forrett, og da minst et glass til hver rett hvis du velger å ha to, og to-tre til hovedrett. Samt dessertvin, hvis du velger å ha det. Det viktigste er å ha nok vin til hovedretten(e) da det er da de fleste skålene og talene foregår. 

Anonymkode: f8e26...c64

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

1-2 gl forrett, 4-5 glass middag. 1-2 glass dessert.  Gjestene skal ikke behøve å sitte å tørste etter vin.  Servitører bør skjenke når gjestene er tomme, evnt sette flasker på bordet.  4 glass er alt for lite til en lang middag. 

Anonymkode: c2786...67b

Langt på vei enig, men fem glass til hovedrett er det de færreste som drikker. 

Det viktigste er at glassene blir fylt opp kontinuerlig av servitører, eller at det er flasker eller karafler på bordet, og det bør være rikelig. 

Anonymkode: f8e26...c64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg synes 3 retter absolutt er bra nok! Selv da er det ofte "tungt" å smake på bryllupskaken da man er så mett ettee middagen.

1 glass vin til forrett (men gjerne litt påfyll), minst 2 glass til hovedretten og 1 glass til desserten er minimum. Og for mange også nok. Men om det er mange taler så er det utrolig kleint om mange sitter der med tomme glass... 

Jeg er vant til at det fylles opp etter behov og synes det er behagelig. Alle i vennegjengen oppfører seg, men er vel av og til det blir en onkel eller tante som kommer i godt humør på slutten.

Anonymkode: 4bc4f...949

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så beregne en flaske vin til hver person? Er en flaske vin ca. fem glass?

TS

Anonymkode: 2e063...978

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
På 12.6.2020 den 22.30, AnonymBruker skrev:

Og hvor mange glass vin regner en vanligvis per person? Fire glass vin til fireretters? Eventuelt tre? To glass til den ene forretten og hovedretten og et glass vin til desserten?

TS

Anonymkode: 2e063...978

Beregn 1 flaske vin per person så er dere sikre på at det blir nok, ha gjerne litt variasjon mellom hvit og rød. Kanskje mange foretrekker øl, og da ikke billig pilsner øl men ale. Beste er jo om dere kjenner noen som er god til å brygge.

Anonymkode: a796e...30c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 12.6.2020 den 22.32, AnonymBruker skrev:

Vi hadde en 40 retters tapas før vielse og 4 retter til selve middagen.  Men så giftet vi oss i fjellene i Spania da.  Det vanlige er 3 retter. 

Anonymkode: c2786...67b

Da er det vel strengt talt ikke så relevant...

Anonymkode: 42140...090

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 12.6.2020 den 22.32, AnonymBruker skrev:

Vi hadde en 40 retters tapas før vielse og 4 retter til selve middagen.  Men så giftet vi oss i fjellene i Spania da.

Kom du hit bare for å skryte? 

Anonymkode: 3d1de...5b3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha fire, ts! Aperitiff, suppe, hovedrett, dessert 🍤🥘🍱🥧

Anonymkode: 3d1de...5b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Enten forrett, suppe, hovedrett dessert, eller forrett, hovedrett, ostefat, dessert. 

Anonymkode: f49d2...a02

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville heller valgt 3-retters og brukt mer penger på nok alkohol til maten. 1-2glass til forrett, 2-3 glass middag, 1-2 glass til dessert. Men drikker mer og andre mindre. Men nok vin til maten bør en ha. Har man noe  gjester som ikke tåler alkohol så bra, så kan man alliere seg med servitørene. Kanskje de først kan sørge for å fylle til de andre bordene, og servere han/Hun til slutt. Da går det litt mer tid mellom. Ellers kan vinen byttes ut til alkoholfri. Men da bør den være lik farge så det ikke skaper mistanke. 

Ellers ville jeg til og med servert noe som ikke er så fancy om det har med budsjett å gjøre så lenge vi hadde hatt nok alkohol til gjestene. 

Til sommeren passer feks en raus fiskesuppe også. Et par typer fisk, reker, blåskjell og gjerne kreps. Godt brød med smør til. Eller rekebuffet. Men man vil kanskje ikke ha rekesaft på brudekjolen 😂Til vinter og høst passer biff bourguignon. Ellers er lammegryte godt også. Til tung mat passer gjerne en sitronmousse. Til litt lettere mat er kanskje sjokolademousee godt. 

Anonymkode: 7c879...08a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...