AnonymBruker Skrevet 10. juni 2020 #1 Del Skrevet 10. juni 2020 Jeg kjøper vanligvis 4-pakninger med frossen torskefilet fra fiskemannen på kiwi, og på pakken står det at "produktet må gjennomvarmes før konsum". Skal ikke fisk til og med være trygg å spise rå? Folk spiser jo sushi? Anonymkode: faceb...3f0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. juni 2020 #2 Del Skrevet 10. juni 2020 Ikke all fisk er trygg å spise som sushi. Den skal være helt fersk, eller frosset fra helt fersk tilstand. Den torsken du kjøper i frysedisken, er ikke trygg å spise som sushi. Så ja, den må gjennomvarmes. Anonymkode: eb811...4ef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juni 2020 #3 Del Skrevet 13. juni 2020 All fisk som servers som sushi i Norge har vært frosset. Anonymkode: 43ecb...196 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juni 2020 #4 Del Skrevet 13. juni 2020 Fisk som serveres som sushi i Norge har vært fryst (på en mye lavere temperatur enn det en vanlig fryseboks klarer) Torsk inneholder ofte mye mark. All bunnfisk inneholder ofte mye mark. Små hvite marker i kjøttet, som fisken lever helt fint med (så lenge det ikke er for mange) Med mindre fisken er spesielt merket som sushi, ikke spis den rå. Anonymkode: b47a8...d44 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2020 #5 Del Skrevet 18. juni 2020 Jeg pleier å bake torsken i ovnen og liker ikke hvis den blir for mye stekt, så ofte blir den kanskje litt lite stekt. Er det risikabelt? Den er jo ikke helt rå, men kanskje ikke varm nok heller? Da har jeg en 125 g filet på 180 grader i ca 11 minutter Anonymkode: faceb...3f0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 18. juni 2020 #6 Del Skrevet 18. juni 2020 On 6/13/2020 at 2:35 AM, AnonymBruker said: Fisk som serveres som sushi i Norge har vært fryst (på en mye lavere temperatur enn det en vanlig fryseboks klarer) Torsk inneholder ofte mye mark. All bunnfisk inneholder ofte mye mark. Små hvite marker i kjøttet, som fisken lever helt fint med (så lenge det ikke er for mange) Med mindre fisken er spesielt merket som sushi, ikke spis den rå. Anonymkode: b47a8...d44 Det du sier er jo bare tull og til å skremme folk med! Villfisk som skal brukes til sushi må fryses i minus 20 grader i minst 24 timer, da vil eventull kveis, det du kaller "mark" dø. Oppdrettslaks og -ørret kan brukes ufryst. Aperitif.no anbefaler å bruke fisk fra frysedisken til sushi, da er nok torsk et like godt valg som noe annet. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zienna Skrevet 18. juni 2020 #7 Del Skrevet 18. juni 2020 Fisken blir i hvert fall best om den er gjennomvarmet! Jeg tiner alltid fisk først, og tørker av på tørkepapir. Krydrer med salt og pepper. Så damper jeg den ferske fisken i en gryte med vann og meierismør i bunnen. Det tar 10 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 18. juni 2020 #8 Del Skrevet 18. juni 2020 2 minutter siden, Zienna skrev: Fisken blir i hvert fall best om den er gjennomvarmet! Jeg tiner alltid fisk først, og tørker av på tørkepapir. Krydrer med salt og pepper. Så damper jeg den ferske fisken i en gryte med vann og meierismør i bunnen. Det tar 10 min. Det er bare tull. Fisk er best med kjernetemperatur på 40-50 grader avhengig av fiskeslag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå